30

Επίσημο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του Second Life γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα. Οι οκτώ και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι, ταξιδιώτες και πολίτες του παιχνιδιού θα μπορούν να κάνουν ψηφιακές βόλτες σε νησιά, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα.

«Είναι ένα μεγάλο δικτυακό βήμα, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα ήταν από τις ελάχιστες χώρες που δεν είχε δημιουργήσει κάτι ανάλογο» λέει στα Νέα της Τετάρτης ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, δημιουργός της ελληνικής εκδοχής και παίκτης του Second Life.

Μέχρι σήμερα οι φίλοι του Second Life από όλο τον κόσμο δεν μπορούσαν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα παρά μόνο μέσα από ένα μικρό ψηφιακό στέκι όπου συγκεντρώνονταν και μοιράζονταν εμπειρίες από τη «δεύτερη» ζωή τους.

Δεν μπορούσαν όμως να απολαύσουν ψηφιακά τη θέα από το Σούνιο, να ανέβουν στον βράχο της Ακρόπολης ή να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα του Αιγαίου.

Όλα αυτά αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου με τη βοήθεια έμπειρων ξεναγών. Οι πληροφορίες και τα ενημερωτικά φυλλάδια των ελληνικών μνημείων καθώς και των τουριστικών τοποθεσιών της χώρας μας θα είναι διαθέσιμα σε πέντε γλώσσες, (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά) ώστε να είναι κατανοητά σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες και θα βρίσκονται στη διάθεση κάθε επισκέπτη.

Η ελληνική κοινότητα του παιχνιδιού αριθμεί περίπου 2.000 άτομα και οι ηλικίες τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Από τη μια πλευρά νέοι ηλικίας μέχρι 22 ετών και από την άλλη άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 40 ετών που καθημερινά οι περισσότεροι αφιερώνουν τέσσερις έως πέντε ώρες από την ημέρα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας