10/2/2010  Εγγραφή | Forum | inMail | Ημερολόγιο | Ε-cards |    
  in.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα Πρώτη σελίδα   | Το δικό μου in.gr  
 επικαιρότητα
Κόσμος
Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Μ.Ανατολή... 
Οικονομία
Ελλάδα, Κόσμος, Επιχειρήσεις, Αγορές... 
Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος... 
Επιστήμη - Τεχνολογία
Διάστημα, Βιολογία, Διαδίκτυο, Περιβάλλον... 
Πολιτισμός
Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Εκδηλώσεις, ΥΠΠΟ... 
Περίπτερο
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καιρός
Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία...
 αναζήτηση
Ειδήσεις Διαδίκτυο
Αναλυτική αναζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 οι απόψεις σας
5/10/2009 02:06
Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής
1/2/2010 11:09
Online συζήτηση για τους έμμεσους φόρους - Είναι αποτελεσματικοί;
 
 ειδικά νέα
Εκδηλώσεις
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα...
Αυτοκίνητο
Παρουσιάσεις, Δοκιμές, Αγωνιστικά Θέματα, Εκθέσεις ...
Υγεία
Πολιτική υγείας, επιστημονικές εξελίξεις, περιβάλλον - διατροφή
Εκπαίδευση
Ειδήσεις από το χώρο της Παιδείας






 

23/12/08 08:16  
Περίεργο περιστατικό
Επτά πυροβολισμοί κατά κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Κατεχάκη

Eurokinissi
H κλούβα των ΜΑΤ δέχθηκε πυροβολισμούς από παλιό πολυβολείο (φωτoγραφία) εντός της Πολυτεχνειούπολης
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 23/12/08 21:57
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Επόμενο άρθρο:
Ανησυχία και προβληματισμός από την επίθεση με Καλάσνικοφ εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ (24/12/2008)
Δείτε το βίντεο...

Κλούβα των ΜΑΤ, που βρισκόταν σε φανάρι στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη στην περιοχή του Γουδή, δέχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης πυροβολισμούς.

Νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν δύο τμήματα βολίδων, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm. Τα φυσίγγια αυτά παραπέμπουν σε όπλο Καλάσνικοφ ή σε G3. Αργότερα εντοπίστηκαν άλλοι πέντε κάλυκες των 7,62 mm.

Το λεωφορείο μετέφερε 20 άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και όπως διαπίστωσαν είχε σκάσει το ένα από τα λάστιχα του οχήματος.

Από την πρώτη εξέταση που έγινε στην κλούβα των ΜΑΤ φάνηκε ότι το λάστιχο είχε σκάσει από σφαίρα, ενώ άλλη μία βολίδα βρέθηκε καρφωμένη στη μηχανή του οχήματος, στο πίσω μέρος του λεωφορείου.

Από τα πυρά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, που διενεργούν αυτοψία στην περιοχή, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις συνδέουν τους πυροβολισμούς με το παλιό πολυβολείο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Πάντως, η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται ως προς τα τμήματα των βολίδων αλλά και για την ανεύρεση κι άλλου υλικού, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια ενέργεια σε βάρος αστυνομικού οχήματος.

* Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι άγνωστος τηλεφώηνησε στο ειδησεογραφικό portal Zougla.gr, αναφέροντας ότι η οργάνωση «Λαϊκή Δράση» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Τα σχόλια των κομμάτων

«Το περιστατικό ερευνάται», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Οι άνδρες της διμοιρίας πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους».

«Ξεκάθαρη και ακριβή ενημέρωση» για το περιστατικό ζήτησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, τονίζοντας ότι τόσο η ΕΛΑΣ, όσο και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασφάλεια των πολιτών.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, μέσω του Μάκη Μαΐλη, τονίζει με ανακοίνωσή του: «Οι προβοκάτσιες κατά του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να επαγρυπνούν».

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι είναι αδιανόητα φαινόμενα οι πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπα προχτές στον κ.Καραμανλή στη Βουλή ότι μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για τη Δημοκρατία και από τους κουκουλοφόρους είναι να περάσουμε στην αυτοδικία. Το όχημα των ΜΑΤ δέχτηκε σχεδόν 10 σφαίρες. Γιατί τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, ο καθένας ευκόλως αντιλαμβάνεται».

Newsroom ΔΟΛ


Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις


Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


 τελευταία νέα
01:07
Η ομάδα κατέθεσε τη ψυχή της παρά τα προβλήματα, τόνισε ο Ζούρος
00:21
Ελπίδες για έξοδο στο Champions League απέκτησε η Σίτι, απώλεια για την Πόρτσμουθ
23:55
Ο Μπλατ χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Αρη και «χρυσό» τον Κακιούζη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


  περισσότερα
Σχετικοί δικτυακοί τόποι
 ΕΛ.ΑΣ.
  ψηφίστε
Συμφωνείτε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες;

Ναι
Μάλλον ναι
Μάλλον όχι
Όχι
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
..............................


 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
: Πληροφορίες : Eγγραφή : in.mail : SiteMaker : Forum :
: Προβληθείτε στο in.gr : Καταχωρίστε το site σας : Επικοινωνήστε μαζί μας :

Υποδομή διαχείρισης περιεχομένου: Digital Genesis της ΔΟΛ DIGITAL A.E.
Caching Services: ObjectCache και DBCache της ΔΟΛ DIGITAL A.E.

©1999-2010  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.