Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας»: Μη χάσετε τα δύο τελευταία επεισόδια

«Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας»: Μη χάσετε τα δύο τελευταία επεισόδια

Τα δύο τελευταία επεισόδια της νέας βιογραφικής ιστορικής δραματικής σειράς «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» (Medici Masters of Florence), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 22:15. Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ντάστιν […]

Τα δύο τελευταία επεισόδια της νέας βιογραφικής ιστορικής δραματικής σειράς «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» (Medici Masters of Florence), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 22:15.

Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, είναι συμπαραγωγής Ιταλίας-Αγγλίας-Γαλλίας 2015-2016 και oλοκληρώνεται σε 8 επεισόδια.

Στη Φλωρεντία του 15ου αιώνα οι Μέδικοι ήρθαν στην εξουσία σε μια εποχή τεράστιας κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. Ήταν απίστευτα καινοτόμοι και η λειτουργία της τράπεζάς τους οδήγησε στη δημιουργία μεσαίας τάξης, κάνοντάς τους πάμπλουτους.

Οι Μέδικοι χρησιμοποίησαν τον αμύθητο πλούτο και τη δύναμή τους για να ανατρέψουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να προωθήσουν τις Τέχνες και τις επιστήμες μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τον μέχρι τότε κόσμο. Έδιωξαν τα σκοτάδια του Μεσαίωνα και δημιούργησαν τον σύγχρονο άνθρωπο, με πεποίθηση στη δύναμή του να δημιουργήσει ομορφιά. Ήταν τόσο μεγάλη η δημιουργικότητα και τόσο πολλές οι μεγαλοφυΐες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το αρμονικό περιβάλλον, που ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Απ’ αυτόν τον κόσμο ξεκίνησε και ο Κολόμβος το μυθικό του ταξίδι…

Η ιστορία αρχίζει με τη δολοφονία του Τζιοβάνι των Μεδίκων, ο οποίος σε συμφωνία με τον Πάπα δημιούργησε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν τις συνωμοσίες των άλλων μεγάλων οικογενειών της Φλωρεντίας που διεκδικούν με πάθος την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα οραματίζονται την πόλη γεμάτη με μοναδικά έργα Τέχνης και αρχιτεκτονικής –από σπουδαίους καλλιτέχνες- όπως ο Ντονατέλο και ο Μπρουνελέσκι. Ταυτόχρονα, μέσα στην οικογένεια μαίνονται οι έριδες, οι έρωτες και τα πάθη, ενώ παράλληλα εξυφαίνεται το μυστήριο με το κυνήγι του δολοφόνου του Τζιοβάνι στο μαγευτικό σκηνικό της Φλωρεντίας και της εξοχής της Τοσκάνης.

Μέχρι πού θα φτάσουν οι Μέδικοι για να κρατήσουν ζωντανό το όραμα της Φλωρεντίας, που τώρα πια γνωρίζουμε ως Αναγέννηση;

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μίμικα Γκεζάν.
Δημιουργοί: Φρανκ Σπότνιτς («X-Files») και ο Νίκολας Μέγιερ («Star Trek»).
Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν («The Game of Thrones»), Στιούαρτ Μάρτιν («Ρομπέν των Δασών»), Άναμπελ Σόλι («Χάρι Πότερ»), καθώς και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Επεισόδιο 7ο – Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στις 22:15

Μια κενή θέση στη Σινιορία και ο Κόζιμο πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο εκλεκτός. Στο μεταξύ, απομακρύνεται από τη Μανταλένα, που συνδέεται με τον Μάρκο Μπέλο, ο οποίος μιλάει στον Κόζιμο για τις υποψίες του ότι ο δολοφόνος του πατέρα του ήταν ο Λορέντζο. Στο μεταξύ, η γυναίκα του Αλμπίτσι κατηγορεί τον Κόζιμο για τη δολοφονία του άντρα της, ενώ η Λουκρητία, που πιστεύει στην αθωότητα του Λορέντζο, τον βοηθάει να βρει αποδείξεις που στρέφουν τις υποψίες σ’ ένα άλλο πρόσωπο: τον Μάρκο Μπέλο!


Επεισόδιο 8ο (τελευταίο) – Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 22:15

.Η Μανταλένα είναι έγκυος και η Κοντεσίνα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τη σκλάβα και το μωρό της. Ο Κόζιμο ζητάει συγχώρεση από τον Λορέντζο και βοήθεια να ενοχοποιήσουν τον Πάτσι. Οι έρευνες του Λορέντζο τον οδηγούν να ανακαλύψει αποδεικτικά στοιχεία κατά του Πάτσι, αλλά οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Στο τέλος, ο Κόζιμο θα βρεθεί σε μεγάλο δίλημμα: η επιλογή του θα διαφυλάξει το μέλλον της οικογένειάς του, αλλά μπορεί και να καταδικάσει την ψυχή του στην αιωνιότητα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, και Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 22:15

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024