Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μ. Τετάρτη στην τηλεόραση: τα highlights

Μ. Τετάρτη στην τηλεόραση: τα highlights

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου 21.00 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΝΟΣ – STAR Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Tex Pardue, Μάνος Γαβράς, Τάσος Κωστής, Νίκος Ανδρεουλάκης, Γιώργος Κιμούλης, Εβελίνα Παπούλια Η ταινία είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου «Δέκα Μύθοι και μια Ιστορία» και συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο “Οι Άγιοι Πάντες”. Ο […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου


21.00 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΝΟΣ – STAR

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα
Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Tex Pardue, Μάνος Γαβράς, Τάσος Κωστής, Νίκος Ανδρεουλάκης, Γιώργος Κιμούλης, Εβελίνα Παπούλια

Η ταινία είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου «Δέκα Μύθοι και μια Ιστορία» και συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο “Οι Άγιοι Πάντες”.
Ο μικρός γιος ενός διάσηµου πολιτικού πηγαίνει στην Κρήτη για να βαφτίσει το µωρό ενός υποψήφιου βουλευτή. Εκεί θα γίνει «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΝΟΣ»… για το καλό της Δηµοκρατίας και την αγάπη του πατέρα του.
Το βιβλίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και από το 1995 που οι εκδόσεις Καστανιώτης το πρωτοδημοσίευσαν, έχει κάνει 51 εκδόσεις και έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γερμανικά. Τα γυρίσματα «του σπιτιού του αρχηγού του κόμματος» έγιναν στη βίλα Γαλήνη στο Καστρί.

21.00 – ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ – MEGA
Σκηνοθεσία: Μικ Τζάκσον
Παίζουν: ‘Εμιλι Γουότσον, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γκρέτσεν Μολ

Κοινωνική ταινία αμερικανικής παραγωγής του 2008.

Το 1964, ο γιατρός Ντέιβιντ Χέρνι πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του. Χώρισε στη γέννα τα δίδυμα παιδιά που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, για να της κρύψει ότι το νεογέννητο κοριτσάκι τους έπασχε από Σύνδρομο Ντάουν. Εμπιστεύτηκε το βρέφος σε μια ευσυνείδητη και πιστή νοσοκόμα, ενώ εκείνος εξαφανίστηκε από τη ζωή τους μαζί με το νεογέννητο αδελφό της και την γυναίκα του, η οποία δεν έμαθε ποτέ τίποτα. Τώρα πια, η κόρη είναι μια όμορφη 25χρονη ισορροπημένη κοπέλα πλήρως εξοικειωμένη με την αναπηρία της, ενώ ο ίδιος βιώνει την κατάρρευση της οικογένειάς του. Το μυστικό που τόσα χρόνια κρατάει μέσα του, τον στοιχειώνει και ο ίδιος γνωρίζει πως δεν μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια…



21.50 H ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ – ALPHA

Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ
Φωνές μεταγλώττισης: Χριστίνα Κουλουμπή, Άννα Ρόσση, Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Πετρόχειλος, Κώστας Μπακάλης, Βίλμα Τσακίρη, Μανουέλα Μουστακοπούλου, Θεόδωρος Κατσαφάδος, Ζανό Ντάνιας, Κώστας Γκίκας, Ντίνος Δουλγεράκης, Άλεξ Παναγής κ.α.

Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 1989.
Η μικρή Άριελ, πριγκίπισσα των βυθών, έχει κουραστεί να ζει συνεχώς μέσα στη θάλασσα και θέλει να εξερευνήσει νέους κόσμους. Αποφασίζει, λοιπόν, να δει πώς είναι έξω στη στεριά. Μαζί με τους πιο αγαπημένους φίλους της, ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής της, παρά τις προειδοποιήσεις του πατέρα της, βασιλιά Τρίτωνα και του αξιαγάπητου κάβουρα Σεμπάστιαν. Σύντομα, η Άριελ θα συναντήσει τον πρίγκιπα Έρικ, την ίδια στιγμή, όμως, που το βασίλειο του πατέρα της κινδυνεύει από τη μάγισσα Ούρσουλα και πρέπει να βρει το θάρρος να την αντιμετωπίσει…
Άλλο ένα κινηματογραφικό διαμάντι της συλλογής Ντίσνεϊ, το οποίο σηματοδοτεί και της έναρξη της περιόδου που είναι γνωστή ως Αναγέννηση της Ντίσνεϊ. Μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, με πολλές κινηματογραφικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων και δύο Όσκαρ® για καλύτερη μουσική και τραγούδι.

22.45 Η ΚΙΒΩΤΟΣ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Κένεθ Γκλένααν
Παίζουν: Ντέιβιντ Θρέλφολ, Άσλεϊ Γουόλτερς, Τζόαν Γουόλεϊ, Νίκο Μιραλέγκρο, Μάικλ Φοξ, Ίαν Σμιθ, Ντον Γουόριγκτον

Βιβλικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2015.

Ο Νώε, ένας οικογενειάρχης γεωργός, καθοδηγείται από έναν άγγελο να κατασκευάσει μια κιβωτό στη μέση της ερήμου, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του και τους πιστούς, από μια καταστροφική πλημμύρα. Ένα φαινομενικά αδύνατον έργο, ειδικά όταν τα παιδιά του αρνούνται να τον πιστέψουν και να τον βοηθήσουν. Ο Νώε ρισκάρει να λοιδορηθεί από την οικογένειά του και τους εξαχρειωμένους κατοίκους, στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει το θεόσταλτο έργο του.

Γραμμένη από τον Τόνι Τζόρνταν («Hustle», «The Nativity»), η ταινία είναι μια μοναδική εξιστόρηση της βιβλικής ιστορίας του Νώε και της Κιβωτού. Η «Κιβωτός» είναι μια διαχρονική ιστορία, μια ιστορία για την οικογένεια, την πίστη ενός ανθρώπου και την εμμονή του να κατασκευάσει μια κιβωτό που μπορεί τελικά να σώσει την οικογένειά του και το ανθρώπινο είδος.

22.50 ΕΡΙΝ ΜΠΡΟΚΟΒΙΤΣ – MEGA
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, ‘Ααρον ‘Εκχαρτ, ‘Αλμπερτ Φίνεϊ, Μαρκ Χέλγκενμπέργκερ, Πίτερ Κογιότ, Τσέρι Τζόουνς

Κοινωνική δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής του 1999.
Σ’ έναν κόσμο όπου εκλείπουν οι ήρωες, η ιστορία της ‘Εριν Μπρόκοβιτς είναι μία συγκλονιστική, αστεία και αντισυμβατική κοινωνική περιπέτεια, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται τη δις διαζευγμένη μητέρα τριών μικρών παιδιών, η οποία αψηφά τα εμπόδια και τα βάζει με μια μεγάλη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφελείας. Η νίκη της στο δικαστήριο-απίστευτη για τα δικαστικά χρονικά της Αμερικής-γίνεται ακόμα πιό γλυκιά, επειδή βοηθώντας τους συνανθρώπους της, με το ακλόνητο πάθος και την επιμονή της, η ‘Εριν κατορθώνει τελικά να μεταμορφώσει τον ίδιο της τον εαυτό.
Το 1999 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για της δις υποψήφιας για ‘Οσκαρ ηθοποιού Τζούλια Ρόμπερτς, που τελικά απέσπασε το ‘Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου για το «‘Εριν Μπρόκοβιτς»! Η ταινία ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Β ανδρικού ρόλου (‘Αλμπερτ Φίνεϊ) και πρωτότυπου σεναρίου.

23.10 ΑΝΤΖΕΛΙΚ Η ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ – STAR
Σκηνοθεσία: Αριέλ Ζεϊτούν
Πρωταγωνιστές: Νόρα Αρνεζεντέ, Ζεράρντ Λανβίν, Τόμερ Σίσλεϊ, Ντέιβιντ Κρος, Σιμόν Αμπκαριάν

Ρομαντική περιπέτεια εποχής γαλλικής, βελγικής, τσέχικης, αυστριακής συμπαραγωγής 2013.
Η όμορφη, αθώα και ατίθαση Ανζελίκ εξαναγκάζεται να παντρευτεί τον πλούσιο κόμη Ντε Πεϊράκ, που σιγά-σιγά θα καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, ένα σκοτεινό μυστικό σκιάζει το παραμυθένιο ειδύλλιό τους. Η Ανζελίκ θα ακούσει κατά λάθος κάποιους ευγενείς να συνωμοτούν κατά του Λουδοβίκου ΧIV. Η ζωή της κινδυνεύει άμεσα αλλά ο άνδρας της την προστατεύει. Μέχρι τη στιγμή, που κατηγορείται άδικα για εξάσκηση μαγείας. Χωρίς πλούτη και με όση αξιοπρέπεια της έχει απομείνει, ζώντας ανάμεσα σε ζητιάνους, πόρνες και κλέφτες, η Ανζελίκ θα αγωνιστεί ενάντια στην αδικία και την υποταγή…

01.20 ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ – MEGA
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μπέντον
Παίζουν: Σάλι Φιλντ, Λίντσεϊ Κρουζ, Εντ Χάρις, ‘Ειμι Μάντιγκαν, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Γκλόβερ, Γιάνκτον Χάτεν

Στα 1930, στο Γουαξαχάτσι του Τέξας, μια περιοχή που υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, συναντιούνται και συγκρούονται πρόσωπα που μένουν αξέχαστα. Πρόσωπα σαν τον τυφλό κύριο Γουίλ, που «βλέπει» πεντακάθαρα τον φανατισμό της εποχής του?.? σαν τον μαύρο Μόουζ, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά των λευκών του Νότου?.? σαν τον Γουέιν, την Μάργκαρετ και την Βαϊόλα, τρεις ευγενικούς ανθρώπους, παγιδευμένους σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο, που απειλεί να καταστρέψει δύο γάμους?.? και, φυσικά, σαν την ‘Εντνα και τα δύο της παιδιά, που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα στην οικογενειακή τους φάρμα.
Το «Μια θέση στην καρδιά» είναι μια συναρπαστική, συγκινητική ιστορία, με κύριο πρόσωπο την ‘Εντνα Σπάλντινγκ και τον αδιάκοπο αγώνα της να ανταπεξέλθει σε ασυνήθιστες στερήσεις – μια γυναίκα που ερμηνεύει εξαιρετικά η Σάλι Φιλντ, η οποία και τιμήθηκε με ‘Οσκαρ ερμηνείας.

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024