10/2/2010  Εγγραφή | Forum | inMail | Ημερολόγιο | Ε-cards |    
  in.gr > Ειδήσεις > Κόσμος Πρώτη σελίδα   | Το δικό μου in.gr  
 επικαιρότητα
Ελλάδα
Πολιτική, Κοινωνία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Διπλωματία... 
Οικονομία
Ελλάδα, Κόσμος, Επιχειρήσεις, Αγορές... 
Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος... 
Επιστήμη - Τεχνολογία
Διάστημα, Βιολογία, Διαδίκτυο, Περιβάλλον... 
Πολιτισμός
Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Εκδηλώσεις, ΥΠΠΟ... 
Περίπτερο
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καιρός
Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία...
 αναζήτηση
Ειδήσεις Διαδίκτυο
Αναλυτική αναζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 οι απόψεις σας
5/10/2009 02:06
Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής
1/2/2010 11:09
Online συζήτηση για τους έμμεσους φόρους - Είναι αποτελεσματικοί;
 
 ειδικά νέα
Εκδηλώσεις
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα...
Αυτοκίνητο
Παρουσιάσεις, Δοκιμές, Αγωνιστικά Θέματα, Εκθέσεις ...
Υγεία
Πολιτική υγείας, επιστημονικές εξελίξεις, περιβάλλον - διατροφή
Εκπαίδευση
Ειδήσεις από το χώρο της Παιδείας






 

12/11/07 18:46  
Διαμάχη στο Ευρωκοινοβούλιο
Ανησυχούν τους Ρουμάνους μετανάστες στην Ιταλία δύο δολοφονίες συμπατριωτών τους
Ρουμάνοι μετανάστες τους οποίους απέλασε η ιταλική αστυνομία στις αρχές Νοεμβρίου
Ρώμη
Τελευταία ενημέρωση 12/11/07 20:50
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Ανήσυχοι είναι οι Ρουμάνοι μετανάστες που κατοικούν στην Ιταλία μετά την δολοφονία δύο συμπατριωτών τους, περιστατικά που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν με την δολοφονία Ιταλίδας τον Οκτώβριο για την οποία ως δράστης φέρεται Ρουμάνος Ρομ.

Οι Αρχές και η κοινή γνώμη φοβούνται ακόμη το ξέσπασμα κύματος ξενοφοβικής βίας κατά των Ρουμάνων μεταναστών ενώ με αφορμή της απελάσεις Ρουμάνων από την ιταλική κυβέρνηση ξέσπασε πολιτική διαμάχη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία γυναίκα 36 ετών βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μιλάνο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από κακώσεις στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο και όχι από την πυρκαγιά. Εκτός από την περίπτωση δολοφονίας λόγω ξενοφοβίας, εξετάζεται η περίπτωση να πρόκειται για έγκλημα ζηλοτυπίας.

Την Κυριακή, βρέθηκε στη Νάπολη το πτώμα Ρουμάνου 31 ετών, ο οποίος κατά την αστυνομία, δολοφονήθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομοεθνών του αν και δεν αποκλείονται τα ξενοφοβικά κίνητρα και σε αυτήν την περίπτωση. Σύμφωνα με Ρουμάνους αστυνομικούς, το θύμα πυροβολήθηκε από δράστη σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, το πρωί της Δευτέρας ένας Ρουμάνος μεταφέρθηκε αναίσθητος σε νοσοκομείο της Ρώμης αφού δέχτηκε επίθεση από αγνώστους.

Η ρουμανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις υποθέσεις.

Διαμάχη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και τη ρουμάνία επεκτάθηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο όπου η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονή του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από διαφωνίες που είχε με τους Ρουμάνους συναδέλφους της σχετικά με τις απελάσεις και επιθυμεί την ένταξη στην ομάδα των ευρωβουλευτών χωρίς κόμμα.

Στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ ανέφερε ότι «Αποφάσισα να εγκαταλείψω την ομάδα Ταυτότητα-Παράδοση-Κυριαρχία λόγω των άκαιρων και υβριστικών δηλώσεων που χρησιμοποίησε ο Κορνέλιους Βαντίμ Τουντόρ' επικεφαλής των πέντε ρουμάνων ευρωβουλευτών μελών της ομάδας.

«Το να κατηγορεί για ξενοφοβία και μη ανοχή κάποιον σαν εμένα που έχω καταγγείλει τα γεγονότα που συνέβησαν την μαύρη περίοδο της Ιταλίας δείχνει ότι ο κύριος αυτός δεν έχει καθόλου επιχειρήματα» συνεχίζει η ευρωβουλευτής.

Με αφορμή την δολοφονία της Ιταλίδας, η Αλεσάντρα Μουσολίνι είχε δηλώσει ότι «μπροστά σε μια τέτοια βαρβαρότητα πρέπει να κληθεί ο Ρουμάνος πρεσβευτής να εγκαταλείψει τη χώρα και να θεωρηθούν όλοι οι ρουμάνοι πολίτες ως ανεπιθύμητα πρόσωπα» προκαλώντας την αντίδραση των Ρουμάνων ευρωβουλευτών.

Απελάσεις από την Ιταλία και άλλες χώρες

Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της Ιταλίδας τον Οκτώβριο, απελάθηκαν δεκάδες Ρουμάνοι μετανάστες σε εφαρμογή έκτακτων μέτρων ενώ η ρουμανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας 123 Ρουμάνοι απελάθηκαν από ευρωπαϊκά κράτη σε διάστημα δέκα ημερών. Από τους απελαθέντες, 50 προέρχονταν από την Ιταλία, με τους υπόλοιπους από τη Γαλλία, την Ελβετία και το Βέλγιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΕ/Γαλλικό


Κόσμος: Περισσότερες ειδήσεις



Ευρωεκλογές 2009

 τελευταία νέα
01:07
Η ομάδα κατέθεσε τη ψυχή της παρά τα προβλήματα, τόνισε ο Ζούρος
00:21
Ελπίδες για έξοδο στο Champions League απέκτησε η Σίτι, απώλεια για την Πόρτσμουθ
23:55
Ο Μπλατ χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Αρη και «χρυσό» τον Κακιούζη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


  περισσότερα
Σχετικά άρθρα
 Εγγυήσεις για την ασφάλεια των μεταναστών ζητά η Ρουμανία από την Ιταλία (7/11/2007)
 Με απελάσεις Ρουμάνων μεταναστών αντιδρά η Ιταλία στην αυξανόμενη εγκληματικότητα (5/11/2007)
Σχετικοί δικτυακοί τόποι
 Ιταλική αστυνομία
  ψηφίστε
Ένας χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, η άποψή σας για τον Μπάρακ Ομπάμα είναι:

Καλύτερη
Ίδια
Χειρότερη
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
..............................


 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
: Πληροφορίες : Eγγραφή : in.mail : SiteMaker : Forum :
: Προβληθείτε στο in.gr : Καταχωρίστε το site σας : Επικοινωνήστε μαζί μας :

Υποδομή διαχείρισης περιεχομένου: Digital Genesis της ΔΟΛ DIGITAL A.E.
Caching Services: ObjectCache και DBCache της ΔΟΛ DIGITAL A.E.

©1999-2010  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.