9/2/2010  Εγγραφή | Forum | inMail | Ημερολόγιο | Ε-cards |    
  in.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα Πρώτη σελίδα   | Το δικό μου in.gr  
 επικαιρότητα
Κόσμος
Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Μ.Ανατολή... 
Οικονομία
Ελλάδα, Κόσμος, Επιχειρήσεις, Αγορές... 
Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος... 
Επιστήμη - Τεχνολογία
Διάστημα, Βιολογία, Διαδίκτυο, Περιβάλλον... 
Πολιτισμός
Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Εκδηλώσεις, ΥΠΠΟ... 
Περίπτερο
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καιρός
Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία...
 αναζήτηση
Ειδήσεις Διαδίκτυο
Αναλυτική αναζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 οι απόψεις σας
5/10/2009 02:06
Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής
1/2/2010 11:09
Online συζήτηση για τους έμμεσους φόρους - Είναι αποτελεσματικοί;
 
 ειδικά νέα
Εκδηλώσεις
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα...
Αυτοκίνητο
Παρουσιάσεις, Δοκιμές, Αγωνιστικά Θέματα, Εκθέσεις ...
Υγεία
Πολιτική υγείας, επιστημονικές εξελίξεις, περιβάλλον - διατροφή
Εκπαίδευση
Ειδήσεις από το χώρο της Παιδείας






 

11/11/05 20:04  
Παρέμβαση με οξείς χαρακτηρισμούς
Λάβρος κατά του Κώστα Σημίτη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος

Icon
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Οξύτατη επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με αφορμή τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του, εξαπέλυσε την Παρασκευή με δηλώσεις του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της μητρόπολης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Δύο μόλις ημέρες από την κυκλοφορία του στάθηκαν αρκετές για να κριθεί και να απορριφθεί από το σύνολο του κοινωνικού Σώματος το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, με τίτλο 'Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα'.

»Από κάθε κατεύθυνση, σχεδόν χορωδιακά, ακούσθηκε το ίδιο τροπάριο: 'Ο Σημίτης παραποιεί την αλήθεια και παρουσιάζει τα πράγματα, έτσι όπως τον συμφέρουν!' Παραποιεί την αλήθεια, λέγουν, άρα ψεύδεται! Ακόμη και μέσα από το ΠΑΣΟΚ πολλοί ωμίλησαν πολύ επικριτικά, τόσο για το βιβλίο, όσο και για τον ίδιο τον συγγραφέα. Κώστας Σημίτης, ένας μικρόψυχος τέως Πρωθυπουργός! Στην πολυφωνία των επικριτών πολλών ας προστεθεί, λοιπόν, και η φωνή ενός ταπεινού Επισκόπου, έτσι για να συμπληρωθεί η εικόνα».

Όσον αφορά στο θέμα της κρίσης στα Ίμια ο μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, λέει: «Το θέμα των Ιμίων δεν είναι εκκλησιαστικό, δεν είναι, όμως, και πολιτικό! Είναι θέμα εξόχως εθνικό και γι' αυτό και εγώ ο ταπεινός Επίσκοπος των Καλαβρύτων, όπου οι Μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου έδωσαν σκληρή μάχη κατά του Ιμβραήμ Πασά για την ελευθερία της πατρίδας μου, μπορώ να έχω άποψη.

»Και στην κρίση των βραχονησίδων Ίμια ο κ. Σημίτης είναι αναξιόπιστος. Επί των ημερών του κ. Σημίτη χάθηκε ένα κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας. Αντί λοιπόν να σιωπήσει, προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους ώμους άλλων. Ευτυχώς τον εξεφώνησε ήδη ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος κ. Λυμπέρης. 'Διαψεύδω τον κ. Σημίτη', λέγει ο κ. Αρχηγός».

Σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων αναφέρει: «Είναι κακοήθη και εξ ολοκλήρου ανακριβή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Σημίτης γράφει περί του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου στο ζήτημα της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ότι δηλαδή με πρόσχημα το ζήτημα των ταυτοτήτων ο Αρχιεπίσκοπος επιχείρησε να επιβληθεί στην κυβέρνηση Σημίτη, γενικότερα δε να χειραγωγήσει τον πολιτικό κόσμο. Είναι προϊόν αρρωστημένου μυαλού η άποψη, ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, προβάλλοντας το ζήτημα των ταυτοτήτων, θέλησε να καταστεί συνδιοικητής στην κυβέρνηση και συμ-πρωθυπουργός!.

»Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα έχει τεθεί πολύ πριν από το έτος 2000, έτος των βουλευτικών εκλογών, από πολιτικούς ή παραπολιτικούς παράγοντες, οπωσδήποτε, όμως, όχι από την Εκκλησία. Ήταν τότε η περίοδος, που ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης καλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου σε φιλικό δείπνο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, για να δείχνει προς τα έξω ότι τρέφει τιμή και σεβασμό προς την Εκκλησία. Έτσι φθάσαμε στις εκλογές του 2000.

»Στις 17 Μαΐου 2000 ο υπουργός Παιδείας στην νέα κυβέρνηση κ. Πέτρος Ευθυμίου επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αρχιεπίσκοπο στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, για να τον διαβεβαιώσει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει την πρόθεση να ανακινήσει το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, συμφώνησαν δε να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ηρεμία για μια περίοδο έξι μηνών.

»Οπωσδήποτε προ πάσης κυβερνητικής ενεργείας θα γινόντουσαν διαβουλεύσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Ήταν αυτό, ας πούμε, ένα άτυπο μορατόριουμ. Ήσυχος πια ο Αρχιεπίσκοπος, έπειτα από την παραπάνω διαβεβαίωση, έφευγε για την Ρουμανία, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. Ξαφνικά, στις 22 Μαΐου 2000 η εφημερίδα Τα Νέα έγραφε ότι ο Πρωθυπουργός την επόμενη μέρα θα έθετε στη Βουλή το ζήτημα της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες».

Και καταλήγει: «Συμπέρασμα: Καλύτερα θα ήταν να μην ωμιλούσε ο ζάπλουτος σοσιαλιστής του Κολωνακίου κ. Κώστας Σημίτης! Τώρα με το βιβλίο του θα περάσει στην ιστορία ως ο αναξιόπιστος συγγραφέας. Τέλος, με την πολιτεία του ως Πρωθυπουργός θα περάσει ως ο πολέμιος της Εκκλησίας.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ


Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις


Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


 τελευταία νέα
21:26
Δεν χρήζει υποβάθμισης η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας, δηλώνει η Fitch
21:19
Η κυβέρνηση επανεξετάζει τη νομιμότητα των προσλήψεων αθλητών στο Δημόσιο
20:48
Ακαρπη και η τελευταία συνάντηση Μπατζελή με τους αγρότες στα εναπομείναντα μπλόκα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


  περισσότερα
Σχετικά άρθρα
 Σκληρή κριτική Μητσοτάκη για το βιβλίο Σημίτη - Τον κατηγορεί για μικροψυχία (10/11/2005)
 Πρόωρες εκλογές έως το Σεπτέμβριο του 2007 βλέπει ο Κ.Σημίτης (10/11/2005)
 «Πολιτικά παρών» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του (9/11/2005)
 Αιχμές και μηνύματα από τον Κώστα Σημίτη στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του (9/11/2005)
 Σκληρή απάντηση Λυμπέρη στις κατηγορίες Σημίτη για τη νύχτα των Ιμίων (8/11/2005)
 Αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων για το βιβλίο - απολογισμό του Κώστα Σημίτη (7/11/2005)
 Αποκαλύψεις για την κρίση των Ιμίων και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο του Κ.Σημίτη (5/11/2005)
  ψηφίστε
Συμφωνείτε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες;

Ναι
Μάλλον ναι
Μάλλον όχι
Όχι
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
..............................


 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
: Πληροφορίες : Eγγραφή : in.mail : SiteMaker : Forum :
: Προβληθείτε στο in.gr : Καταχωρίστε το site σας : Επικοινωνήστε μαζί μας :

Υποδομή διαχείρισης περιεχομένου: Digital Genesis της ΔΟΛ DIGITAL A.E.
Caching Services: ObjectCache και DBCache της ΔΟΛ DIGITAL A.E.

©1999-2010  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.