9/2/2010  Εγγραφή | Forum | inMail | Ημερολόγιο | Ε-cards |    
  in.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα Πρώτη σελίδα   | Το δικό μου in.gr  
 επικαιρότητα
Κόσμος
Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Μ.Ανατολή... 
Οικονομία
Ελλάδα, Κόσμος, Επιχειρήσεις, Αγορές... 
Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος... 
Επιστήμη - Τεχνολογία
Διάστημα, Βιολογία, Διαδίκτυο, Περιβάλλον... 
Πολιτισμός
Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Εκδηλώσεις, ΥΠΠΟ... 
Περίπτερο
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καιρός
Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία...
 αναζήτηση
Ειδήσεις Διαδίκτυο
Αναλυτική αναζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 οι απόψεις σας
5/10/2009 02:06
Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής
1/2/2010 11:09
Online συζήτηση για τους έμμεσους φόρους - Είναι αποτελεσματικοί;
 
 ειδικά νέα
Εκδηλώσεις
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα...
Αυτοκίνητο
Παρουσιάσεις, Δοκιμές, Αγωνιστικά Θέματα, Εκθέσεις ...
Υγεία
Πολιτική υγείας, επιστημονικές εξελίξεις, περιβάλλον - διατροφή
Εκπαίδευση
Ειδήσεις από το χώρο της Παιδείας






 

29/02/08 12:38  
«Ποινικοποίηση του Διαδικτύου»
Κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Καραμανλή - Παπανδρέου για τα blogs

Icon
Βλέπετε κάθε νέο με ηλεκτρονικό υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει blogger, είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπανδρέου
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Με την ισχύουσα νομοθεσία τα αδικήματα που τελούνται μέσω Διαδικτύου (28/2/2008)
Για την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των blogs, και το ηλεκτρονικό έγκλημα αντιπαρατέθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα μας υποχρεούται να υιοθετήσει κανόνες για την καταπολέμηση αδικημάτων που συντελούνται στο Internet κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο σχόλιο του κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την ποινικοποίηση του Διαδικτύου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο για τη νεολαία μας το νέο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του διαδικτύου», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει απέναντί της τη νέα γενιά με την πολιτική της.

«Η άρνησή σας για δωρεάν φορητούς υπολογιστές και δωρεάν Διαδίκτυο στους μαθητές εξηγείται από το ενδιαφέρον σας για ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα μέσα, ελεγχόμενους εισαγγελείς» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπετε κάθε νέο με ηλεκτρονικό υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο».

Απαντώντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που «σερφάρουν» στο Internet δεν είναι ψηφοφόροι ενός και μόνο κόμματος, για να τους εκμεταλλεύεται ο οποιοσδήποτε. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ουδεμία πρόθεση έχει η κυβέρνηση να μην στηρίξει το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης στο Διαδίκτυο.

«Αυτό που υποχρεούται και η χώρα μας να κάνει, όπως και τόσες άλλες χώρες, είναι η ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο της Συνθήκης της Βουδαπέστης, δηλαδή των ελαχίστων κανόνων για την καταπολέμηση ποινικών αδικημάτων κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη» σημείωσε.

Κάλεσε, τέλος, τον κ. Παπανδρέου να μην μονοπωλεί ένα διεθνές αγαθό με εκατομμύρια χρήστες και να μην παραβλέπει το δικαίωμα στη υπεράσπιση των αξιών της ανθρώπινης υπόστασης, που «εξίσου όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν».

* Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Νίκου Καραχάλιου κατά της προώθησης νομοθετήματος για τα blog, ανέφερε ότι όσα έχει πει η κυβέρνηση δεν χρειάζονται περαιτέρω διασάφηση.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ακολουθεί, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, τη συμφωνία της Βουδαπέστης, όσον αφορά την προστασία όλων εκείνων των οποίων θίγεται η αξιοπρέπειά τους από την κακή χρήση που κάνουν πολλοί λίγοι από τους εκατομμύρια χρήστες Internet που υπάρχουν στη χώρα μας.

** Ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, συζήτηση με νέους που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο (bloggers) οι οποίοι ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε στους συνομιλητές του τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις


Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


 τελευταία νέα
14:30
Βολές κατά της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο για απραξία έναντι της κρίσης
14:28
Αυλαία πρώτου γύρου στο Τοp-16 με διαφορετικούς στόχους για ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και Μαρούσι
14:23
Δεκάδες νεκροί και αποκλεισμένοι εξαιτίας χιονοστιβάδων στο Αφγανιστάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


  περισσότερα
Διαβάστε επίσης
 Αντιπαράθεση κορυφής στη Βουλή για την Παιδεία
 Οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν, είπε ο πρωθυπουργός για την υπόθεση Ζαχόπουλου
Σχετικά άρθρα
 Ακαρπη η αναζήτηση μέσω της Βουλής για περαιτέρω στοιχεία στην υπόθεση του blog (28/2/2008)
 Σχέδιο νόμου για τη λειτουργία του Internet προωθεί η κυβέρνηση (26/2/2008)
Σχετικοί δικτυακοί τόποι
 ΠΑΣΟΚ
  ψηφίστε
Συμφωνείτε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες;

Ναι
Μάλλον ναι
Μάλλον όχι
Όχι
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
..............................


 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
: Πληροφορίες : Eγγραφή : in.mail : SiteMaker : Forum :
: Προβληθείτε στο in.gr : Καταχωρίστε το site σας : Επικοινωνήστε μαζί μας :

Υποδομή διαχείρισης περιεχομένου: Digital Genesis της ΔΟΛ DIGITAL A.E.
Caching Services: ObjectCache και DBCache της ΔΟΛ DIGITAL A.E.

©1999-2010  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.