Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MotoGP 2011: Αποκάλυψη της νέας Yamaha Μ1

MotoGP 2011: Αποκάλυψη της νέας Yamaha Μ1

Τη μοτοσικλέτα της νέας της "μετά-Rossi" εποχής παρουσίασε η πρωταθλήτρια στη Sepang της Μαλαισίας, καθώς ο νέος της ηγέτης Jorge Lorenzo φιλοδοξεί να διατηρήσει τον τίτλο του και ο Ben Spies να μπει στην "κλειστή λέσχη" των κορυφαίων αναβατών του σπορ.

H επετειακή νέα Yamaha M1, με την οποία η ιαπωνική εταιρεία στο MotoGP 2011 γιορτάζει μισό αιώνα εμπλοκής στα Grands Prix μοτοσικλέτας, παρουσιάστηκε σήμερα από την πρωταθλήτρια στη Sepang της Μαλαισίας από τους δύο αναβάτες της, Jorge Lorenzo και Ben Spies.

Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια η παρουσίαση της νέας Μ1 δεν έγινε από τον Valentino Rossi, καθώς η Yamaha επέλεξε να επενδύσει το μέλλον της στον Jorge Lorenzo και ο Ιταλός δέχθηκε την πρόταση της Ducati. Στη θέση του «γιατρού», φέτος, θα αγωνίζεται ο Αμερικανός Ben Spies.

Η νέα Yamaha M1 είναι βαμμένη στα εταιρικά χρώματα της ιαπωνικής εταιρείας, μιας και η Yamaha Racing –αν και παγκόσμια πρωταθλήτρια- δεν κατάφερε να βρει βασικό χορηγό για να αντικαταστήσει τη Fiat μετά τη λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών στο τέλος του 2010.

Σχετικά με τη Μ1 της προηγούμενης χρονιάς, η νέα μοτοσικλέτα έχει διαφοροποιήσεις στη στιβαρότητα του αλουμινένιου πλαισίου και αλλαγές στην κατανομή βάρους, ενώ ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας έχει υποστεί τροποποιήσεις για να αυξηθεί η ισχύς. Η έλλειψη δύναμης αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της.

Η νέα Yamaha M1, που έχει δοκιμαστεί ήδη ως πρωτότυπη, συμπληρώνει το ρόστερ των ομάδων του MotoGP στο δεύτερο σετ των φετινών χειμερινών δοκιμών του MotoGP, που θα ξεκινήσει την Τρίτη (22/02) στην πίστα της Μαλαισίας.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024