36

Στον αέρα της Αιώνιας Πόλης αιωρούνται σε μικρές συγκεντρώσεις σωματίδια κοκαΐνης και κάνναβης, ανακοίνωσε το ιταλικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας.

Ίχνη των ναρκωτικών ανακαλύφθηκαν μαζί με ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου στη διάρκεια μελέτης για τις τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Ρώμης, του Ταράντο και του Αλγερίου.

«Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις κοκαΐνης βρέθηκαν στο κέντρο της Ρώμης, ειδικά στην περιοχή του Πανεπιστημίου Λα Σαπιένζα» δήλωσε ο Ανγκελο Τσεσινάτο, επικεφαλής της έρευνας. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τις συνήθειες των φοιτητών.

Εκτός από ναρκωτικά, οι μετρήσεις εντόπισαν νικοτίνη και καφεΐνη τόσο στη Ρώμη όσο και στις δύο άλλες πόλεις. Στο Αλγέρι δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών, ενώ στο Ταράντο ανιχνεύθηκε κοκαΐνη αλλά σε πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις.

Στην ιταλική πρωτεύουσα, η μέγιστη συγκέντρωση κοκαΐνης μετρήθηκε στη διάρκεια των χειμερινών μηνών στα 0,1 νανογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, πέντε φόρές χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια για τις τοξικές ουσίες.

Οι ερευνητές θεωρούν πάντως ότι τα ευρήματα είναι ανησυχητικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο