9/2/2010  Εγγραφή | Forum | inMail | Ημερολόγιο | Ε-cards |    
  in.gr > Ειδήσεις > Οικονομία Πρώτη σελίδα   | Το δικό μου in.gr  
 επικαιρότητα
Ελλάδα
Πολιτική, Κοινωνία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Διπλωματία... 
Κόσμος
Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Μ.Ανατολή... 
Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος... 
Επιστήμη - Τεχνολογία
Διάστημα, Βιολογία, Διαδίκτυο, Περιβάλλον... 
Πολιτισμός
Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Εκδηλώσεις, ΥΠΠΟ... 
Περίπτερο
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καιρός
Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία...
 χρηματιστήριο
 αναζήτηση
Ειδήσεις Διαδίκτυο
Αναλυτική αναζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 οι απόψεις σας
5/10/2009 02:06
Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής
1/2/2010 11:09
Online συζήτηση για τους έμμεσους φόρους - Είναι αποτελεσματικοί;
 
 ειδικά νέα
Εκδηλώσεις
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα...
Αυτοκίνητο
Παρουσιάσεις, Δοκιμές, Αγωνιστικά Θέματα, Εκθέσεις ...
Υγεία
Πολιτική υγείας, επιστημονικές εξελίξεις, περιβάλλον - διατροφή
Εκπαίδευση
Ειδήσεις από το χώρο της Παιδείας






 

07/05/08 14:42  
Αεροπορική σύνδεση από τα Εμιράτα
Νέα δρομολόγια προς Ελλάδα υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Emirates Airlines

ΑΠΕ
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος στην έκθεση Arabian Travel Market 2008
Ντουμπάι
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Στο Ντουμπάι ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος (6/5/2008)

Νέα δρομολόγια προς την Ελλάδα υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Emirates Airlines κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Αρ.Σπηλιωτόπουλο.

Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού στο Ντουμπάι ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Σπηλιωτόπουλος με τον σεΐχη Αχμάντ Μπιν Σαΐντ Αλ-Μακτούμ, πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Emirates Airlines, έθεσε το ζήτημα των αεροπορικών συνδέσεων από τα Εμιράτα προς την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Emirates ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα συστήσει νέα θυγατρική αεροπορική εταιρία αποτελούμενη από στόλο 200 αεροπλάνων, στα δρομολόγια των οποίων θα συμπεριλαμβάνονται νέοι προορισμοί προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ζήτησε και πέτυχε, σε πρώτη φάση, τα δρομολόγια της εταιρίας, που αναμένεται να ξεκινήσουν σε ένα χρόνο, να συνδέονται με Κρήτη και Ρόδο. Φιλοδοξία του υπουργείου είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των τουριστικών ροών από το Ντουμπάι προς την Ελλάδα, καθώς ότι η εν λόγω περιοχή αποτελεί τουριστική αγορά-«στόχο» για την Ελλάδα.

Στην αμέσως επόμενη συνάντηση που είχε η ελληνική τουριστική ηγεσία με τον διευθυντή του υπουργείου Πληροφοριών και μέλος του Exclusive Council εξετάστηκαν τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών στον τουριστικό τομέα. 

Ένα «ουσιαστικό δείγμα» της διμερούς τουριστικής συνεργασίας ανακοινώθηκε ότι αποτελεί το γύρισμα ταινίας που θα γυριστεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και θα προβληθεί στον αραβικό κόσμο.

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, θα γίνει η Ελλάδα ευρύτερα γνωστή στον αραβικό κόσμο. Αλλοι τομείς συνεργασίας είναι το γιοτινγκ και ο ναυτικός τουρισμός, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό της έκθεσης Arabian Travel Market, οι Αραβες τουρίστες το 2007 προτίμησαν σε ποσοστό 37% την Ασία για τις διακοπές τους, ενώ σε ποσοστό μόλις 28% την Ευρώπη. Φέτος, αντίστροφα, εκτιμάται ότι το ποσοστό για την Ευρώπη θα κινηθεί στο 36% και της Ασίας στο 22%.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια με τα οποία οι Αραβες επιλέγουν τους τουριστικούς προορισμούς, υπογραμμίζεται ότι 31% επιλέγει με βάση τη φήμη που έχει έκαστος τουριστικός προορισμός, σε ποσοστό 30,5% επιλέγει με βάση την εμπειρία που μπορεί να ζήσει στην χώρα που θα μεταβεί, ενώ μόλις το 25% εξετάζει τον παράγοντα κόστος.

Τον παράγοντα του κόστους δεν εξετάζουν στο Ντουμπάι ούτε οι ντόπιοι επενδυτές, όπως αυτό είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Την Τρίτη, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε κολοσσιαία επένδυση εγκαταστάσεων γκολφ και συγκροτήματος τουριστικών κατοικιών, όμοια της οποίας δεν υπάρχει σε κάνενα μέρος του κόσμου, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη της εργολήπτριας εταιρίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο υπουργός τόνισε ότι η ανάπτυξη έχει οδηγήσει πλέον σε τέτοιο σημείο, ώστε ακόμη και μια έρημος μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε μια όαση με πράσινο, σε νησίδα οικιστικής ανάπτυξης, σε μία πρότυπη τουριστική κατοικία.

«Τέτοιες δράσει πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς, να αποτελούν παράδειγμα, γιατί, σε αντίθεση με το Ντουμπάι, εμείς έχουμε τον παράδεισο και τον μετατρέπουμε σε κόλαση. Πρέπει, λοιπόν, να προβληματιστούμε για το τι κάνουμε και για το που θέλουμε να πάμε» υποστήριξε ο υπουργός.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οικονομία: Περισσότερες ειδήσεις



Βουλευτικές Εκλογές 2009

 τελευταία νέα
21:59
Μολότοφ βρέθηκαν έξω από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το κλειστό του Αμαρουσίου
21:57
Ανεβάζει τους τόνους ο Ομπάμα προειδοποιώντας το Ιράν με νέες κυρώσεις
21:37
Πώς θα επηρεάσουν τη φορολογική σας δήλωση οι αποδείξεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


  περισσότερα
Σχετικά άρθρα
 «Αγκάθι» για τον ελληνικό τουρισμό το ακριβό ευρώ (23/4/2008)
 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΠΟΞ και ΣΕΤΕ, ισχυροποιεί τη «φωνή» του τουριστικού τομέα (21/4/2008)
 Νομοθετική ρύθμιση για τις λειτουργικές παραβάσεις των τουριστικών καταλυμάτων (15/4/2008)
 Σε μεταβατική περίοδο ο ελληνικός τουρισμός, λέει ο Αρ.Σπηλιωτόπουλος (10/4/2008)
 Συγκρατημένη απαισιοδοξία εκφράζει ο ΣΕΤΕ για την τουριστική κίνηση το 2008 (3/4/2008)
 Αμεση δράση κατά της οικονομικής κρίσης ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (26/3/2008)
 Στόχο για αύξηση έως 30% των Ρώσων τουριστών βάζει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης (15/3/2008)
 Τη νέα διαφημιστική καμπάνια της χώρας για το 2008 παρουσίασε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος (11/12/2007)
 Πρώτη πτήση Πεκίνο-Αθήνα με τον Σπηλιωτόπουλο να ελπίζει σε ...απογείωση τουρισμού (29/11/2007)
Σχετικοί δικτυακοί τόποι
 Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
  ψηφίστε
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την οικονομία επαρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση;

Ναι
Όχι
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
..............................


 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
: Πληροφορίες : Eγγραφή : in.mail : SiteMaker : Forum :
: Προβληθείτε στο in.gr : Καταχωρίστε το site σας : Επικοινωνήστε μαζί μας :

Υποδομή διαχείρισης περιεχομένου: Digital Genesis της ΔΟΛ DIGITAL A.E.
Caching Services: ObjectCache και DBCache της ΔΟΛ DIGITAL A.E.

©1999-2010  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.