Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5+1 προτάσεις στην TV για το Σαββατοκύριακο 1 & 2/7

5+1 προτάσεις στην TV για το Σαββατοκύριακο 1 & 2/7

...

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/7


22:20 ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑSTAR
Σκηνοθεσία: Κλοντ Ζιντί
Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Λετίσια Κάστα

Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 1999.
Οι ανυπέρβλητοι, απείθαρχοι παιδικοί και εφηβικοί μας φίλοι, το δημιούργημα των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζώ, Αστερίξ και Οβελίξ, σε νέες περιπέτειες.

Το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ είναι το τελευταίο «ελεύθερο» μέρος στον κόσμο, δηλαδή το μοναδικό μέρος που δεν βρίσκεται κάτω από τον ρωμαϊκό ζυγό! Η αδυναμία του φοροεισπράκτορα Κλαύδιους. Αδιάφθορους να συλλέξει τον φόρο υποτελείας από τους κατοίκους του χωριού, αναγκάζει τον ίδιο τον Καίσαρα να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να μάθει την αιτία που η περίφημη ρωμαϊκή πολεμική μηχανή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους ανυπότακτους Γαλάτες…

00:10 ΟΜΟΡΦΗ ΝΙΟΤΗ – ΕΡΤ1
Σκηνοθέτης:
Χάιμε Ροζάλες
Παίζουν: Ίνγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Κάρλος Ροντρίγκεζ, Ίνμα Νιέτο, Φερνάντο Μπαρόνα

Κοινωνικό-ρομαντικό δράμα
Η «Όμορφη Νιότη», που απέσπασε Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών 2014, διηγείται με ρεαλισμό και ευρηματικότητα την ιστορία δύο εικοσάρηδων στην σημερινή Ισπανία της ανεργίας και των χαμένων ευκαιριών, αποτελώντας ένα σύγχρονο πορτρέτο μιας κοινωνίας σε κρίση, το οποίο ξεπερνά τα σύνορα της χώρας της.

Η Ναταλία και ο Κάρλος είναι δύο ερωτευμένοι εικοσάρηδες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ισπανία του σήμερα. Έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, μένουν με τους γονείς τους, έχουν όμως μία πολύ όμορφη και στοργική σχέση. Χωρίς ελπίδα για το αύριο, οι φιλοδοξίες τους παραμένουν χαμηλές και τα οικονομικά τους πολύ περιορισμένα. Με σκοπό να κερδίσουν κάποια χρήματα, η Ναταλία και ο Κάρλος, αποφασίζουν να «γυρίσουν» μια ερασιτεχνική πορνογραφική ταινία. Οι συνθήκες επιβίωσής τους θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο, μετά τη γέννηση της κόρης τους Τζούλια. Η οικονομική τους κατάσταση είναι πλέον οριακή και ο ερχομός του παιδιού, παρά τη χαρά που τους δίνει, θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσουν στη ζωή τους…

  • Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 2014.
  • Υποψήφια για το βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα», Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2014.
  • Ελληνική Πρεμιέρα στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

01:15 ΟΙ ΩΡΕΣ – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία:
Στίβεν Ντάλντρι
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις

Δραματική, αμερικανική ταινία.
Από τις πιο σημαντικές ταινίες του 2002, οπότε και βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου η Κίντμαν, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια σε άλλες οκτώ κατηγορίες του θεσμού και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 η διάσημη συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, ζει σε ένα προάστιο του Λονδίνου. Εκεί με τη βοήθεια του συζύγου της προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ψυχικά της προβλήματα και ξεκινά να γράψει το πρώτο της σημαντικό μυθιστόρημα, την «Κυρία Νταλογουέι». Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, η Λόρα, μια τυπική σύζυγος και μητέρα στο Λος Άντζελες, ξεκινά να διαβάζει το μυθιστόρημα και ταυτίζεται τόσο πολύ με το βιβλίο που παίρνει μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει για πάντα τη ζωή της αλλά και την οικογένειά της. Τέλος, στην Νέα Υόρκη του σήμερα, η Κλαρίσα είναι μια γυναίκα καριέρας, μια σύγχρονη «Κυρία Νταλαγουέι». Είναι ερωτευμένη με τον φίλο της, Ρίτσαρντ, έναν ταλαντούχο ποιητή ο οποίος πεθαίνει από AIDS. Η ίδια έχει αναλάβει να οργανώσει ένα πάρτι προς τιμή του, με την ευκαιρία της βράβευσής του. Καθεμία από τις ηρωίδες θα συνειδητοποιήσουν μέσα σε μια μέρα της ζωής τους τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται ενώ παράλληλα οι τρεις ιστορίες θα συγκλίνουν απρόσμενα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 /7

21:00 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΚΑΝΤΙΝ (1955) – ΕΡΤ3
Σκηνοθέτης:
Όρσον Ουέλς
Παίζουν: Όρσον Γουέλς, Πήτερ Βαν Άικ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Κατίνα Παξινού.

Η ζωή και το μυστηριώδες παρελθόν του μεγιστάνα Γκρέγκορι Αρκάντιν εξάπτει την περιέργεια ενός τυχοδιώκτη που μόλις έχει βγει από την φυλακή. Η έρευνα για το παρελθόν του Αρκάντιν πολύ σύντομα θα τον βάλει σε μπελάδες, και θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή. Μία από τις κορυφαίες ταινίες νουάρ σε σκηνοθεσία Όρσον Ουέλς και γυρίσματα στην Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Εξαιρετική η ερμηνεία της Κατίνας Παξινού.

21:45 ΝΑΥΑΓΟΣ – ΑΝΤ1
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Παίζουν: Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Πολ Σάντσεζ

Μια ταινία που φαινομενικά αναπαράγει τα κλισέ του Χόλιγουντ, που θέλουν τους εργασιομανείς να αλλάζουν άποψη και στάση ζωής έπειτα από ένα σημαντικό γεγονός, αλλά που στην πραγματικότητα εισχωρεί λίγο βαθύτερα. Ο Τσακ Νόλαντ, στέλεχος της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx, έχει εμμονή με την τάξη και το χρόνο: τα δέματα πρέπει να παραδίδονται στην ώρα τους, οι πτήσεις να εκτελούνται με το δευτερόλεπτο, η ζωή του όλη είναι ένα ρολόι και μια λίστα με κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ο κόσμος του θα καταρρεύσει όταν βρεθεί ναυαγός σε κάποιο ερημονήσι, χωρίς ελπίδα διάσωσης…

19:30 ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Liwen Ma, Κίνα, 2005, 85′

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής φοιτήτριας και της 80χρονης σπιτονοικοκυράς της. Αρχικά οι δύο γυναίκες διαφωνούν για τα πάντα καθώς έχουν πολύ διαφορετική αντίληψη για τη ζωή. Σταδιακά αρχίζουν να γνωρίζουν η μια τον κόσμο της άλλης και αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό.

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024