Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβαλε τις βάσεις για πρόκριση ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Ολυμπιακό

Έβαλε τις βάσεις για πρόκριση ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Ολυμπιακό

Το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε στη Τούμπα με 3-1 του Ολυμπιακού, που έχει όμως τη ρεβάνς στην έδρα του. Τα επεισόδια δυστυχώς έκλεψαν και πάλι την παράσταση...

26

Προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς, στον πρώτο προημιτελικό, που έγινε στην Τούμπα, επικράτησαν 3-1 του Ολυμπιακού και πλέον θα έχουν τον πρώτο λόγο εν όψει του επαναληπτικού αγώνα που θα γίνει στις 12 Μαρτίου στη Ριζούπολη και από τον οποίο θα προκύψει ποιά ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την τετράδα.

Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, μετά τα όσα είχαν συμβεί στο ματς των δύο ομάδων πριν από τρία 24ωρα για το πρωτάθλημα, διεξήχθη ο αγώνας της Τούμπας.

Οι γηπεδούχοι, μόλις στο 10ο λεπτό ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Γεωργιάδης κέρδισε το… ριμπάουντ από την ασθενή απόκρουση του Κατεργιαννάκη στο σουτ του Σπάσιτς και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (1-0).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως αντ αυτού, στο ημίωρο, οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Μετά το φάουλ του Καραδήμου, ο Μάρκος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με προβολή έκανε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για τον ΠΑΟΚ, ώστε να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη.

Στο 44ο λεπτό, όταν ο Τοχούρογλου ανέτρεψε τον Καστίγιο (σύμφωνα με τον Τσαγκαράκη, γιατί η εικόνα έδειξε οτι ο νεαρός «ερυθρόλευκος» έπεσε… μόνος του) και ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα, μειώνοντας σε 2-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, αφού λίγο μετά την έναρξη, οι πέτρες έπεφτα σαν… βροχή στο σημείο που βρισκόταν ο ένας βοηθός διαιτητή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσο του ίδιου όσο και του Μάρκου, αλλά και του Γιαννακόπουλου.

Το ματς διεκόπη για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, για να ξεκινήσει 10 λεπτά αργότερα, με τον Αγγελο Αναστασιάδη σε μια πρωτοφανή ενέργεια, να «μετακομίζει» στην πλευρά όπου βρισκόταν ο βοηθός διαιτητή, με στόχο την προστασία του τελευταίου!

Μάλιστα, λίγο αργότερα, στο ίδιο σημείο εγκαταστάθηκαν και οι βοηθοί του, προφανώς για να μεταφέρουν κάποιες οδηγίες του μακεδόνα τεχνικού στον πάγκο…

Οι γηπεδούχοι, στο 73ο λεπτό της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να βάλουν πιο στέρεα τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως ο Οκκάς αν και βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατεργιαννάκη που έσωσε την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο.

Ο Κύπριος επιθετικός πήρε… ρεβάνς από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού στο 86ο λεπτό, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και με γυριστό αριστερό βολέ παραβίασε για τρίτη φορά την εστία των φιλοξενουμένων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Κουκιέλκα, Καφές, Μάρκος, Εγκωμίτης (70 Φουτσίνι), Καραδήμος (80 Χασιώτης), Οκκάς, Γεωργιάδης, Γιασεμή, Σπάσιτς (46 Κουτσόπουλος).
Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Αντζας, Κωστούλας, Κουλουχέρης, Γιαννακόπουλος, Καστίγιο (76 Ζιοβάνι), Ζέτερμπεργκ (76 Νινιάδης), Οφορίκουε (89 Αλεξανδρής).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024