Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος με... διαφορά ο Ολυμπιακός, ακολουθεί η νικήτρια ΑΕΚ, απώλεια για ΠΑΟΚ

Πρώτος με… διαφορά ο Ολυμπιακός, ακολουθεί η νικήτρια ΑΕΚ, απώλεια για ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-1 από το «κάστρο» της Ξάνθης και παρέμεινε στη κορυφής της Α εθνικής, με την ΑΕΚ να είναι και πάλι 2η, 3-0 τον ΟΦΗ. Έδαφος έχασε ο ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω. Παναχαϊκή-Ακράτητος 1-1, Πανιώνιος-Ιωνικός 2-2, Εθνικός Αστ.-Ηρακλής 1-2.

26

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-1 από το «κάστρο» της Ξάνθης και παρέμεινε στην κορυφής της Α εθνικής, με την ΑΕΚ να είναι και πάλι 2η με 3-0 επί του ΟΦΗ, ενώ πολύτιμο έδαφος έχασε ο ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.


Στα υπόλοιπα ματς της 19ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσμνατα: Παναχαϊκή-Ακράτητος 1-1, Πανιώνιος-Ιωνικός 2-2, Εθνικός Αστέρας-Ηρακλής 1-2.


Δύο γκολ, δύο και οι αποβολές για τον Ολυμπιακό


Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, νικώντας 2-1 στην Ξάνθη την ομώνυμη ομάδα. Οι γηπεδούχοι, που γνώρισαν τη δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα τους, αν και προηγήθηκαν στο 15.


Αναγνωριστικό παιχνίδι έγινε στα πρώτα λεπτά, όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ήταν το 15ο λεπτό, όταν ο Γελαδάρης εκτέλεσε φάουλ και ο Βάλλας με κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ελευθερόπουλο.


Οι πρωταθλητές δεν πτοήθηκαν και στο 21΄ ο Οφορίκουε, μόνος μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Μπούτσεκ έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κριστιάν Καρεμπέ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά ισοφάρισε σε 1-1.


Από το σημείο αυτό και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, περιόρισε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο και πλησίασε αρκετές φορές στο γκολ. Αυτό τέλικα ήρθε στο 45΄, με τον Ζιοβάνι να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας, να μπαίνει στην περιοχή και προ του Μπούτσεκ να δίνει έτοιμο γκολ στον Οφορίκουε που πέτυχε το 2-1.


Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων› συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της επανάληψης, το 3-1 όμως δεν έγινε στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, με χαρακτηριστικότερη αυτή του 56΄ όταν ο Ζέτερμπεργκ μέσα από την περιοχή πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.


Μετά το 70΄ η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της και ισορρόπησε το παιχνίδι. Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 82΄ όταν ο διαιτητής Μπριάκος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζιοβάνι για σκληρό φάουλ στον Ζαπρόπουλο. Ο Βραζιλιάνος δέχθηκε ένα αντικείμενο και βρέθηκε στο έδαφος, ενώ οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν μαι φωτοβολίδα στην πλευρά των φίλων της Ξάνθης.


Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο μια ομπρέλα και ακολούθησαν επεισοδιακές σκηνές, με τον Καρεμπέ να ρίχνει… κουτουλιά στον Γελαδάρη και να ακολουθεί γενική σύρραξη. Ο Μπριάκος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γάλλο και στον Καούνο και αμέσως μετά σφύριξε τη λήξη του αγώνα, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες. Να σημειωθεί ότι ο Καρεμπέ θα χάσει πιθανότατα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε δυο εβδομάδες.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Ζαπρόπουλος (89΄ Ζαπρόπουλος), Ουακίλι, Λαμπριάκος, Λάιτνερ, Γκάγκερ, Κορδονούρης, Βάλλας, Ζωγραφάκης (60΄ Πέτρου), Μπα (76΄ Καούνος)
Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης, Κωστούλας, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (90΄ Ρόμπερτς), Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ (89΄ Μπερμούντες), Οφορίκουε (77΄ Πουρσανίδης), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.


Eπεισόδια στη Ξάνθη


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Ξάνθη λίγο πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν ομάδα περίπου 25 χούλιγκαν επιτέθηκε με πέτρες και σιδερόβεργες εναντίον ανυποψίαστων θαμώνων σε καφετέρια του συνδέσμου φιλάθλων Ξάνθης στο κέντρο της πόλης.

Οι νεαροί έσπασαν βιτρίνες και τραυμάτισαν ελαφρά περαστικούς. Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και συνέλαβαν αρκετά άτομα που θα οδηγηθούν αύριο στο αυτόφωρο.


Χωρίς προβλήματα η ΑΕΚ 3-0 τον ΟΦΗ


Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Α΄ Εθνική πέρασε η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια του ΟΦΗ. Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό.


Ο Τσάρτας έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντέμης Νικολαΐδης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0.


Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 40΄ όταν, και πάλι από προσπάθεια του Τσάρτα, ο Ίβιτς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.


Ο ΟΦΗ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 54΄. Μετά από μακρινή μπαλιά του Κολιτσιδάκη, ο Γκόμες πρόλαβε την έξοδο του Χιώτη και πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας όμως τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.


Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε τρία λεπτά αργότερα και ήταν πιο εύστοχη. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών της «Ένωσης», ο Λάκης με σουτ πέτυχε το 2-0 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.



Οι Κρητικοί ήταν πλέον φανερό ότι δεν πίστευαν στη μεγάλη ανατροπή και δεν… πρόσφεραν άλλα καρδιοχτύπια στους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ είχε μερικές ακόμα καλές ευκαιρίες με σουτ του Ζαγοράκη και του Νικολαΐδη που έφυγαν άουτ και τελικά έφτασε στο τελικό 3-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Λάκη μετά από πάσα του Νικολαΐδη.

ΑΕΚ: Χιώτης, Φερούζεμ, Κασάπης, Γκαμάρα, Πέτκοφ (83΄ Κωστένογλου), Ζαγοράκης, Ζήκος, Λάκης (90΄ Μαλαδένης), Ίβιτς (79΄ Κωνσταντινίδης), Τσάρτας, Νικολαΐδης.
ΟΦΗ: Μπεκιάι, Δερμιτζάκης, Αδάμος, Σταυρακάκης (86΄ Σάμσον), Κολιτσιδάκης, Γκόμες, Κιάσσος (71΄ Σαπουντζής), Σοάρες (71΄ Ιορδανίδης), Μπελεβώνης, Μοσχογιάννης, Διγκόζης.


Σωτηρία για Αιγάλεω, απογοήτευση για ΠΑΟΚ


Μεγάλο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού έκανε το Αιγάλεω με τη νίκη του 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Νίκαιας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Γεωργιάδη, όμως ο Παπουτσής ισοφάρισε στο 59΄ και ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Χλωρός που είχε μπει σαν αλλαγή χάρισε στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη, αφήνοντας παράλληλα το «δικέφαλο του βορρά» πίσω από τους διεκδικητές του τίτλου.


Το γκολ του ΠΑΟΚ λειτούργησε ευεργετικά για την ποιότητα του παιχνιδιού στην επανάληψη, καθώς το Αιγάλεω ανοίχθηκε ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.


Στα πρώτα λεπτά Νικολόπουλος και Ουάνγκα δεν μπόρεσαν από κοντά να νικήσουν τον Πουρλιοτόπουλο, το πέτυχε όμως ο Παπουτσής στο 57΄ με πλασέ μετά από κεφαλιά πάσα του Νικολόπουλου πετυχαίνοντας το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναπάρουν το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Γεωργιάδη στο 70΄ έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπίκιτς. Στο 78΄ ο Μεϊδάνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και υποχρέωσε τον Πουρλιοτόπουλο σε δύσκολη επέμβαση.


Στο 89΄ο Μπακαϊούσα εκμεταλλεύτηκε μία ακόμα στιγμή αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά τροφοδότησε τον Χλωρό που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα τον Πουρλιοτόπουλο κάνοντας το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, αλλά ο Μπίκιτς εξουδετέρωσε το σουτ-φάουλ του Μπορμπόκη.


Αιγάλεω: Μπίκιτς, Αντονετί, Μεϊδάνης, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Ουάνγκα, Παπουτσής, Ντελ Σινιόρι (55΄ Χλωρός), Σκοπελίτης, Αγρίτης (72΄ Μπακαϊούσα), Νικολόπουλος (82΄ Συμεωνίδης).
ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Καφές, Μπορμπόκης, Κατσιαμπής, Οκκάς, Γεωργιάδης, Κούτσης (75΄ Φρούσσος), Γιασεμή (75΄ Σπάσιτς), Αμπονσά, Ουντέζε, Κωνσταντινίδης.







«Λύτρωση» στο 88 για τον Πανιώνιο





Ένα συναρπαστικό παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου Πανιώνιος και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.


Όταν μια ομάδα μπαίνει στο γήπεδο ως φαβορί, αυτό που θέλει είναι ένα γρήγορο γκολ και ο Πανιώνιος το πέτυχε μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα αγώνα. Ο Φερεκίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Σίλιακ «νίκησε» στον αέρα τους αμυντικούς του Ιωνικού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.


Οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν αρκετά γρήγορα από την «ψυχρολουσία» του πρώτου λεπτού και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 18΄. Ο Αφάς επιχείρησε σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννόπουλο, ξεγέλασε τον Ντρόμπνι και κατέληξε στα δίχτυα.


Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εντελώς αντίθετο από αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά, έχασε ευκαιρία με τον Κουρμπέλο στο 46, αλλά δυο λεπτά αργότερα, μετά από πάσα του Νολ, ο ίδιος παίκτης με πλασέ νίκησε τον Ντρόμπνι και πέτυχε το 2-1.


Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Πανιώνιο, στο 49΄ ο διαιτητής Σπυρόπουλος απέβαλε τον Ερολ, που φάνηκε να χτυπάει εκτός φάσης τον Χάουγκλαντ.



Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Νεάπολης θα πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη, ήρθε ο Γιαννόπουλος δύο λεπτά πριν τη λήξη, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπελά, να ισοφαρίσει, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και «λυτρώνοντας» τους οπαδούς του Πανιωνίου.


Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Φερεκίδης (70΄ Τσομάκοφ), Ευθυμιάδης (62΄ Γκεοργκίεφ), Γιαννόπουλος, Ερολ, Μπελά, Γκώνιας (85΄ Σακελλαρίδης), Μουζαουί, Α. Μάντζιος, Σίλιακ, Λάλικ.
Ιωνικός: Βενιαμίν, Χάουγκλαντ, Πάβλακ, Νολ, Αφάς, Ντελγκάδο (71΄ Νταγκουνάκης), Μονταμπόρ, Οφρυδόπουλος, Κουρμπέλο (87΄ Μαρκομιχάλης, Μικές, Μακόρ (90΄ Βιλανάκης).


Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Παναχαϊκή και Ακράτητος


Μοναδικό επιθυμητό αποτέλεσμα και για τους δύο αντιπάλους ήταν η νίκη, προκειμένου να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο Παναχαϊκή και Ακράτητος έμειναν στο 1-1.


Μάλιστα ο Ακράτητος αν και φιλοξενούμενος ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 81ο λεπτό με τον Γκαρόζη. Η Παναχαϊκή πίεσε στα τελευταία λεπτά και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Γκίτση.

Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν από το 89 να αγωνιστούν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γυριχίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να σκοράρουν.


Παναχαϊκή: Κιούρκος, Αμπελάς, Γυριχίδης, Μητσιόπουλος, Γκίτσης, Γκουζιώτης, Ιωάννου, Κατσουράνης, Κωστής (Κομίνχες), Μουγκφίρ, Ιστιόλ.


Ακράτητος: Ράπτης, Τζβετάνοφ, Τόγιας, Δαμίγος, Σέμος, Ποζαπαλίδης, Χάβος, Ραζανάουσκας (46 Οτο), Μπορέλι ( Μικουλένας), Τάτσης (Γκαρόζης), Ηλιόπουλος.


Εκτός έδρας σημαντική νίκη για Ηρακλή


Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει μια θέση στο Κύπελλο UEFA πέτυχε ο Ηρακλής με 2-1 επί του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή.


Με στόχο τη νίκη που θα τον απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη, ο Εθνικός Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε την εδαφική πρωτοβουλία. Ο Ηρακλής όμως, στην πρώτη φορά που πλησίασε την αντίπαλη περιοχή, άνοιξε το σκορ. Ήταν το 18ο λεπτό όταν ο Κουτσουρές και Στολτίδης συνδιάστηκαν σε εκτέλεση φάουλ και ο τελευταίος με συρτό σουτ νίκησε τον Τόλιο.


Ο,τι δεν πέτυχε ο Σέρβος στο 19΄ το πέτυχε στο 24΄. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε μόλις έξι λεπτά, Στο 30΄ ο Κουτσουρές με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νεμπεγλέρα έδωσε και πάλι προβάδισμα στο «γηραιό» με 2-1, σκορ που διατηρήθηκε ως το τέλος του ημιχρόνου.


Ο Εθνικός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε τον έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη, δεν μπόρεσε όμως να διασπάσει την άμυνα του Ηρακλή. Οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη κράτησαν το 2-1 ως το τέλος και πανηγύρισαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Εθνικός Αστέρας: Τόλιος, Μπάντοβιτς, Εντουσέι, Πάβλοβιτς, Λαγός, Μπερνεάνου (39΄ Τριανταφύλλου), Χουζούρης (32΄ Μπασινάς), Ποδαράς, Τέσοβιτς (68΄ Κοντόπουλος), Παπαδημητρίου, Παπανδρέου.
Ηρακλής: Χαλκιάς, Κυριαζής, Χατζί, Κουτσουρές (65΄ Κολομπούρδας), Φοφόνκα, Στολτίδης, Χάγκαν, Μιλόγεβιτς, Νεμπεγλέρας, Ράμπερτ (82΄ Νατσούρας), Κορμαρής (46΄ Βακουφτσής).


Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)
Ολυμπιακός 41
ΑΕΚ 40
Παναθηναϊκός 38
ΠΑΟΚ 35
Ξάνθη 33
Ηρακλής 28
ΟΦΗ 26
Πανιώνιος 25
Αρης 25
Αιγάλεω 18
Ιωνικός 15
Εθν.Αστέρας 14
Ακράτητος 13
Παναχαϊκή 11

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024