Ο Δημήτρης Γεωργιάδης μιλά στο in.gr για τη «Μόλλυ Σουήνη»
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση παρουσιάζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί τη «Μόλλυ Σουήνη» του Φρίελ σε μετάφραση Αργύρη Ξάφη, με την Δέσποινα Κούρτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Αργύρη Ξάφη στο ρόλο του συζύγου της Φρανκ και τον Δημήτρη Γεωργιάδη στον ρόλο του γιατρού Πάντυ Ράις. »
Απελπιστικές συνθήκες στη Μόρια, ετοιμόγεννες και ανάπηροι στο χώμα
SOS από τη Διεθνή Αμνηστία
Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Μόρια της Λέσβου, τη στιγμή που το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης στον καταυλισμό δημιουργεί καθεστώς απελπισίας το οποίο εκπέμπει εικόνες ντροπής. Γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ακόμη και στον ένατο μήνα κύησης, διαμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων, ενώ ανάπηροι κείτονται στο χώμα. Άλλοι, δε, όπως αναφέρει στο in.gr η Δήμητρα Σπαθαρίδου Συντονίστρια Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας, μετανιώνουν που άφησαν την πατρίδα τους για να βρεθούν σε μια «ελληνική εμπόλεμη ζώνη». »
Διαβάστε επίσης - ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΣΕΒ: «Οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα»
Με το Young Scientist Award 2017 τιμήθηκε η επίκουρη καθηγήτρια Ελ. Τσιπλάκου
Το βραβείο του καλύτερου νέου επιστήμονα για το 2017 (Young Scientist Award 2017) απένειμε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωικής Παραγωγής (European Association for Animal Production-EAAP) στην Ελένη Τσιπλάκου, επίκουρη καθηγήτρια του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. »
Βελγική εφημερίδα: Τήλος, το νησί που σώθηκε χάρη στους πρόσφυγες
«Τήλος, το νησί που σώθηκε χάρη στους πρόσφυγες» τιτλοφορείται εκτενές ρεπορτάζ της βελγικής La Libre Belgique (έκδοση Σαββατοκύριακου), το οποίο περιγράφει πώς η ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία της Τήλου έδωσε νέα πνοή στην οικονομική ζωή του τόπου. «Ένας μικρός βράχος με μεγάλες ιδέες» επισημαίνει στο ίδιο ρεπορτάζ η συντάκτρια, τονίζοντας πως η Τήλος, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου των προστατευόμενων ζωνών «Natura 2000», πρωτοπορεί στον τομέα της καινοτομίας. »
ΣΕΒ: Ανοίγει το δημόσιο διάλογο για «Το Μέλλον της Εργασίας μετά το Μνημόνιο»
Με βασικό μήνυμα ότι «η δημιουργία πολλών, ποιοτικών θέσεων εργασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας και αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με όρους παρελθόντος» ο ΣΕΒ ανοίγει το δημόσιο διάλογο και διοργανώνει Συνέδριο, με θέμα: «Το μέλλον της εργασίας μετά το Μνημόνιο» την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων – μελών του, καθώς και των Προέδρων των θεσμικών Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ) και της ΟΚΕ. »
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 12μηνης απασχόλησης 1.135 ανέργων στην δημόσια υγεία
ΕΕ: Σεβόμαστε τις νομικές διευθετήσεις της Ισπανίας
Την άποψή της για την καταλανική κρίση επαναλαμβάνει η ΕΕ με μια λιτή ανακοίνωση, λέγοντας ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά στην Ισπανία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε εκ νέου την Δευτέρα ότι δεν έχει αλλάξει τη θέση της για την Καταλονία μετά την ανακοίνωση του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ο οποίος είπε ότι θα επικαλεστεί ειδικές εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα προκειμένου να αποπέμψει την περιφερειακή κυβέρνηση και να επιβάλει τη διεξαγωγή νέων εκλογών. »
YOKOHAMA: Έκλεισε τα 100!
Περισσότερες ειδήσεις