9/2/2010  Εγγραφή | Forum | inMail | Ημερολόγιο | Ε-cards |    
  in.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα Πρώτη σελίδα   | Το δικό μου in.gr  
 επικαιρότητα
Κόσμος
Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Μ.Ανατολή... 
Οικονομία
Ελλάδα, Κόσμος, Επιχειρήσεις, Αγορές... 
Αθλητισμός
Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος... 
Επιστήμη - Τεχνολογία
Διάστημα, Βιολογία, Διαδίκτυο, Περιβάλλον... 
Πολιτισμός
Σινεμά, Θέατρο, Μουσική, Εκδηλώσεις, ΥΠΠΟ... 
Περίπτερο
Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καιρός
Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Ασία...
 αναζήτηση
Ειδήσεις Διαδίκτυο
Αναλυτική αναζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 οι απόψεις σας
5/10/2009 02:06
Παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής
1/2/2010 11:09
Online συζήτηση για τους έμμεσους φόρους - Είναι αποτελεσματικοί;
 
 ειδικά νέα
Εκδηλώσεις
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα...
Αυτοκίνητο
Παρουσιάσεις, Δοκιμές, Αγωνιστικά Θέματα, Εκθέσεις ...
Υγεία
Πολιτική υγείας, επιστημονικές εξελίξεις, περιβάλλον - διατροφή
Εκπαίδευση
Ειδήσεις από το χώρο της Παιδείας






 

08/06/09 22:30  
Αναβρασμός στη Ρηγίλλης
Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος επιχειρεί το Υπουργικό Συμβούλιο

ΑΠΕ
Από παλαιότερο Υπουργικό Συμβούλιο. Πολιτικές πρωτοβουλίες αναμένουν στη ΝΔ από τον κ. Κ.Καραμανλή
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Υπεύθυνη η αποχή για την ήττα της ΝΔ, εκτίμησε ο Προκόπης Παυλόπουλος (8/6/2009)
Επόμενο άρθρο:
Φταίξαμε και πρέπει να αλλάξουμε, το μήνυμα Καραμανλή στο Υπουργικό Συμβούλιο (9/6/2009)
Δείτε το βίντεο...
Αναβρασμός επικρατεί στη Ρηγίλλης μετά την ήττα στις ευρωεκλογές. Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο -σε πλήρη σύνθεση- με τη συμμετοχή των υφυπουργών, με βασικό αντικείμενο την πορεία μετά τις κάλπες και την ανασύνταξη της κυβερνώσας παράταξης.

Στη Νέα Δημοκρατία κορυφαία στελέχη ζητούσαν, με βάση το μήνυμα της ευρω-κάλπης, αλλαγές τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και στο κόμμα. Εντούτοις, φαίνεται να απομακρύνονται τα ενδεχόμενα σαρωτικού ανασχηματισμού, διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου το καλοκαίρι ή απομάκρυνσης του γραμματέα του κόμματος Λ.Ζαγορίτη. Δεν αποκλείονται όμως αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο.

Την Τρίτη το πρωί, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναμένεται να απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα στελέχη της κυβέρνησης, να κάνει μία πρώτη αποτίμηση για τις αιτίες της ήττας και είναι πιθανό να επαναλάβει όσα ανέφερε στη δήλωσή του την Κυριακή για «συμπεριφορές που πλήγωσαν».

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο με θέμα τις ευρωεκλογές. Μετά τη συνεργασία τους, ο κ. Παυλόπουλος απέδωσε στη μεγάλη αποχή τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ.

«Αν κοιτάξει κανείς θα δει απλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων οι οποίο απείχαν από τις εκλογές είναι ψηφοφόροι της ΝΔ. Δεν έφυγαν από τη ΝΔ, μας έστειλαν το μήνυμα το οποίο παίρνουμε. Δηλαδή ότι πρέπει να δουλέψουμε γρηγορότερα και καλύτερα» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Εκτός από την αποχή, η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ο κ. Καραμανλής είναι να ανακόψει τις «διαρροές» προς τον ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ, επαναπροσεγγίζοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Εντούτοις, τα χρονικά περιθώρια πολιτικών ελιγμών είναι στενά. Κρίσιμη θεωρείται η 19 Ιουνίου, οπότε ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ ότι ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να γίνει Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύεται, μπορεί να γίνει ένας νέος Τσε Γκεβάρα. Όμως κρατώντας ισορροπίες, δεν μπορεί να γίνεις επαναστάτης. Πιστεύω ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εάν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς» είπε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, επικαλούμενο και τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο μόνος που δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών. «Το μήνυμα είναι σαφές. Είναι μία συντριπτική καταδίκη των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

«Ο μόνος που δεν φαίνεται να πήρε το μήνυμα είναι ο πρωθυπουργός, κρίνοντας τουλάχιστον από το χθεσινό του μήνυμα, κρίνοντας από τις δηλώσεις του ιδίου, και του αρμοδίου υπουργού, ότι για παράδειγμα η οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, δεν αλλάζει» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα. Ο πρωθυπουργός δεν το πήρε. Συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Από τη δική μας πλευρά, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η χθεσινοβραδινή μας νίκη αποτελεί και πρόκριμα για τη νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Όπως είπε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θριαμβολογούμε, σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος.

Newsroom ΔΟΛ


Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις


Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


 τελευταία νέα
23:40
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη
23:40
Για ριζικές τομές μιλά η κυβέρνηση, νέα φοροαφαίμαξη «βλέπει» η Αντιπολίτευση
23:34
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάτμηση της Μητρόπολης Αττικής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


  περισσότερα
Διαβάστε επίσης
 Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
 Στο μικροσκόπιο των κομμάτων το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η αποχή
Σχετικά άρθρα
 Αλλαξαν «χέρια» 28 περιφέρειες της επικράτειας (8/6/2009)
 Νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνουν η ψήφος και η αποχή στις Ευρωεκλογές (8/6/2009)
 Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα, λέει ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας τη δυσαρέσκεια (8/6/2009)
 Λαϊκή απαίτηση πλέον οι εθνικές εκλογές, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου (7/6/2009)
 Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές με διαφορά 4,4% (7/6/2009)
 Ιστορικό ρεκόρ αποχής στις ευρωεκλογές του 2009 (7/6/2009)
 «Μήνυμα ελήφθη» λένε στη ΝΔ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (7/6/2009)
Σχετικοί δικτυακοί τόποι
 Νέα Δημοκρατία
 ΠΑΣΟΚ
  ψηφίστε
Συμφωνείτε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες;

Ναι
Μάλλον ναι
Μάλλον όχι
Όχι
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
..............................


 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
: Πληροφορίες : Eγγραφή : in.mail : SiteMaker : Forum :
: Προβληθείτε στο in.gr : Καταχωρίστε το site σας : Επικοινωνήστε μαζί μας :

Υποδομή διαχείρισης περιεχομένου: Digital Genesis της ΔΟΛ DIGITAL A.E.
Caching Services: ObjectCache και DBCache της ΔΟΛ DIGITAL A.E.

©1999-2010  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.