Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ εξηγεί στο Megaron Plus «πώς επιλέγουμε σύντροφο»

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ εξηγεί στο Megaron Plus «πώς επιλέγουμε σύντροφο»

«Συνειδητοί και ασυνείδητοι παράγοντες στην επιλογή συντρόφου στο γάμο. Είδη γάμου και τα προβλήματά τους» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο γνωστός ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ.

36

«Συνειδητοί και ασυνείδητοι παράγοντες στην επιλογή συντρόφου στο γάμο. Είδη γάμου και τα προβλήματά τους» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο γνωστός ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ.

«Πέρα από τους συνειδητούς παράγοντες που οδηγούν στην επιλογή συντρόφου -κοινωνικούς και προσωπικούς- τον πλέον καθοριστικό ρόλο παίζει η αρχετυπική σχέση με τη μητέρα, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της γέννησής μας. Αυτή ακριβώς αναβιώνουμε μέσα στο γάμο» εξηγεί ο Δρ Γιωσαφάτ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

«Μια καλή σχέση, σταθερή και τρυφερή που όμως σου μαθαίνει την αυτονομία και την ύπαρξη ενός μίνιμουμ εξάρτησης, να αποδέχεσαι και να συγχωρείς τα ελαττώματα του άλλου, οδηγεί στους ευτυχισμένους γάμους στο μικρό ποσοστό του 10-20%».

»Οι περισσότεροι όμως μεγαλώνουμε με μαμάδες ανεπαρκείς που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες των πρώτων μη λεκτικών φόβων και συναισθημάτων ενός μωρού. Μια προβληματική σχέση με τη μητέρα οδηγεί σε προβληματικούς έρωτες όπου περιμένεις όχι μόνο να βρεις μια κανονική γυναίκα ή έναν κανονικό άντρα, αλλά έναν σύντροφο που θα την αντικαταστήσει σε καλύτερη έκδοση… ».

«Το σίγουρο είναι ότι η σωστή επιλογή συντρόφου μαζί με εκείνη του επαγγέλματος καθορίζουν στο μεγαλύτερο βαθμό την ευτυχία μας. Από ψυχιατρικής πλευράς, μια εσφαλμένη ερωτική επιλογή που μάλιστα επισημοποιείται με το γάμο αποτελεί πολύ συχνά την αιτία πολλών σωματικών και ψυχικών ασθενειών» επισημαίνει.

Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 19.00 με δωρεάν δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται μιάμιση ώρα νωρίτερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας και με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ.Ωνάσης.

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ εκπαιδεύτηκε και εργάσθηκε για 15 χρόνια στο Λονδίνο. Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, της Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και της Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας του Λονδίνου. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας, της Διεθνούς Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας και της Διεθνούς Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024