36

Σε νέες εφόδους και κατασχέσεις σε Internet cafe προχώρησε η αστυνομία στη Λάρισα, εφαρμόζοντας διάταξη του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών η οποία στην πράξη έχει αρθεί ως υπερβολική.

Όπως αναφέρει τη Τετάρτη η Ελευθεροτυπία, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 80 υπολογιστές σε δύο κεντρικά Internet cafe της πόλης και συνέλαβαν τους τρεις ιδιοκτήτες τους.

Πολλές ακόμα παρόμοιες υποθέσεις είχαν οδηγηθεί στο παρελθόν στη Δικαιοσύνη, στις περισσότερες όμως περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου 3027/2002 περί απαγόρευσης τυχερών παιγνίων έχουν εξαιρέσει και «αθωώσει» τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που παρέχουν οι αμιγείς επιχειρήσεις Internet cafe.

Στην πρώτη σχετική δίκη το Νοέμβριο του 2002, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρεις ιδιοκτήτες Internet cafe με το σκεπτικό ότι ο νόμος έρχεται σε σύγκρουση με άρθρα του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Διαμαρτυρόμενοι για το νόμο, οι ιδιοκτήτες Internet cafe είχαν στο παρελθόν απειλήσει να καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr