Με στόχο πάντα τα κοινωνικά θέματα και με ευαισθησία απέναντι στα ανθρώπινα, ο Εξάντας, ταξιδεύει και συμμετέχει…
Ο Εξάντας στο Βουκουρέστι
Το ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Αναμέτρηση στη Στέγη του Κόσμου» θα προβληθεί στα πλαίσια σημαντικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ελληνική Προεδρία του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στο Βουκουρέστι (5-6/10).
Το Συνέδριο θα πραγματεύεται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε θέματα «Ασφαλείας» (Security Implications of Climate Change), και θα έχει υψηλού επιπέδου συμμετέχοντες από τα 56 κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ.

Με δύο ταινίες στην πόλη του Μεξικού
Με δύο ντοκιμαντέρ, το «Ζερού Ζερού τα Φαντάσματα» και το «Παιδιά ενός Βιασμού», θα συμμετάσχει ο Εξάντας στο 4ο Φεστιβάλ DOCSDF, που θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Μεξικού από τις 15 έως τις 24 Οκτωβρίου.
Το «Ζερού Ζερού τα Φαντάσματα» θα προβληθεί στις 17/10 στη Sala Lumiere, στις 18/10 στο Jaima Parque και στις 25/10 στο Jaima Ciudad Universitaria.
Το «Παιδιά ενός Βιασμού» θα προβληθεί στις 19/10 στο Cinemex Insurgentes, στις 20/10 στη Sala Jose Revueltas και στις 22/10 στο Jaima Parque.

Το Αίμα του Κουάν Κουάν στο «El ojo cojo»
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Το αίμα του Κουάν Κουάν» θα συμμετάσχει στο σημαντικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «El ojo cojo», που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη από τις 8 έως τις 17 Οκτωβρίου.
Το φεστιβάλ «γεννήθηκε για να προωθήσει την πολιτισμική ένταξη αποκλεισμένων αμάδων και για τη διάδοση ποιοτικών ταινιών που πολύ δύσκολα θα έφταναν διαφορετικά την Ισπανία».

Στα Τίρανα ταξιδεύουν τα «Ψηφιακά Νεκροταφεία»
Στην Αλβανία και στα Τίρανα θα ταξιδέψουν στις 30 Σεπτεμβρίου τα «Ψηφιακά Νεκροταφεία» συμμετέχοντας στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (International Human Rights Film Festival Albania – IHRFFA).
Βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι «ο μεγαλύτερος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τους κυβερνητικούς θεσμούς».
Το «Ψηφιακά Νεκροταφεία», θα προβληθεί στις 17.00.

Με φόντο την κρίση στις Βρυξέλες Στο «Millenium Festival», που πραγματοποιείται στις Βρυξέλες (19-29/09) προβλήθηκε στις 22/09 το ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Πεθαίνοντας στην Αφθονία».
Το φεστιβάλ, που γίνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επιθυμεί «το ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και την πρόκληση του ενδιαφέροντος για τα πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά πλαίσια που επηρεάζουν τις ζωές όλων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του φεστιβάλ Lubomir Gueorguiev.