Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O σεξουαλικός προσανατολισμός των ανδρών «επηρεάζεται στη μήτρα»

O σεξουαλικός προσανατολισμός των ανδρών «επηρεάζεται στη μήτρα»

Το χημικό περιβάλλον της μήτρας επηρεάζει το σεξουαλικότητα των αρσενικών εμβρύων, υποδεικνύει μελέτη στον Καναδά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ομοφυλοφιλία οφείλεται σε «αντι-αρσενικά αντισώματα της μητέρας», ειδικά αν υπάρχουν και άλλα αγόρια στην οικογένεια.

36

Το χημικό περιβάλλον της μήτρας επηρεάζει το σεξουαλικότητα των αρσενικών εμβρύων, υποδεικνύει μελέτη σε ομοφυλόφιλους και ετεροφιλόφιλους άνδρες στον Καναδά.

Οι ερευνητές εικάζουν μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ομοφυλοφιλία οφείλεται σε «αντι-αρσενικά αντισώματα που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας», ειδικά αν υπάρχουν και άλλα, μεγαλύτερα αγόρια στην ίδια βιολογική οικογένεια.

Παλαιότερη μελέτη που διενεργήθηκε από την ίδια ομάδα ερευνητών είχε δείξει ότι όσο περισσότερους μεγαλύτερους αδελφούς έχει ένας άνδρας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να είναι ομοφυλόφιλος.

Ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν αυτό αποτελεί προγεννητικό φαινόμενο ή ψυχολογικό που σχετίζεται με τη διαβίωση ενός μικρότερου αδελφού με τα μεγαλύτερα αδέλφια του. Η τελευταία μελέτη υποδεικνύει ότι το περιβάλλον και η ανατροφή μάλλον δεν παίζουν ρόλο σε αυτό το φαινόμενο.

O δρ Αντονι Μπόγκαρτ από το Πανεπιστήμιο Μπροκ του Οντάριο και οι συνεργάτες του εξέτασαν 944 άνδρες, ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους, μεταξύ των οποίων αρκετοί ήταν αυτοί που μεγάλωναν μαζί με υιοθετημένους, θετούς ή ετεροθαλείς αδελφούς ή οι ίδιοι ήταν υιοθετημένοι. Οι ερευνητές έκριναν ότι εάν η σχέση της ομοφυλοφιλίας και της ύπαρξης μεγαλύτερης ηλικίας αδελφών σχετίζεται με το οικογενειακό περιβάλλον ή τις μεθόδους ανατροφής ενός παιδιού, θα ήταν εμφανής είτε οι μεγαλύτεροι αδελφοί ενός άνδρα ήταν βιολογικοί είτε θετοί.

Όπως διαπίστωσαν, η σχέση ομοφυλοφιλίας-μεγαλύτερων αδελφών υπήρχε μόνο όταν οι αδελφοί είχαν βιολογική σχέση μεταξύ τους, ακόμα κι αν είχαν μεγαλώσει χωριστά. Ακόμη, η διάρκεια της συμβίωσης των ανδρών κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής με τα μεγαλύτερα αδέλφια του, δεν φάνηκε να σχετίζεται με το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν επίσης ότι «το φαινόμενο της σειράς γεννήσεως των ανδρών αποτελεί ενδεχομένως συνέπεια της μητρικής μνήμης για τις κυοφορίες αρρένων εμβρύων».

«Εάν ευσταθεί αυτή η θεωρία, τότε ο μελλοντικός σεξουαλικός προσανατολισμός των αγοριών επηρεάζεται από τα αντι-αρσενικά αντισώματα που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας και τα οποία επιδρούν στην σεξουαλική διαφοροποίηση του εγκεφάλου» γράφουν οι ερευνητές στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024