Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα highlights του τετραημέρου στην TV

Τα highlights του τετραημέρου στην TV

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.00 Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ – ALPHA Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 1937 Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών έρχεται στον Alpha, σε Α’ τηλεοπτική προβολή. 22.15 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΤΑΣΗΣ – ANT1 Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μάικλ Σάνον, […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

22.00 Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ – ALPHA

Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 1937
Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών έρχεται στον Alpha, σε Α’ τηλεοπτική προβολή.

22.15 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΤΑΣΗΣ – ANT1
Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες
Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μάικλ Σάνον, Ράιαν Σίμπκινς

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Σαμ Μέντες με τη διεισδυτική ματιά του παρουσιάζει σε αυτή την ταινία πώς το αμερικανικό όνειρο μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Τη δυνατή ιστορία της ταινίας στηρίζουν με τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ.
Ο Φρανκ και η Εϊπριλ Γουίλερ είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη ζωή του. Νιώθουν πως δεν έχουν τίποτε κοινό με τους γείτονές τους στο Κονέκτικατ, όπου κατοικούν. Ο γάμος τους δοκιμάζεται καθώς συνειδητοποιούν πως έχουν αφομοιωθεί από το περιβάλλον και έχουν γίνει ακριβώς αυτό που απεύχονταν. Τότε έρχονται αντιμέτωποι με τις αποτυχίες και τις ανασφάλειές τους και αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή, μακριά από τη μονότονη καθημερινότητά τους. Θα καταφέρουν άραγε να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους, χωρίς να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο;

22.30 ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόουλος
Παίζουν: Μπρούνο Γκανς, η Ιζαμπέλ Ρενό, ο Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο και ο Αχιλλέας Σκευής

Ένας συγγραφέας που πάσχει από ανίατη ασθένεια περνά την τελευταία του μέρα πριν μπει για θεραπεία στο νοσοκομείο, από όπου μπορεί και να μη βγει ζωντανός. Κατά την περιπλάνησή του στη Θεσσαλονίκη θα συναντήσει ένα αγόρι από την Αλβανία και θα ταξιδέψει στο παρελθόν για να συμφιλιωθεί με όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα, τα οποία απογοήτευσε όσο ζούσαν.
Τη μουσική της βραβευμένης στις Κάννες ταινία, έχει γράψει η Ελένη Καραΐνδρου ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιώργου Αρβανίτη και του Ανδρέα Σινάνου.

23.20 ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ – MEGA
Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Παίζουν: Τσάου Γιούν Φατ, Μισέλ Γέο, Ζανγκ Ζίγι, Τσανγκ Τσεν, Λουνγκ Σιχούνγκ, Τσενγκ Πέι Πέι

Επική περιπέτεια κινεζικής παραγωγή του 2000 η οποία κέρδισε κοινό και κριτικούς αλλά και τέσσερα ‘Οσκαρ: καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, ξενόγλωσσης ταινίας, καλύτερης μουσικής, ενώ ήταν υποψήφια και για ‘Οσκαρ κοστουμιών, σκηνοθεσίας, μοντάζ, τραγουδιού, καλύτερης ταινίας και διασκευασμένου σεναρίου.

Η μοίρα δύο γυναικών και ικανών πολεμιστριών μπλέκεται. Την εποχή της Δυναστείας των Τσινγκ, στην Κίνα του 19ου αιώνα, η μία αγωνίζεται να ξεφύγει από τα δεσμά της καταπιεστικής κοινωνίας που ζει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την οριστική παύση των αριστοκρατικών προνομίων της και την απαρχή μιας περιθωριακής, αλλά γεμάτης πάθος ζωής. Η άλλη επεδίωκε ανέκαθεν την δικαιοσύνη και την τιμή και αργεί να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις μιας ανεκπλήρωτης αγάπης.



Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

21.00 Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ – STAR
Σκηνοθεσία: Μπρέντα Τσάπμαν, Στιβ Χίκνερ

Θρησκευτική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής 1998.
Την ιστορία της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο αφηγείται η ταινία κινουμένων σχεδίων, που απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού 1999 με το «When You Believe», που ερμηνεύουν οι Μαράια Κάρεϊ και Γουίτνι Χιούστον.
Ένα ανησυχητικό όνειρο ωθεί τον Φαραώ της Αιγύπτου να διατάξει τη θανάτωση όλων των αρσενικών βρεφών που έφεραν στον κόσμο Εβραίοι.
Η απελπισμένη μητέρα του μικρού Μωυσή βάζει το μωρό σ’ ένα καλάθι και το αφήνει στο ποτάμι.
Ο Μωυσής διασώζεται από την ίδια τη Βασίλισσα και μεγαλώνει σαν αδελφός μαζί με τον Ραμσή, τον επίσημο κληρονόμο του θρόνου. Κάποια μέρα, όμως, μαθαίνει για την εβραϊκή καταγωγή του…

00.15 ΕΙΜΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Φλάβιο Παρέντι, Άλμπα Ροχβάσερ, Μαρίζα Μπέρενσον

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Boulder International Film Festival, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Τίλντα Σουίντον στο Dublin International Film Festival, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2009 και στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2009.

Μια αριστοκρατική Art Deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται να ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει έναν πίνακα στον παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι, αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

13.20 ΠΕΙΡΑΤΕΣ – MEGA
Σκηνοθεσία: Πίτερ Λορντ
Ακούγονται: Αργύρης Παυλίδης, Φώτης Πετρίδης, Ηλίας Ζερβός, Κωνσταντίνος Τσάκωνας, Λίλα Μουτσοπούλου

Κινούμενα σχέδια αγγλικής παραγωγής του 2012.

Η πιο παράταιρη ομάδα από πειρατές έχει βάλει στόχο τη γερή μπάζα. Ο Πειρατής Καπετάνιος και το ανεπρόκοπο πλήρωμά του ταξιδεύουν με ένα σαπιοκάραβο στην Αγγλία για να κατατροπώσουν τους αντιπάλους τους και να διεκδικήσουν τον τίτλο του «Πειρατή της Χρονιάς». Σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται ο Δαρβίνος, ο οποίος εντυπωσιάζεται από τον παπαγάλο που μιλάει και υπόσχεται στον Καπετάνιο λεφτά και δόξα. Την ανατροπή σε αυτήν την σπιντάτη κωμωδία θα κάνει και η χοντρούλα και κακιά Βασίλισσα της Αγγλίας που θα κάνει την ζωή όλων δύσκολη.

20.00 ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ – ANT1
Σκηνοθεσία: Έρικ Ντάρνελ, Τομ Μακ Γκραθ
Ακούγονται οι: Μπεν Στίλερ, Κρις Ροις, Ντέϊβιντ Σουίμερ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ

Ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής 2005, που κέρδισε το Blimp Award στα Kids’ Choice Awards.
Ο Άλεξ είναι ένα λιοντάρι που απολαμβάνει μια… πολυτελή ζωή ως βασική ατραξιόν στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη. Στενοί φίλοι του είναι ο Μάρτι η ζέβρα, η ιπποπόταμος Γκόρια και ο Μέλμαν, η καμηλοπάρδαλη. Παρόλο που η ζωή στον ζωολογικό κήπο είναι άνετη και χωρίς απρόοπτα, ο Άλεξ και η παρέα του συχνά αναρωτιούνται πώς άραγε να είναι στην πραγματικότητα ο «έξω κόσμος» και η άγρια φύση στην οποία είχαν μεγαλώσει οι πρόγονοί τους.
Όταν τελικά μια παρέα ιδιόρρυθμων πιγκουίνων κατορθώνουν να αποδράσουν, ο Μάρτι τους ακολουθεί.
Ο Άλεξ, η Γκλόρια και ο Μέλμαν, ανήσυχοι για τη μοίρα του φίλου τους, αποφασίζουν να τον αναζητήσουν…

24.00 ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ… – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Σουζάνε Μπίερ
Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, ΤΡίνε Ντίρχολμ

Επίσημη συμμετοχή, εκτός συναγωνισμού στα φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο.
Ο Φίλιπ (Πιρς Μπρόσναν) είναι ένας μοναχικός, γοητευτικότατος, Άγγλος μεσήλικας που ζει στη Δανία, μακριά από τη διαλυμένη του οικογένεια. Κάπου εκεί έξω, κάτω από τον ίδιο ψυχρό ουρανό, η Ίντα, μια κομμώτρια, η οποία αναρρώνει από ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας, πιάνει τον άντρα της στο κρεβάτι με μια συνάδελφό του, η οποία έχει τα μισά της χρόνια.
Οι μοίρες των δυο συναντιούνται, αναπόφευκτα, στο δρόμο για τη μαγευτική Ιταλία, όταν ο γιος του Φίλιπ, Πάτρικ, θα παντρευτεί την κόρη της Ίντα, Άστριντ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/4

14.30 ΝΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Σπύρος Τέσκος

Ένα ντοκιμαντέρ που μέσα από τη ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων της Ικαρίας, προσπαθεί να διερευνήσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής και σκέψης των κατοίκων της, το πώς διαμορφώθηκε αυτός δια μέσου των αιώνων, και πώς συνεχίζει να υφίσταται ακόμα έως σήμερα.

17.00 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Ζαν Φιλίπ Λε Γκε
Παίζουν: Φαμπρίς Λουκινί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Κάρμεν Μάουρα

Μετά τις βραβευμένες «Υπηρέτριες» του Τέιτ Τέιλορ, οι Ισπανίδες οικιακοί βοηθοί που προέρχονται από το παρελθόν του, ενέπνευσαν στον σκηνοθέτη Phillipe le Guay το σενάριο της ταινίας «Οι Γυναίκες του Τελευταίου Ορόφου«.

Παρίσι, αρχές δεκαετίας ’60. Ο χρηματιστής Jean-Louis και η σύζυγός του Suzanne Joubert ζουν μια συντηρητική, ζωή, έχοντας δύο ξιπασμένους γιους στην εφηβεία. Ζωή σταθερή αλλά βαρετή. Ώσπου ο Jean-Louis ανακαλύπτει στον 6ο όροφο της πολυκατοικίας όπου κατοικούν, έξι γυναίκες-υπηρέτριες από την Ισπανία. Η επαφή μαζί τους ανοίγει γι’ αυτόν μια νέα προσέγγιση στη ζωή. Ο Jean-Louis μεταμορφώνρται σε έναν άλλον, καλύτερο άνθρωπο…

22.00 ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ
Παίζουν: Μαρία Αλεξάντρα Λούνγκου, Μόνικα Μπελούτσι, Σαμ Λούγουικ, Σαμπίνε Τιμοτέο, Άλμπα Ρορβάχερ, Λούις Χουίλκα

Τρυφερή ταινία ενηλικίωσης που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών 2014.
Μια απομονωμένη στην εξοχή εξαμελής οικογένεια μελισσοκόμων. H δωδεκάχρονη Τζελσομίνα είναι η αρχηγός στις τρεις μικρότερες αδελφές της, αυτή είναι που πρέπει να υπακούν σε ό,τι αποφασίσει. Η Τζελσομίνα έχει ένα σχεδόν μαγικό ταλέντο με τις μέλισσες που αποτελούν το βασικό εισόδημα της οικογένειάς της. Μπορεί να βρίσκει άγρια μελίσσια και να τα μεταφέρει στις κυψέλες του πατέρα της, μοιάζει να επικοινωνεί με τα μικροσκοπικά, εργατικά έντομα. Ο πατέρας της, ξένος στην Ιταλία, θα ήθελε ίσως ένα αγόρι για διάδοχό του. Kάποιον που θα τον βοηθούσε να εκσυγχρονίσει το μικρό παρασκευαστήριο μελιού της οικογένειάς του στα πρότυπα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.
Η Τζελσομίνα από την άλλη, έχει άλλες φιλοδοξίες: να πείσει την οικογένειά της να συμμετάσχει σ’ ένα reality show με τίτλο «Τα Θαύματα», που αναζητεί την πιο ενδιαφέρουσα παραδοσιακή οικογένεια της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024