55

Την αντίδραση του υποψήφιου στις εκλογές της 9ης Απριλίου βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Ζουράρι προκάλεσαν τα όσα δήλωσε για αυτόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Θεσσαλία ο πρώην βουλευτής του κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος. Ο Περισσός απαντά στις δηλώσεις Κωστόπουλου μέσω άρθρου μέλους του πολιτικού του γραφείου στο Ριζοσπάστη, στο οποίο χαρακτηρίζει προσωπικές τις απόψεις του.

Στη συνέντευξή του ο Μ.Κωστόπουλος επιτίθεται στην ηγεσία του ΚΚΕ, εστιάζοντας την κριτική του σε δύο βασικά σημεία: στη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην ταύτιση του Μετώπου με τις εκλογικές συνεργασίες.


«Θα αδικούσαμε όλους εκείνους που επεξεργάστηκαν και ψήφισαν την πρόταση του Μετώπου, αν το ταυτίζαμε με τις διάφορες εκλογικές ή τρέχουσες συνεργασίες» τονίζει ο Μ.Κωστόπουλος, προσθέτοντας: «Θα ήταν και κωμικό και τραγικό για ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ να ταλανίζεται από την κυρία Κανέλλη, με τον κύριο Ζουράρι, με τις ιδιαιτερότητές τους και τα δίκτυά τους».


Ο Κ.Ζουράρις σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή στο ραδιοσταθμό Flash 96,1 ανέφερε: «Πρέπει στην Ελλάδα να μάθουμε να διακρίνουμε ανάμεσα στην πολιτική ανάλυση και την παρέκκλιση σε στοιχεία προσωπικά». Την ίδια ώρα δήλωσε απερίφραστα ότι είναι αρχαιότερος από το Μ.Κωστόπουλο στο αριστερό κίνημα και προκαλεί τον επικριτή του να διαβάσει τα κείμενά του και να παρακολουθήσει το παρελθόν του από το 1955, όταν άρχισε να ασχολείται με την πολιτική.


Οι δηλώσεις του κ. Κωστόπουλου έρχονται μία εβδομάδα πριν από τη δημοσιοποίηση των θέσεών του εν όψει του συνεδρίου του κόμματος τον προσεχή Δεκέμβριο.


Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Κωστόπουλου κατά το ΚΚΕ


Εμμεση απάντηση στον Μ.Κωστόπουλο δίνει το ΚΚΕ με άρθρο στο Ριζοσπάστη του μέλους του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Γόντικα, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Κωστόπουλος εξέφρασε «τις προσωπικές του απόψεις για μια σειρά ζητήματα της πολιτικής του Κόμματος».


Ο Δ.Γόντικας υπεραμύνεται της πολιτικής του Μετώπου συνεργασιών κάνοντας άμεση αναφορά στη Λ.Κανέλλη και τον Κ. Ζουράρι.


«Η οικοδόμηση του Μετώπου δεν είναι στενά κομματική υπόθεση, δεν εξαρτάται μόνο από τη δράση των κομμουνιστών. Είναι υπόθεση που αφορά σε ευρύτερες δυνάμεις, στην ίδια την εργατική τάξη και στη νεολαία» τονίζει χαρακτηριστικά.


Παρατηρεί μάλιστα ότι «η πορεία προς το συνέδριο θα είναι χωρίς αμφιβολία μια μάχη με τους εχθρούς του κόμματος, με τους ιδεολογικούς και πολιτικούς αντιπάλους του Μετώπου» και προσθέτει ότι «θα πέσουν για άλλη μία φορά στο κενό τα βέλη τους και κάθε απόπειρα να υπονομευτεί η ουσιαστική και ελεύθερη προσυνεδριακή μας συζήτηση. Το Κόμμα θα βγει πιο συσπειρωμένο και πιο ατσαλωμένο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας