Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικητής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, στο παρά πέντε ο ΠΑΟ, περίπατος για Ηρακλή

Νικητής στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, στο παρά πέντε ο ΠΑΟ, περίπατος για Ηρακλή

Καφές και Γεωργιάδης οι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας με 2-0. Ο ΠΑΟ έστω και δύσκολα 1-0 την Ξάνθη, ο Ηρακλής 4-0 τον ΟΦΗ, ο Πανιώνιος 3-2 τον Πανηλειακό. Προοδευτική-Χαλκηδόνα 1-1, Ακράτητος-Αρης 1-0, Ιωνικός-Καλλιθέα 3-2.

26

Καφές και Γεωργιάδης οι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας με 2-0. Ο ΠΑΟ έστω και δύσκολα κέρδισε 1-0 την Ξάνθη, ο Ηρακλής 4-0 τον ΟΦΗ, ο Πανιώνιος 3-2 τον Πανηλειακό. Στα υπόλοιπα: Προοδευτική-Χαλκηδόνα 1-1, Ακράτητος-Αρης 1-0, Ιωνικός-Καλλιθέα 3-2.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι το καλοκαίρι αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό, έδωσαν τη νίκη στους πρωταθλητές (2-0) το ματς της άδειας από φιλάθλους, Τούμπας. Οι Γιώργος Γεωργιάδης και Παντελής Καφές σημείωσαν τα δύο γκολ των πρωταθλητών κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν πανηγύρισαν, αλλά ο Ολεγκ Προτάσοφ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τόσο ο Αγγελος Αναστασιάδης όσο και ο Ουκρανός τεχνικός προσπάθησαν να ενισχύσουν τις ομάδες τους στο χώρο του κέντρου και προτίμησαν πέντε παίκτες στην μεσαία γραμμή και μόνο έναν επιθετικό.

Οι γηπεδούχοι είχαν έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να είναι εμφανώς καλύτεροι, έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό με τον Βάλλα ο οποίος σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το δοκάρι του Τοχούρογλου.

Στο 18ο λεπτό όμως, ο Γεωργιάδης δεν συγχώρησε το λάθος του Θεοδωρίδη ο οποίος ξέχασε τον πρώην ποδοσφαιριστή του «δικεφάλου», και έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές.

Το γκολ δεν άλλαξε την μορφή του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν έδειξε να μπορούσε φθάσει απειλητικά μπροστά στην εστία του Κατεργιαννάκη. Ακόμη και η είσοδο του Σαλπιγγίδη δεν έδωσε την επιθετική πνοή που ζητούσε ο Αγγελος Αναστασιάδης. Από την άλλη οι πρωταθλητές, με τον Καρεμπέ σε κακή ημέρα και τον Γκώνια στον πάγκο δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν σαφώς καλύτεροι από το πρώτο μέρος και στο 48ο λεπτό πλησίασαν την ισοφάριση αλλά το κοντρόλ του Γιασεμή έδωσε την ευκαιρία στον Κατεργιαννάκη να κινηθεί γρήγορα και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 66ο λεπτό όταν ο Κατεργιαννάκης σταμάτησε τον Γιασεμή από το σημείο του πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει ο Σαλπιγγίδης από τον Καρεμπέ. Ο Ολυμπιακός, με την είσοδο του Γκώνια, απέκτησε επιθετική πνοή και έφθασε στο δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό με τον Παντελή Καφέ.

Οι «ερυθρόλευκοι», στα λεπτά που απέμεναν δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Καπαγιαννίδης, Βόκολος, Γιασεμή, Βαγγελής (59 Εγκωμίτης), Φουτσίνι, Μάρκος, Χάγκαν (46 Ουντέζε), Θεοδωρίδης (31 Σαλπιγγίδης), Κουτσόπουλος
Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Μαυρογενίδης, Αντζας, Βάλλας, Βενετίδης, Καρεμπέ (70 Γκώνιας), Στολτίδης, Γεωργιάδης (90 Νινιάδης), Καφές, Τζόρτζεβιτς, Χούτος (62 Ζιοβάνι).

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-0

Ο Κωνσταντινίδης ήταν ο λυτρωτής του Παναθηναϊκού στη κατάμεστη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» αν και είχαν την κυριαρχία των κινήσεων δυσκολεύοταν να παραβιάσουν την καλοστημένη άμυνα της Ξάνθης. Στο 84 όμως ο Κωνσταντινίδης έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι, με πολυπρόσωπη άμυνα και με συνεχόμενη πίεση δεν έδωσαν το δικαίωμα στους «πράσινους» να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Γκαρντέλ μόνο σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη στο 35ο λεπτό με το φάουλ του Μπασινά να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι ενώ εννέα λεπτά αργότερα οι Επαλέ και Κωνσταντίνου έκρυψαν την μπάλα, όμως ο Καμερουνέζος υπό την πίεση του Ζωγραφάκη δεν μπόρεσε σε άδεια εστία να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κινήθηκαν πιο επιθετικά, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με τους Παπαδόπουλο και Σανμαρτεάν. Στο 72ο λεπτό ο Μπριάκος ακύρωσε σωστά γκολ του Παναθηναϊκού μιας και είχε προηγηθεί φάουλ του Μάριτς στον Γκαρντέλ και οι «πράσινοι» ηρέμησαν στο 84ο με το τέρμα του Κωνσταντινίδη.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Μόρις, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Μπασινάς (65 Μάριτς), Ζουτάουτας, Επαλέ (78 Κωνσταντινίδης), Σανμαρτεάν, Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου (78 Βαζέχα).
Ξάνθη: Γκραντέλ, Παπαδημητρίου, Ορτίθ, Καλιμάνης, Ζαμπρόπουλος (89 Καζάκης), Μπα (89 Καρτάλης), Φριζενμπίχλερ, Καράσκο (58 Μπαϊκαρά), Λαμπριάκος, Νικολαΐδης, Ζωγραφάκης.

Ηρακλής-ΟΦΗ 4-0

Το πρώτο φετινό «τρίποντο», χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο άγχος, κατέκτησε ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» μπροστά σε 6.000 οπαδούς του, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την «δίψα» τους για την ανανέωση που επιχειρήθηκε φέτος στην ομάδα, ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ, ο οποίος αγωνιζόταν από πολύ νωρίς (18) με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Θανάση Κολιτσιδάκη.

Μπορεί ο Νίκος Μαχλάς ήρθε τελευταίος στον «γηραιό» για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να βάζει γκολ. Και ήταν εκείνος που πέτυχε το παρθενικό γκολ για φέτος των «κυανολεύκων».

Με κοντινή προβολή του Μαχλά και με απ ευθείας φάουλ του Κιάσου στο 71ο «κάρφωσαν» την ομάδα στην οποία ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά και έδιωξαν το άγχος της πρεμιέρας από τους συμπαίκτες τους.

Το τρίτο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε στο 74ο με σουτ «φωτοβολίδα» ο Μουράτι, και το τέταρτο ο Μίετσελ, που στο 61ο είχε χάσει και πέναλτι.

Ηρακλής: Αμπάρης, Μαχλάς, Κιάσος, Πουρσανίδης, Κουχάρσκι, Μίετσελ, Κατσαμπής, Νεμπεγλέρας, Δρούγας, Ιωάννου.
ΟΦΗ: Σηφάκης, Ρουμπάκης, Κολιτσιδάκης, Αδάμος, Κώτσιος, Δέντσας, Κουτσουρές, Κουνενάκης, Ντεγιάνοφ, Σοάρες, Ντικόφσκι.

Πανιώνιος-Πανηλειακός 3-2

Η πρεμιέρα είναι παραδοσιακά δύσκολη για όλες τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί και ο Πανιώνιος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι «κυανέρυθροι» συνάντησαν πολλά προβλήματα στη Νέα Σμύρνη από τον νεοφώτιστο και πολύ καλό, όπως φάνηκε, Πανηλειακό και χρειάστηκαν ένα σουτ στο 81 από τον Χρήστο Κόντη για να κερδίσουν με 3-2 και να λυτρωθούν παίρνοντας τους τρεις βαθμούς στον πρώτο τους αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος έδειξε ότι το βράδυ του θα ήταν καλό, καθώς προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 4. Επειτα από σέντρα που βγήκε από αριστερά ο Πίνο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Στο 38 ο Πανιώνιος έκανε δύο τα τέρματά του. Ο Τοτ μπήκε από πλάγια μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ και ο Πίνο και πάλι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας τους πάντες στη Νέα Σμύρνη να αισθάνονται πιο άνετα.

Στο 48 ο Τσιώλης γύρισε στον Σπυρόπουλο κι αυτός, αφού στόπαρε όμορφα τη μπάλα, με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-1, ενώ στο 54 ο Ταραλίδης γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μαρκορά κι αυτός με γωνιακό πλασέ πέτυχε το 2-2 «παγώνοντας» το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Στο 81 έπειτα από μια σειρά από κόντρες κατέληξε στον Χρήστο Κόντη, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-2 και έκρινε το παιχνίδι υπέρ των «κυανερύθρων», καθώς ο Πανηλειακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει περαιτέρω.

Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Ντος Σάντος, Μαγιέφσκι, Πίνο Παρόντι, Λιολίδης, Σμίλιανιτς, Χασιώτης, Κόντης, Τοτ, Ραγκουέλ.
Πανηλειακός: Λιούρδης, Σωτήρχος, Μποταίτης, Σπυρόπουλος, Δερμιτζογλου, Θωμαίδης, Βύντρα, Ταραλίδης, Τσιώλης, Μαρκορά, Τασίδης.

Ακράτητος-Αρης 1-0

Την πρώτη νίκη, 1-0, στην «μικρή» ιστορία του στην Α Εθνική σημείωσε ο Ακράτητος επί του Αρη στην πρεμιέρα του 25ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα μύρια όσα προβλήματα των κίτρινων της Θεσσαλονίκης που παρατάχθηκε στο «Γιάννης Παθιακάκης» με 14 όλους και όλους παίκτες και αρκετούς ερασιτέχνες.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς, αφενός η ομάδα των Ανω Λιοσίων εμφανίστηκε επιφυλακτική και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει στο γκολ και αφετέρου οι «κίτρινοι» χωρίς επιθετικό στη σύνθεσή τους ελέω ΦΙΦΑ, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Ετσι, ήταν φυσιολογικό το γκολ του Στάθη Στεφανίδη στο 68ο λεπτό μετά την κάθετη πάσα του Δαμίγου (κορυφαίος του αγώνα) να έφτανε για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του ο Ακράτητος.

Ακράτητος: Γεωργίου, Στέχαρνικ, Δαμίγος, Ζιάκας, Σκούφαλης, Στεφανίδης, Λίνκαρ, Κρίσνικ, Βαλάσκας, Μιλόγιεβιτς, Ιορδανίδης
Αρης: Λαμπάκης, Καραηλιόπουλος, Σερέτης, Παπαδόπουλος, Μαλλούς, Κυζερίδης, Αμπελάς, Πασσαλής, Κολτσίδας, Κούσας, Διγκόζης.


Προοδευτική-Χαλκηδόνα 1-1

Η Χαλκηδόνα στο πρώτο της παιχνίδι στην Α Εθνική κατάφερε να «αρπάξει» ένα βαθμό από την Προοδευτική, στον Κορυδαλλό. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στο γειτονικό ντέρμπι, από το οποίο δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Στο ημίχρονο ήρθε στα χέρια ο Παππάς με τον Κουμεντάκο με αποτέλεσμα ο πρώτος να δεχτεί την κίτρινη κάρτα και ο δεύτερος την κόκκινη. Ο παίκτης της Προοδευτικής δεν αγωνιζόταν και απλά αναγκάστηκε να φύγει από τον πάγκο.

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου προηγήθηκε στο 35 με κεφαλιά του Χανιώτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Εμπέντε. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το πρώτο ημίχρονο, παρά την πίεση που ασκούσε η Χαλκηδόνα για την ισοφάριση.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 69 με σουτ του Κοζανίδη. Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά ο Εμπέντε νίκησε τον Βιλανάκη σε τετ α τετ, διορθώνοντας έτσι ο τερματοφύλακας της Χαλκηδόνας το λάθος που είχε κάνει ση φάση του πρώτου γκολ.

Προοδευτική: Τζενάμο, Τσαγκαβέλης, Αντωνόπουλος, Πουλόπουλος, Ανδράλας, Καρανικόλας, Σιδηρόπουλος, Μάγγος, Χανιώτης, Βιλανάκης, Ζαϊμι.
Χαλκηδόνα: Εμπέντε, Γελαδάρης, Μικές, Σίμος, Δήμος, Ζαχαρόπουλος, Κορακάκης, Παππάς, Αλ Τζάχερ, Κατεμής, Μανουσάκης.

Ιωνικός-Καλλιθέα 3-2

Εστω κι αν «καρδιοχτύπησε» στο τέλος, ο Ιωνικός υπέταξε με 3-2 την Καλλιθέα στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης, ξεκινώντας με το «δεξί» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις τους από νωρίς. Ετσι, στο 2ο λεπτό το μακρινό σουτ του Σύρου Αφάς εξουδετέρωσε ο Στάουτσε, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει πέντε λεπτά αργότερα, όταν με κοντινό πλασέ ο Μακόρ παραβίασε την εστία του κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια η Καλλιθέα ισορρόπησε το παιχνίδι, επισκέφθηκε κάποιες φορές με απειλητικές διαθέσεις την εστία του Μπεκιάι και απώλεσε μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 43, όταν ο Αλβανός τερματοφύλακας του Ιωνικού απέκρουσε το πλασέ του Γκέκα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, και ύστερα από ένα μακρινό σουτ του Φερεκίδη, από πλάγια δεξιά, ο Σιμόνε βρήκε τη μπάλα με προβολή και έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, η είσοδος του Πέτκοβιτς έδωσε ρυθμό στην Καλλιθέα, η οποία κατάφερε να μειώσει το σκορ σχετικά νωρίς, ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι.

Ηταν το 62ο λεπτό, όταν ο Πέτκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Σκαρμούτσος πήρε την κεφαλιά και μείωσε σε 2-1. Τα καλύτερα, πάντως, οι δύο ομάδες τα κρατούσαν για το τέλος: στο 87 ο Μακόρ έκανε το 3-1, για να ξαναμειώσουν οι φιλοξενούμενοι σε 3-2 με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Τάτση, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ιωνικός: Μπεκιάι, Φερεκίδης (89΄ Κωνσταντίνου), Κονέ, Οφρυδόπουλος, Μάντζιος, Αφάς, Λετιέρι, Μακόρ (88΄ Γκούτμαν), Τσιμπλίδης, Φρούσος (68΄ Μαρκομιχάλης), Σιμόνε.
Καλλιθέα: Στάουτσε, Καρατζάς, Νταμπρόφσκι, Γόγολος, Ντραγκίσεβιτς, Γκεοργκίεφ (60΄ Κουλακιώτης), Κυριάκος (45΄ Πέτκοβιτς), Τάτσης, Γκέκας, Σκαρμούτσος (74΄ Σάριτς), Νταμιάνοβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024