Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαββατοκύριακο στην TV με 6 ταινίες και μία σειρά που αξίζει να δεις

Σαββατοκύριακο στην TV με 6 ταινίες και μία σειρά που αξίζει να δεις

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21.00 ΡΙΟ2 – STAR Animation H συναρπαστική οικογένεια του “Ρίο” επιστρέφει με περισσότερα μέλη! Τα Blue Sky Studios και οι δημιουργοί της σειράς ταινιών «Η Εποχή των Παγετώνων» παρουσιάζουν τη συνέχεια της διασκεδαστικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Fox, “Ρίο 2”. Αυτή τη φορά, συναντάμε τον Μπλου, την […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

21.00 ΡΙΟ2 – STAR
Animation

H συναρπαστική οικογένεια του “Ρίο” επιστρέφει με περισσότερα μέλη! Τα Blue Sky Studios και οι δημιουργοί της σειράς ταινιών «Η Εποχή των Παγετώνων» παρουσιάζουν τη συνέχεια της διασκεδαστικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Fox, “Ρίο 2”. Αυτή τη φορά, συναντάμε τον Μπλου, την Τζούελ και τα τρία τους παιδιά να ζουν μια τέλεια ζωή στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όταν η Τζούελ αποφασίζει πως τα παιδιά της πρέπει να μάθουν να ζουν σαν αληθινά πουλιά, επιμένει πως όλη η οικογένεια πρέπει να μεταφερθεί στον Αμαζόνιο. Ο Μπλου προσπαθεί να ταιριάξει με τους νέους γείτονες και να προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητά του, ενώ παράλληλα αρχίζει να ανησυχεί για τη ζωή της Τζούελ και των παιδιών του μέσα στην άγρια φύση.

22.15 ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΒΙΚΤΟΡΙΑ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Ζαν-Μαρκ Βαλέ.
Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Ρούπερτ Φρεντ, Πολ Μπέτανι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Έμιλι Μπλαντ, Μαρκ Στρονγκ, Γέσπερ Κρίστενσεν, Χάριετ Γουόλτερ.

Βιογραφικό, ιστορικό και ρομαντικό δράμα εποχής, παραγωγής Αγγλίας 2009.
Η βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια. Και αυτήν ακριβώς την άγνωστη πλευρά της φιλοδοξεί να αποτυπώσει η ταινία του Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

Βρισκόμαστε στα 1837 και η Βικτώρια βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία. Ο βασιλιάς Γουίλιαμ, που είναι θείος της, βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και η Βικτώρια προορίζεται για διάδοχος του θρόνου. Ενώ όλοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της, η μητέρα της, Δούκισσα του Κεντ, την κρατάει σε απόσταση από την Αυλή. Παράλληλα, ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου και θείος της Βικτώρια πατρονάρει τον γοητευτικό ανιψιό του, Άλμπερτ, να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, η Βικτώρια και ο Άλμπερτ έχουν κουραστεί να δέχονται εντολές από τους άλλους. Και αφού η Βικτώρια γίνεται βασίλισσα της Αγγλίας, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός που θα οδηγήσει όχι μόνο στο γάμο και στην οικογένεια, αλλά και σε μια ουσιαστική σχέση ζωής.

Βιογραφική ταινία εποχής στα πρότυπα των παραγωγών του BBC, που απέσπασε Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών το 2010 και προτάθηκε για άλλα δύο Όσκαρ (μακιγιάζ και καλλιτεχνικής διεύθυνσης). Επίσης, η ταινία τιμήθηκε με τα Βραβεία BAFTA 2010 (Καλύτερης ενδυματολογίας και Καλύτερου μακιγιάζ και κομμώσεων).
Οι ερμηνείες είναι έξοχες, ιδιαίτερα της Έμιλι Μπλαντ, η οποία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α΄ γυναικείου ρόλου.

24.00 ΡΕΝΟΥΑΡ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Ζιλ Μπουρντό
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Μπουκέ, Κριστά Τερέ, Βενσάν Ροτιέ
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά

Βιογραφικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2012.

Κυανή Ακτή, 1915. Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Πιέρ-Ογκούστ Ρενουάρ, σε προχωρημένη πια ηλικία προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του, τους πόνους από τα αρθριτικά του και τα δυσάρεστα νέα ότι ο γιος του Ζαν τραυματίστηκε στη μάχη. Όταν όμως θα μπει στη ζωή του μια νεαρή κοπέλα θα δώσει και πάλι στον κόσμο του απρόσμενη ενέργεια και διάθεση για δημιουργία. Σφύζοντας από ζωή, η ακαταμάχητα όμορφη Αντρέ θα γίνει το τελευταίο μοντέλο του ζωγράφου και η πηγή ανανέωσής του.
Παράλληλα, επιστρέφει πίσω στο οικογενειακό σπίτι για ανάρρωση ο Ζαν, ο οποίος μαγεύεται κι αυτός από τη γοητεία της κοκκινομάλλας κοπέλας. Στο μεσογειακό ιδιωτικό παράδεισο των Ρενουάρ και παρά την έντονη δυσαρέσκεια του πατέρα του, ο νεαρός Ζαν ερωτεύεται αυτό το ελεύθερο πνεύμα, βρίσκοντας τη δική του πηγή έμπνευσης. Και κάπως έτσι, γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών…

Η γαλλική βιογραφική ταινία από τον Ζιλ Μπουρντό αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2014. Ο σκηνοθέτης εστιάζει στην ομορφιά της τέχνης και της φύσης και μας εξιστορεί την ιστορία της γυναίκας-μούσας των δύο μεγάλων καλλιτεχνών.



ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

21.00 ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ – ALPHA
Animation

Μια ταινία-ορόσημο που απέσπασε το Όσκαρ Kαλύτερης Tαινίας Kινουμένων Σχεδίων και συνεχίζει μέχρι σήμερα, να θεωρείται μια από τις καλύτερες στιγμές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία του σινεμά με αξέχαστους πρωταγωνιστές κι ένα υποδειγματικό σενάριο.

Ο Νέμο, ένα μικρό τροπικό ψάρι κλόουν, πιάνεται στην απόχη ενός δύτη και καταλήγει στο ενυδρείο κάποιου οδοντίατρου. Ο πατέρας του ξεκινά ένα ταξίδι από την άκρη του ωκεανού και μαζί με την Ντόρι, ένα ψάρι με κενά μνήμης, προσπαθεί να φτάσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και να τον σώσει.

Το «Ψάχνοντας το Νέμο» του Άντριου Στάντον έγινε τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και βρέθηκε στην πρώτη θέση των πιο κερδοφόρων ταινιών κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, μέχρι που ξεπεράστηκε από την ταινία «Σρεκ 2» (Shrek 2, 2004), κρατώντας την κορυφή για περίπου 20 μήνες και συνθλίβοντας την πρωτιά της ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» (The Lion King, 1994) που διατήρησε την πρώτη θέση των κινουμένων σχεδίων από το 1994 μέχρι το τέλος του 2003.

21.00 Εξολοθρευτης: Η Σωτηρία – MEGA
Σκηνοθεσία: ΜακΓκι
Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρδινγκτον, Μουν Μπλάντγκουντ, ‘Αντον Γιέλτσιν

Περιπέτεια -αμερικανικής παραγωγή του 2009

Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. »Ομως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…



23.15 DISTRICT 9 – MEGA 23.15
Σκηνοθεσία: Νιλ Μπλομκαμπ
Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέισον Κόουπ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Βανέσα Χέιγουντ

Αμερικανική παραγωγή του 2009 – επιστημονικής φαντασίας.
Κοντεύουν 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν στη γη: δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9. Σήμερα την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία. ‘
Οταν ο Βίκους Βαν ντερ Μέρβε, ένας υπάλληλος της εταιρίας, προσβάλλεται από έναν εξωγήινο ιό και αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9…


****
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ MORGAN FREEMAN» – ΠΡΕΜΙΕΡΑ 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC.

Διαβάστε ΕΔΩ.

entertainment.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024