Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 δυνατές επιλογές στην τηλεόραση το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου

10 δυνατές επιλογές στην τηλεόραση το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 4/3 20:30 Το παιδί Ζιγκ Ζαγκ (The Zigzag Kid) – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Βίνσεντ Μπαλ Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπέργκαρτ Κλάουσνερ, Τόμας Σιμον, Καμίλ ντε Παζίς. Διάρκεια: 91΄ Οικογενειακή περιπέτεια, παραγωγής Ολλανδίας 2012. Ο Νόνο είναι δεκατριών ετών και θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του, τον καλύτερο αστυνομικό του κόσμου. Το […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/3

20:30 Το παιδί Ζιγκ Ζαγκ (The Zigzag Kid) – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Βίνσεντ Μπαλ
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπέργκαρτ Κλάουσνερ, Τόμας Σιμον, Καμίλ ντε Παζίς.
Διάρκεια: 91΄

Οικογενειακή περιπέτεια, παραγωγής Ολλανδίας 2012.

Ο Νόνο είναι δεκατριών ετών και θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του, τον καλύτερο αστυνομικό του κόσμου. Το μόνο που καταφέρνει όμως, είναι να μπλέκει σε φασαρίες. Λίγες μέρες πριν από τα γενέθλιά του, οι γονείς του τον στέλνουν στο θείο του «για να τον βάλει στον ίσιο δρόμο». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Νόνο συναντά τον Φέλιξ Γκλικ, έναν «τζέντλεμαν» απατεώνα, παλιό φίλο του πατέρα του. Η γνωριμία αυτή θα μετατρέψει το ταξίδι σε μια συναρπαστική περιπέτεια, γεμάτη μυστήριο, μεταμφιέσεις και κυνηγητό…

21:00 Η Τριλογία της απόκλισης: οι διαφορετικοί – STAR
Σκηνοθεσία: Νιλ Μπέργκερ
Πρωταγωνιστούν:
Σαϊλίν Γούντλεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζαντ, Μάγκι Κιου, Ρέι Στίβενσον
Διάρκεια: 127 λεπτά

Φαντασίας-Sci Fi, κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Απόκλιση» της Βερόνικα Ροθ.
​Με περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα της ομώνυμης σειράς βιβλίων να έχουν πωληθεί ήδη και μια ανεξέλεγκτα ανοδική καταγραφή στις προτιμήσεις των αναγνωστών, το νέο φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Απόκλιση» παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις, ξεπερνώντας ακόμη και τους αντίστοιχους δείκτες πωλήσεων που είχαν τα “Twilight” και “Hunger Games”.

Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε πέντε φατρίες, βάση της προσωπικότητας και των στοιχείων του χαρακτήρα των ανθρώπων που τις αποτελούν, με σκοπό να εκλείψουν οι αιτίες, που οδηγούν σε διενέξεις και σε πολέμους. Κάθε έφηβος -ανεξάρτητα από το που ανήκει η οικογένεια του- επιλέγει την ομάδα, στην οποία θα ενταχθεί, θα ακολουθήσει και θα υπηρετήσει. Ένας και μοναδικός κανόνας κυριαρχεί: η φατρία είναι πάνω από το αίμα! Η Τρις Πράιορ έχει γεννηθεί σε μια οικογένεια Ανιδιοτελών αλλά γνωρίζει πως αποτελεί μια ξεχωριστή, «αποκλίνουσα» περίπτωση, η οποία δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία από τις γνωστές φατρίες, βάση της ήδη υπάρχουσας ταξινόμησης. Αποτελεί μια «Απόκλιση»…

22:00 Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας.
Πρωταγωνιστούν:
Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιος Μάινας, Μπέσσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Χάρης Φραγκούλης κ.ά.

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής 2011.
Ο νεαρός ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Σπυράτος αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα στο δημόσιο νοσοκομείο των «Αγίων Πάντων». Εκεί, ανακαλύπτει το πώς ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να θεραπεύει, να προσφέρει, να ανακουφίζει, έχει εξελιχθεί σ’ ένα παρανοϊκό βασανιστήριο που εξουθενώνει τους πάντες, Άγιους και μη. Μέσα στο αγριεμένο αυτό κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα παλέψει για να περάσει ανάμεσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων που απειλούν να τον κατασπαράξουν.
Παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει θα δώσει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του ορθοπεδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού.
Η ταινία τιμήθηκε με τρία βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Α΄ ανδρικού ρόλου (Αργύρης Ξάφης), Β΄ ανδρικού ρόλου (Δημήτρης Ήμελλος) και μοντάζ (Ιωάννα Σπηλιοπούλου).

23:15 Ο μαύρος γάτος του έρωτα (Second chance – La chance de ma vie) – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Νικολά Κις
Πρωταγωνιστούν:
Βιρζινί Εφιρά, Φρανσουά Χαβιέ Ντεμεζόν, Αρμέλ Ντόιτς
Διάρκεια: 87΄

Κωμωδία, παραγωγής Γαλλίας 2010.
Ο Ζιλιέν Μονιέρ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Παρ’ όλο που είναι ένας πολύ πετυχημένος σύμβουλος γάμου, δεν μπορεί να κρατήσει καμία γυναίκα στη ζωή του για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, ο Ζιλιέν φέρνει απίστευτη κακοτυχία σε κάθε γυναίκα που ερωτεύεται. Τις στέλνει στο νοσοκομείο, καταστρέφει τις επαγγελματικές τους καριέρες ή μετατρέπει τους φίλους τους σε εχθρούς. Είναι ξεκάθαρα ο μαύρος γάτος των γυναικών. Η Τζοάνα Σορίνι θα το ανακαλύψει αυτό τη μέρα που θα τον γνωρίσει. Μία καριέρα στο αποκορύφωμά της, μία ερωτική ζωή στο απόγειό της, όλα όσα ήξερε μπορεί να πάρουν άλλη τροπή.

Η ταινία του Νικολά Κις έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, ξεπερνώντας τα 1.000.000 εισιτήρια.

23:15 Το ευλογημένο παιδί – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Τσακ Ράσελ
Πρωταγωνιστούν:
Κιμ Μπέισινγκερ, Ρούφους Σιούελ, Κριστίνα Ρίτσι

Η Μάγκι, νοσοκόμα στο επάγγελμα, ανατρέφει σαν να ήταν δικό της το νεογέννητο κοριτσάκι που εγκατέλειψε η ναρκομανής αδελφή της Τζένα. Η μικρή Κόντι μεγαλώνοντας αναπτύσσει ένα είδος αυτισμού, θα εκδηλώσει όμως ιδιαίτερα χαρίσματα. Έξι χρόνια μετά, η μητέρα της θα επιστρέψει μαζί με τον σύζυγό της για να την πάρουν, όμως η Μάγκι αντιλαμβάνεται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με το μυστηρώδη σύζυγο της Τζένα και απευθύνεται σε έναν πράκτορα του FBI για βοήθεια.



00:30 – Πολυτεχνείο (Polytechnique) – ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Ντενίς Βιλνέβ
Πρωταγωνιστούν:
Μαξίμ Γκοντέτ, Σεμπαστιάν Ουβερντό, Καρίν Βανάς, Μαρτέν Βατιέ
Διάρκεια: 77΄

Αστυνομικό δράμα, παραγωγής Καναδάς 2009
Βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, η ταινία αποτελεί μια δραματοποίηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1989, όταν ένας νεαρός, μισογύνης φοιτητής εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και εκτέλεσε εν ψυχρώ 14 φοιτήτριες. Ο ίδιος, έπειτα από ένα γράμμα στο οποίο εξηγούσε όλους τους λόγους που τον οδήγησαν στο να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, αυτοκτόνησε. Η μοναδική φράση που έλεγε διαρκώς ήταν «Μισώ της φεμινίστριες»…


ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3

20:00 – «Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Παίζουν: Φρέντι Χάιμορ, Μία Φάροου, Ρον Κρόφορντ.
Διάρκεια: 94΄

Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, συνδυασμός ζωντανής δράσης και κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2006. Μεταγλωττισμένη.
Ένα μαγικό παραμύθι, η πιο εντυπωσιακή ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων, που γυρίστηκε ποτέ στην Ευρώπη και μάλιστα από σκηνοθέτη ταινιών ζωντανής δράσης, τον χαρισματικό σκηνοθέτη – σεναριογράφο – παραγωγό, Λικ Μπεσόν. Στο ρόλο της γιαγιάς εμφανίζεται η Μία Φάροου.

Ο μικρός Άρθουρ περνάει δύσκολες στιγμές στο σπίτι της γιαγιάς του. Οι πολυάσχολοι γονείς του δεν θα είναι εδώ, ούτε στα δέκατα γενέθλιά του, ενώ του λείπει και ο εξερευνητής-εφευρέτης παππούς του που εδώ και τρία χρόνια έχει χαθεί. Και σα να μην έφταναν αυτά, έχει να αντιμετωπίσει έναν επιτήδειο κτηματομεσίτη που θέλει να τους κάνει έξωση από το σπίτι για να χτίσει πολυκατοικία. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει το σπίτι της γιαγιάς του, είναι να βρει το μυθικό θησαυρό που έθαψε ο παππούς του στον κήπο, στη γη των Μινιμόι, ενός μικροσκοπικού λαού που ζει σε πλήρη αρμονία με τη φύση.
Ο Άρθουρ θα μπει στον κόσμο τους, όπου θα γνωρίσει την Πριγκίπισσα Σελίνια και τον αδελφό της και μαζί θα ψάξουν να βρουν το θησαυρό για να σώσουν το σπίτι. Εμπόδιο όμως στα σχέδιά τους θα σταθεί ο σατανικός Εμ, κυβερνήτης της απαγορευμένης πόλης.




21:00 Από Έρωτα – ALPHA (Α’ τηλεοπτική προβολή)

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Θοδωρής Αθερίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Mάρθα Καραγιάννη, Γιάννος Περλέγκας
Διάρκεια: 97 λεπτά

Δραματική Κομεντί ελληνικής παραγωγής 2014.
Δύο πρώην εραστές επιστρέφουν στην παλιά τους καθημερινότητα και πιάνουν ξανά το νήμα του μεγάλου τους έρωτα. Μεταφυσική και ρεαλισμός με φόντο τον… ερωτεύσιμο Πειραιά.
Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δύο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με τη νοσηλεύτρια Νατάσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Αννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από τη συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Αννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Αννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

23:00 Απόλλων 13 – ALPHA
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Κέβιν Μπέικον, Μπιλ Πάξτον, Γκάρι Σινίζ, Εντ Χάρις, Κάθλιν Κίνλαν

Ταινία δράσης αμερικανικής παραγωγής 1995.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 1970. Η ΝASA έχει πρόσφατα καταφέρει να πατήσει στη Σελήνη και τώρα ετοιμάζει την τρίτη επανδρωμένη αποστολή της για τον ίδιο προορισμό. Οι αστροναύτες Λάβελ, Χέιζ και Σουίγκερτ είναι οι επικεφαλής της ομάδας, που λόγω περικοπών στο προηγούμενο διαστημικό πρόγραμμα, θα επανδρώσουν τώρα το Apollo 13. Η θεαματική αποστολή ξεκινά. Στην πορεία όμως μια έκρηξη στο εσωτερικό του διαστημόπλοιου, θα ανατρέψει κάθε σχεδιασμό. Καθώς το πλήρωμα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο πολύ μακριά από τη Γη, το Κέντρο Επιχειρήσεων της NASA αποφασίζει να τους μεταφέρει πίσω το ταχύτερο δυνατό. Κι ενώ ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα, οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες πρέπει να ξεπεράσουν τον ανθρώπινο εαυτό τους, αν θέλουν η Ιστορία να γραφτεί με το δικό τους τρόπο…




23:15 DOC ON ΕΡΤ – «Παίζοντας με τη φωτιά» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία:
Αννέτα Παπαθανασίου

Πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2014, για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, που κυριολεκτικά παίζουν με τη φωτιά!
H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός η ίδια και σκηνοθέτις, γνωστή και βραβευμένη για τα ντοκιμαντέρ της, κυρίως εκτός Ελλάδας γυρισμένα, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την Τέχνη και τον πολιτισμό με τη σκληρή καθημερινότητα σ’ αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα.
Η ταινία είναι μια καταγραφή όσων συναντά η Αννέτα Παπαθανασίου και που δυστυχώς, η φαντασία ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Μια σκληρή καταγραφή, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι αυτό που αποτυπώνεται στην οθόνη είναι εικόνες της αληθινής ζωής, χωρίς μυθοπλασία και σενάριο.
Αφηγείται ιστορίες γυναικών ηθοποιών που, σαν σύγχρονες Αντιγόνες, έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024