Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαμάχη των Beatles με την Apple Computer για το μήλο της έριδος

Διαμάχη των Beatles με την Apple Computer για το μήλο της έριδος

Η Apple Corps Ltd, η δισκογραφική εταιρεία των Beatles και φύλακας των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, κατέθεσε αγωγή κατά της Apple Computer Inc., υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τη μεταξύ τους συμφωνία με την δραστηριοποίησή της στο χώρο της μουσικής.

36

Η Apple Corps Ltd, η δισκογραφική εταιρεία των Beatles και φύλακας της μουσικής τους κληρονομιάς και των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, κατέθεσε αγωγή κατά της Apple Computer Inc., υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία υπολογιστών παραβίασε τη μεταξύ τους συμφωνία με την δραστηριοποίησή της στο χώρο της μουσικής.

Το 1991, οι δύο εταιρείες είχαν επιλύσει την προηγούμενη δικαστική τους διαμάχη για το όνομά τους με συμφωνία ότι θα παρεμβαίνουν η μία στον επιχειρηματικό χώρο της άλλης. Όμως η δισκογραφική των Beatles θεωρεί ότι το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο iTunes παραβιάζει τη συμφωνία και απαιτεί χρηματική αποζημίωση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λονδίνου, με την Apple Computer να υποστηρίζει ότι χρησιμοποεί το μήλο ως εμπορικό της σήμα μόνο για ένα «σύστημα διάθεσης» μουσικής. Από την πλευρά του, οι δικηγόροι της Apple Corps χαρακτήρισαν «διαστροφή» της αρχικής συμφωνίας το χαρακτηρισμό του συστήματος κατεβάσματος αρχείων ως «ηλεκτρονική συσκευή».

H Apple Corps ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα ανήκει από τα επιζώντα «σκαθάρια» Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ, τη χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο και το ίδρυμα του Τζορτζ Χάρισον. Το λογότυπο της εταιρείας είναι ένα ολόκληρο πράσινο μήλο της ποικιλίας Γκράνι Σμιθ.

H Apple Computer ιδρύθηκε το 1976 και χρησιμοποιεί ως λογότυπο την εικόνα ενός μήλου με μια χαριτωμένη δαγκωνιά στη δεξιά πλευρά του.

Πριν από την έναρξη της δίκης, η Apple Computer ανακοίνωσε ότι «δυστυχώς, η Apple και η Apple Corps έχουν πλέον διαφορετικές ερμηνείες για τη μεταξύ τους συμφωνία και η διαμάχη θα πρέπει να επιλυθεί σε δικαστήριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024