Έχει μήκος 6 με 7 χαρακτήρες…, χρησιμοποιείς μόνο πεζά χωρίς αριθμούς…, είναι το ίδιο σε δύο τουλάχιστον υπηρεσίες/εφαρμογές…, είναι ίδιο με το login… ή… μη μου πεις ότι είναι το… 123456 ή το 123456789;!

Η πρόσφατη δημοσίευση στο PasteBin και στη συνέχεια η εκτενής διαδικτυακή διασπορά λίστας με 10.000 κωδικούς LiveID από χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail της Microsoft έγινε αντικείμενο ανάλυσης από πολλές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας από ιούς και από την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δίκτυα υπολογιστών.

Από μια από αυτές τις μελέτες, της Acunetix, προκύπτει ότι στην προκειμένη περίπτωση το πιο δημοφιλές password ήταν το 123456, ακολουθούμενο από το 123456789. Στην πλειονότητά τους οι χρήστες χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά πεζούς χαρακτήρες χωρίς αριθμούς, αρκετές φορές εισάγουν στο πεδίο του κωδικού ό,τι έβαλαν και ως login name. Είναι δε, σύνηθες να χρησιμοποιούν το πιο κοινό όνομα για την περιοχή τους (εδώ εικάζεται ότι πρόκειται για ισπανόφωνους χρήστες αφού βρέθηκαν πολλάκις τα ονόματα alejandra, alejandro και alberto, το iloveyou και το tequiero).

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης στο In.gr Ειδήσεις/Επιστήμη-Τεχνολογία

Παρεμπιπτόντως, το βρήκα το password σου;