Το δρόμο για την ανέγερση του Μουσείου της Ακρόπολης ανοίγει οριστικά το ΣτΕ
Το δρόμο για την ανέγερση του Μουσείου της Ακρόπολης ανοίγει οριστικά το ΣτΕ, καθώς η Ολομέλεια απέρριψε κατά πλειοψηφία τις σχετικές αιτήσεις, οι οποίες ζητούσαν την ακύρωση των αποφάσεων της Πολιτείας που επέτρεπαν την ανέγερση του νέου μουσείου.
71
Το δρόμο για την ανέγερση του Μουσείου της Ακρόπολης φαίνεται ότι ανοίγει οριστικά το ΣτΕ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια απέρριψε κατά πλειοψηφία τις σχετικές αιτήσεις, οι οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Πολιτείας που επέτρεπαν την ανέγερση του νέου μουσείου.
Αναλυτικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει οι νομικοί εκπρόσωποι του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών και κατοίκων της περιοχής Μακρυγιάννη, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις που ενέκριναν την οριστική μελέτη, τους όρους δόμησης, κ.λπ. του νέου Μουσείου Ακροπόλεως.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ σε δύο διασκέψεις απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων. Αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης σε ένα μήνα περίπου.
Με ικανοποίηση υποδέχθηκε την απόφαση του ΣτΕ ο τέως υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις τελευταίες εξελίξεις, που διασφαλίζουν ότι το Μουσείο της Ακρόπολης στη θέση Μακρυγιάννη με βάση την μελέτη των αρχιτεκτόνων Τσουμί – Φωτιάδη, όπως είχε σχεδιαστεί.
»Χαίρομαι για τις εξελίξεις αυτές, χαίρομαι για τη θέση του πρωθυπουργού, όπως τη διετύπωσε στη συνάντηση που είχε χθες με τον Ζυλ Ντασέν, χαίρομαι γιατί φαίνεται ότι οδεύουμε στη δικαστική αποσαφήνιση όλων των θεμάτων και ελπίζω κάποια στιγμή, κάποιος να σκεφτεί να πει τι ήταν το σωστό και τι ήταν το λανθασμένο σε όλη αυτή την ιστορία.
»Αλλά δεν είναι τώρα η ώρα του καταλογισμού, είναι η ώρα της δουλειάς για να επιτευχθεί ένα πολύ μεγάλο έργο που συνδέεται με την υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων που είναι μία υπόθεση όχι μόνον εθνική, αλλά μία υπόθεση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ο Όσουλα τιμώρησε την ομάδα του Κάρικ

