Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβευμένος συγγραφέας 100 ετών γράφει την πρώτη του βιογραφία

Βραβευμένος συγγραφέας 100 ετών γράφει την πρώτη του βιογραφία

Έσβησε 100 «κεράκια» και γιορτάζει τον έναν αιώνα ζωής με ασυνήθιστο τρόπο. Ο βραβευμένος, με Πούλιτζερ, αμερικανός συγγραφέας Χέρμαν Γουκ θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιογραφικό του βιβλίο μετά από χρόνια στο…κουρμπέτι. Το βιβλίο «Sailor and Fiddler», που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο, ανακαλεί τα χρόνια εκείνα του πολέμου τα οποία έζησε έντονα ο Γουκ, και μιλά […]

Έσβησε 100 «κεράκια» και γιορτάζει τον έναν αιώνα ζωής με ασυνήθιστο τρόπο. Ο βραβευμένος, με Πούλιτζερ, αμερικανός συγγραφέας Χέρμαν Γουκ θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιογραφικό του βιβλίο μετά από χρόνια στο…κουρμπέτι.

Το βιβλίο «Sailor and Fiddler», που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο, ανακαλεί τα χρόνια εκείνα του πολέμου τα οποία έζησε έντονα ο Γουκ, και μιλά για τις εμπειρίες του.

«Έχω ζήσει μέχρι μια τρομερή ηλικία και γι’αυτό ευχαριστώ την Πρόνοια. Για όσους αναγνώστες με ακολουθούν, ελπίζω να απολαύσουν τα αναλάφρα απομνημονεύματά μου» είχε δηλώσει ο συγγραφέας .

Οι αναγνώστες του Γουκ αξίζει να δουν πώς ο συγγραφέας δένει την προσωπική του ζωή με κάποια από τα πιο γνωστά έργα του. Ο πόλεμος συνοδεύει συχνά την πένα του. Το πρώτο μυθιστόρημα «Aurora Dawn» το έγραψε χειρόγραφα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ήταν στον αμερικανικό στόλο και συμμετείχε σε οκτώ επιδρομές στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1951 για το μυθιστόρημα «Η Ανταρσία του Κέιν», που βρέθηκε στην κορυφή των bestseller των New York Times για πάνω από έναν μήνα, και αργότερα μεταφέρθηκε σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Βασισμένο στην εμπειρία του Γουκ, το μυθιστόρημα «Η Ανταρσία του Κέιν» απεικονίζει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου όταν απόφοιτος από τη σχολή αξιωματικών αναλαμβάνει καθήκοντα στο ναρκαλιευτικό πλοίο «Κέιν».

Ο κυβερνήτης του πλοίου έχει δώσει στους άνδρες του πλήρη ελευθερία, με αποτέλεσμα την έλλειψη πειθαρχίας στο στόλο. «Το ναυτικό είναι ένα μεγάλο σχέδιο που σχεδιάστηκε από έξυπνους για να εκτελείται από ηλιθίους. Εάν δεν είσαι ηλίθιος, αλλά βρίσκεσαι σε στόλο μπορείς να λειτουργήσεις μόνο εάν προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος. Αναίρεσε τους νόμους της κοινής λογικής και ρώτα τον εαυτό σου: »Πώς θα το έκανα αυτό εάν ήμουν ηλίθιος;» Λειτούργησε με αργές κινήσεις και τότε δεν θα κάνεις ποτέ λάθος», είναι φράσεις που ξεπηδούν μέσα από την «Ανταρσία του Κέιν».

Μετά το βιβλίο αυτό ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Don’t Stop the Carnival» (1965), «The Winds of War» (1971) και «War and Remembrance» (1978). Το 2008 ο Γουκ απέσπασε το πρώτο Library of Congress μυθιστορηματικό βραβείο της Αμερικής, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε βραβείο «Herman Wouk» προς τιμήν του συγγραφέα.

Ο συγγραφέας γνώρισε άλλη μια διάκριση όταν είδε το όνομά του να «φιγουράρει» σε ένα μικρό βιβλίο του Στίβεν Κινγκ με τίτλο «Herman Wouk Is Still Alive».

Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του «The Lawgiver» κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, όταν ο Γουκ ήταν 97 ετών, και περιγράφηκε από τους New York Times με τη φράση «τρομάζοντας με τη νεωτερικότητά του».

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024