Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάντε Κόζι το Skoool.gr της Intel και διαβάστε αλλιώς

Κάντε Κόζι το Skoool.gr της Intel και διαβάστε αλλιώς

Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, υπό μορφή βίντεο/κινουμένων σχεδίων στα ελληνικά, δημοσιεύεται στο skooοl.gr με σκοπό να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να κατανοήσουν την ύλη και να ξεπεράσου

Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, υπό μορφή βίντεο/κινουμένων σχεδίων στα ελληνικά, δημοσιεύεται στο skooοl.gr με σκοπό να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να κατανοήσουν την ύλη και να ξεπεράσουν συνήθη προβλήματα της διδακτικής διαδικασίας όπως την ξέραμε ως τώρα στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Διαβάστε με τη βοήθεια του skoool.gr

Βασισμένο στην ομώνυμη πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης της Intel και στην (υψηλή) επένδυση της εταιρείας στην εκπαίδευση παγκοσμίως, το skoool.gr ανέβηκε στον Παγκόσμιο Ιστό από μια ερευνητική ομάδα για τις Προηγμένες Τεχνολογίες Μάθησης και Πολιτισμού, η οποία ονομάζεται CoSYLab. Το εργαστήρι της ομάδας που έχει στηθεί στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και των Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η ομάδα ανέλαβε και προσάρμοσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό υλικό στις ανάγκες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Συνεργάστηκε για αυτό αφενός με το Κέντρο Καινοτομίας της Intel, αφετέρου με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Ρετάλης και διευθυντής του εργαστηρίου CoSYLab.

Ένας διαφορετικός τρόπος διδασκαλίας

Ο κος Ρετάλης δήλωσε εξηγεί ότι «Το skoool.gr είναι μια καινοτόμος τράπεζα γνώσης η οποία δημιουργήθηκε εξειδικευμένα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς πάνω σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά αντικείμενα. Είναι σαν ένα συμπληρωματικό υλικό τόσο για τους μαθητές αφού τους βοηθά να μαθαίνουν δημιουργικά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μπορούν να εμπλουτίσουν έτσι την ύλη και τον τρόπο παράδοσης».

Μάθηση με τη Συνδρομή της Τεχνολογίας

Ο κος Δημήτρης Κυριάκου, διευθύνοντας σύμβουλος της Intel Hellas εξηγεί την πρωτοβουλία της Intel λέγοντας ότι «Το skoool.gr είναι μια πρωτοποριακή προσπάθεια που γίνεται από την Intel με στόχο ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός να γίνουν δέκτες καινοτόμων και πρωτοποριακών διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων με την χρήση τεχνολογιών αιχμής».

Αναπτυσσόμενο, υπό διαρκή ανανέωση, πάντα δωρεάν

«Το υλικό του skoool.gr θα ανανεώνεται και θα συμπληρώνεται συνεχώς, δεδομένης αφενός της ευελιξίας της πλατφόρμας αφετέρου της δυναμικής της ομάδας υλοποίησής της. Η υπηρεσία skoool.gr παρέχεται σήμερα (και θα παραμείνει και στο μέλλον) απολύτως δωρεάν ώστε να μπορεί ο κάθε γονέας να την χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet και να βοηθήσει το παιδί στα μαθήματά του», διευκρίνισε ο κος Νίκος Παναγιωτίδης, μάνατζερ Business Development της Intel Hellas.

Το τρέχον περιεχόμενο

Στο skoool.gr θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό (συγκεκριμένα, μαθηματικά και επιστήμες για μαθητές Δημοτικού, μαθηματικά, φυσική, χημεία και βιολογία για μαθητές Γυμνασίου και μαθηματικά, φυσική και χημεία για μαθητές Λυκείου).

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό που δημοσιεύεται στο skoool.gr καλύπτεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (Copyright) που ανήκουν στην Intel Corporation και ως εκ τούτου, δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο για μοίρασμα στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε σχετικά με το Παιδί και την Εκπαίδευση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε επίσης στο In.gr Τεχνολογία σχετικά με τη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου στην εκπαίδευση:

Διαβάστε στο σπίτι με το SchoolBook της Ματζέντα

Γίνεται τώρα:

Εθελοντική Εκπαίδευση Μαθητών στο Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό στο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ τεχνολογίας στο Γκάζι από τις 11 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ θα μπορούν να επισκεφτούν την αίθουσα ανοικτού λογισμικού Δ10 οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου με το netbook τους για να μάθουν κόλπα και να εκπαιδευτούν σε αυτό. Μάλιστα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα γίνεται εγκατάσταση Ubuntu Linux σε netbook.

Ψηφίστε και συμμετάσχετε στη φλέγουσα συζήτηση με θέμα «Βοηθά στην εκπαίδευση των παιδιών ο υπολογιστής;» με αφορμή τη δωρεάν διάθεση netbook στους μαθητές της Α’Γυμνασίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2009.

Διαβάστε επίσης για το θέμα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου από τα παιδιά και την Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών, SafeLine

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024