36

Κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται από υπάλληλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάνουν λόγο για μόλυνση του φρέσκου γάλακτος Δέλτα με αφλατοξίνη το 2006, είναι απολύτως αναληθή, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Vivartia.

H εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ είναι απόλυτα ασφαλές, όπως αποδεικνύεται από τα επιστημονικά δεδομένα και τις διαδικασίες ελέγχου των αρμοδίων κρατικών φορέων. Η Vivartia επισημαίνει:

-Η υπάλληλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που φέρεται ως συντάκτρια του δυσφημιστικού κειμένου επιβεβαίωσε γραπτώς ότι το έγγραφο είναι κατασκευασμένο και δεν έχει συνταχθεί από την ίδια ή την υπηρεσία της.

-Ο ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) διενήργησε δειγματοληψία τη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται το e-mail και όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά στην ύπαρξη αφλατοξίνης, όπως επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

– Έπειτα από ελέγχους για την παρουσία αφλατοξίνης Μ1 στο γάλα Δέλτα, στο πλαίσιο του ΠΟΕΣΕ (Πολυετές Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ελέγχου), ο ΕΦΕΤ επιβεβαιώνει ότι όλα τα δείγματα της εταιρείας ήταν αρνητικά σε αφλατοξίνη.

«Η ΔΕΛΤΑ εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει σύστημα εξειδικευμένων ελέγχων σε όλη την αλυσίδα προμήθειας πρώτης ύλης και παραγωγής με σκοπό τη διασφάλιση άριστης ποιότητας στο τελικό προϊόν. Ποτέ και κανένα γαλακτοκομικό προϊόν ΔΕΛΤΑ δεν έχει βρεθεί θετικό στην ουσία αφλατοξίνη από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα ανακαλυφθούν οι υπαίτιοι αυτής της ανυπόστατης κατηγορίας και θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr