Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις στην Αρμενία, σύμφωνα με τις Αρχές

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις στην Αρμενία, σύμφωνα με τις Αρχές

Στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις περιπολούν τους δρόμους του Ερεβάν, πρωτεύουσας της Αρμενίας, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ άτομα οδήγησαν τον πρόεδρο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για αποκλιμάκωση της έντασης πιέζουν οι ΗΠΑ.

91

Στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις περιπολούν την Κυριακή τους δρόμους του Ερεβάν, πρωτεύουσας της Αρμενίας, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ άτομα και οδήγησαν τον πρόεδρο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για αποκλιμάκωση της έντασης πιέζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση οι ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας κήρυξε το Σάββατο την πρωτεύουσα της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 20 ημέρες, εξαιτίας των διαδηλώσεων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η νίκη του Σερζ Σαρκισιάν στις προεδρικές εκλογές αποτελεί αποτέλεσμα νοθείας.

Την Κυριακή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 33 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 15.000 άτομα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές έκαψαν περιπολικά και καταστήματα. Οι διαδηλώσεις διαρκούν εδώ και 11 ημέρες.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Λέβον Τερ-Πετροσιάν δήλωσε ότι βρίσκεται υπό κατ οίκον περιορισμό, αλλά κάλεσε τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις διαδηλώσεις.

Εν τω μεταξύ, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Αρμενία επικοινώνησε η Ουάσινγκτον, ζητώντας να αρχίσει ξανά ο πολιτικός διάλογος και να τερματιστούν τα βίαια επεισόδια.

«Οι ΗΠΑ λυπούνται βαθιά για τα επεισόδια στο Ερεβάν και καλούν όλες τις πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω βία, να δράσουν εντός των ορίων του νόμου, να ασκήσουν την ύψιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να ξαναρχίσουν τον πολιτικό διάλογο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον ΜακΚόρμακ, κάνοντας έκκληση για άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024