Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες ταινίες του τριημέρου στην τηλεόραση

Οι καλύτερες ταινίες του τριημέρου στην τηλεόραση

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2 21:00 «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ» – ΕΡΤ3 Σκηνοθεσία: Τζόελ Σουμάχερ Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Έμι Ρόσαμ, Πάτρικ Ουίλσον, Μιράντα Ρίτσαρντσον. Ρομαντικό δράμα-μιούζικαλ, συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 2004 Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Όπερα του Παρισιού γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες με σπουδαίες παραστάσεις ωστόσο κυκλοφορούν ιστορίες για το Φάντασμα που κατοικεί στις […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2

21:00 «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ» – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Τζόελ Σουμάχερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Έμι Ρόσαμ, Πάτρικ Ουίλσον, Μιράντα Ρίτσαρντσον.

Ρομαντικό δράμα-μιούζικαλ, συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 2004
Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Όπερα του Παρισιού γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες με σπουδαίες παραστάσεις ωστόσο κυκλοφορούν ιστορίες για το Φάντασμα που κατοικεί στις κατακόμβες κάτω από το ναό της μουσικής. Η νεαρή σοπράνο Κριστίν, που έχει μεγαλώσει μέσα στην Όπερα και σιγά-σιγά προσπαθεί να κάνει το ντεμπούτο της, ακούει συχνά τη φωνή του Φαντάσματος και πιστεύει πως πρόκειται για τον «Άγγελο της Μουσικής», δάσκαλο, φύλακα και προστάτη της. Μόνο η Μαντάμ Γκιρί γνωρίζει ότι το Φάντασμα είναι ένας παραμορφωμένος μουσικός που ζει στις κατακόμβες κάτω από την Όπερα του Παρισιού. Όταν η ντίβα της Όπερας, Καρλότα, εγκαταλείπει στη μέση τις πρόβες μιας παράστασης, η διεύθυνση του θεάτρου εμπιστεύεται στην Κριστίν τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Εκείνη μαγνητίζει τον κόσμο και το Φάντασμα, που αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή του για να τη μεταμορφώσει σε κορυφαίο αστέρι της Όπερας. Ωστόσο ο πλούσιος και γοητευτικός Ραούλ τη διεκδικεί το ίδιο παθιασμένα… Η έλξη της από το Ραούλ, εξοργίζει το Φάντασμα και θέτει τα θεμέλια για ένα δραματικό αποκορύφωμα πάνω στη σκηνή!


21.00 ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΣΠΙΤΟ – MEGA
Σκηνοθεσία: Γκιλ Κέναν
Ακούγονται: Βαγγέλης Ευαγγέλου, Πωλίνα Ευαγγέλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ‘Ελενα Στρατηγοπούλου, Κώστας Μπακάλης, Σοφία Καψαμπέλη, Κατερίνα Γιργή, Θανάσης Κουρλαμπάς, Πέτρος Δαμούλης.

Παιδική αμερικανική παραγωγή του 2006. Η παραγωγή της ταινίας φέρει την υπογραφή των Ρόμπερτ Ζεμέκις και Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ πρόκειται για την δεύτερη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου, που χρησιμοποιεί την τεχνική REAL D Digital 3D format στην κινηματογράφησή της.
Ο νεαρός Ντι Τζέι πάντα ήξερε ότι κάτι περίεργο έχει το γειτονικό σπίτι, το σπίτι των Νεμπερκράκερ. Και όταν το σπίτι μεταμορφώνεται σε ένα ολοζώντανο τέρας που βρυχάται, ο Ντι Τζέι επιστρατεύει τους φίλους του, Τσάουντερ και Τζένη, για να ανακαλύψουν μαζί το μυστικό που δίνει ζωή στο σπίτι…

22.00 ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Καίτη Παπανίκα, Άλκης Κούρκουλος, Νίκος Δημητράτος, Τάνια Τρύπη, Βάνα Μπάρμπα, Κώστας Κόκλας, Σπύρος Δρόσος, Βαγγέλης Λιοδάκης, Γιώργος Σαμπάνης, Λίνα Τριανταφύλλου

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1990. Σεμνότητα, ευαισθησία, υποδειγματικές ερμηνείες, κι ένα σενάριο που αξιοποιεί τα διδάγματα του κοινωνικού ρεαλισμού.

Ένας νέος, άρτι απολυθείς από το στρατό, ο Χρήστος, ονειρεύεται να γίνει φίρμα του λαϊκού τραγουδιού. Μετά από μια αποτυχημένη καλλιτεχνική προσπάθεια, πιάνει δουλειά στο χασάπικο του κυρίου Μιχάλη, συζύγου της Μαρίνας και πατέρα της Φανής. Η Μαρίνα που ως τώρα έχει δώσει όλη της τη ζωή για τον άνδρα και τα παιδιά της, ώριμη σαραντάρα πια, αισθάνεται μια ακαταμάχητη έλξη για τον Χρήστο. Αλλά και η Φανή, επίσης, τον ερωτεύεται με ανάλογη ένταση. Υπάρχει όμως και η Ρούλα, η θερμόαιμη κομμώτρια που φαίνεται να αγαπά και να νοιάζεται τον Χρήστο όσο κανείς άλλος. Ο Χρήστος, περιστοιχισμένος από τρεις γυναίκες, δεν ξέρει τι να κάνει.

23.00 ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Σαμ Ράιμι
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κιάνου Ριβς, Τζοβάνι Ρίμπιζι, Χίλαρι Σουόνκ

Ίσως ένα από τα καλύτερα θρίλερ, παραγωγής 2000. Το «χάρισμα» μιας γυναίκας να διαβάζει το μέλλον, γίνεται αρωγός στη δύσκολη ζωή της, μα συνάμα και εφιάλτης όταν μπροστά της βλέπει το θάνατο γνωστών της ανθρώπων. Η Κέιτ Μπλάνσετ απλά υπέροχη!

23.15 ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Οντρέ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς

Γαλλο-αμερικανική κομεντί, παραγωγής 2013.
Χωρισμοί, θετοί γονείς, γκέι γονείς, μετανάστευση, παγκοσμιοποίηση: η ζωή του Ξαβιέ είναι σαν κινέζικο παζλ. Παρόλο που στρερείται συνοχής και ηρεμίας (όπως ακριβώς και η Νέα Υόρκη στην εποχή που ζούμε), του προσφέρει άπλετο υλικό για τη συγγραφική του δουλειά.
Ο Ξαβιέ δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στη ζωή του που αντιθέτως είναι πιο περίπλοκη από ποτέ! Έχει δύο παιδιά, και η δίψα του για ταξίδια τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη, όπου και προσπαθεί να τακτοποιηθεί κάπου, στο χάος της Τσάιναταουν.

00.30 ALMANYA. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Γιασεμίν Σαμντερελί
Παίζουν: Φαχρί Γιαρντίμ, Πέτρα Σμιντ-Σάλερ, Ντένις Μοσκίτο, Βεντάτ Εριντσίν, Αϊλίν Τεζέλ, Λιλάι Χουζέρ, Ντεμέτ Γκιούλ, Ραφαέλ Κουσούρης, Αϊκούτ Καγιατζίκ, Ερκάν Καρατζαϊλί.

Δραματική κομεντί, παραγωγής Γερμανίας 2011.

Βασισμένο κατά ένα σημαντικό μέρος του σε προσωπικές εμπειρίες της σκηνοθέτιδας Γιασεμίν Σαμντερελί και της αδελφής της και συν-σεναριογράφου Νεσρίν Σαμντερελί, το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό τους ντεμπούτο σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας πολυμελούς οικογένειας Τουρκογερμανών, η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση.

«Είμαστε Τούρκοι ή Γερμανοί;», αναρωτιέται ο μικρός Τσενκ, συγχυσμένος από τις αντιδράσεις των συμμαθητών του στο Δημοτικό Σχολείο και από το γεγονός ότι στον χάρτη της Ευρώπης στην τάξη του δεν υπάρχει χώρος για την Ανατολία, από την οποία ο ίδιος κατάγεται…

Ο 70χρονος Χουσεΐν Γιλμάζ, έπειτα από 45 χρόνια διαμονής στη Γερμανία, όπου πρωτοπήγε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ως Gastarbeiter («φιλοξενούμενος εργάτης»), ανακοινώνει στην οικογένειά του ότι αγόρασε ένα σπίτι στην Τουρκία και ζητάει να τον βοηθήσουν να το ανακαινίσει. Για εκείνον πρόκειται για ένα ταξίδι-επιστροφή στην πατρίδα, για τους υπόλοιπους όμως είναι μία περιπλάνηση σε μία «άγνωστη» χώρα…

Η ταινία έχει τιμηθεί με δύο σημαντικά βραβεία German Film Awards (Χρυσό Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου & Ασημένιο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας), απέσπασε Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σικάγο, προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γερμανία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2

12.30 Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΘΛΟΙ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Rene Goscinny, Henri Gruel, Albert Ubrerzo, Pierre Watrin

Ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλο-αγγλικής παραγωγής 1976. Άλλη μια συναρπαστική περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα – με την υπογραφή των Rene Goscinny και Albert Uberzo.

Ο Ιούλιος Καίσαρας πιστεύει ότι οι λεγεώνες του είναι αδύνατον να κατακτήσουν το Γαλατικό χωριό. Έτσι, προτείνει στους κατοίκους μια συμφωνία: Αν καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα με τις δώδεκα δοκιμασίες στις οποίες θα τους υποβάλει, θα τους παραδώσει τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει οι Γαλάτες να υποταχτούν!

20.00 ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Λικ Ζακέ
Παίζουν: Μπερτίλ Νοέλ Μπρουνό, Τομάς Λαλιμπερτέ, Ιζαμπέλ Καρέ

Παιδική περιπέτεια, παραγωγής Γαλλίας 2007.

«Το παιδί και η αλεπού» γυριζόταν για δύο χρόνια από τον Λικ Ζακέ, όμως το εικαστικό (και όχι μόνο) αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Ο δημιουργός της ταινίας «Το ταξίδι του αυτοκράτορα», μας προσκαλεί σ’ ένα νέο ταξίδι, που ανοίγει την κρυφή πόρτα της άγριας φύσης, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τους χαμένους δεσμούς ανάμεσα στον άνθρωπο και στα ζώα. Ένα βλέμμα αμοιβαίας αγάπης που γίνεται αφορμή για μια ουτοπική φιλία, σε μια ονειρική παραβολή, καθρέφτη της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα.

Κάποιο φθινοπωρινό πρωινό, στη στροφή ενός δρόμου, ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που μένει σ’ ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος, βλέπει μια αλεπού. Το παιδί γοητεύεται τόσο πολύ, που φτάνει στο σημείο να ξεχάσει κάθε φόβο και τολμάει να την πλησιάσει. Για μια στιγμή, τα εμπόδια που χωρίζουν το παιδί από το ζώο σβήνονται. Κι έτσι γίνεται η αρχή της πιο εκπληκτικής και της πιο φανταστικής φιλίας. Χάρη στην αλεπού, το μικρό κορίτσι πρόκειται να ανακαλύψει μια μυστική και άγρια φύση. Και ξεκινάει τότε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή του, τη ματιά που έχει απέναντι στον κόσμο, αλλά και τη δική μας…

20.30 CAFÉ DE LOS MAESTROS ΕΡΤ3 – Α΄ΠΡΟΒΟΛΗ
Σκηνοθεσία: Miguel Kohan
Παίζουν: Aníbal Arias, Ernesto Baffa, Emilio Balcarce

Μουσικό ντοκιμαντέρ παραγωγής Αμερικής – Βραζιλίας – Αγγλίας – Αργεντινής 2008.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός Γκουστάβο Σανταολάγια συγκεντρώνει στο Μπουένος Άιρες τους ζωντανούς θρύλους του τάνγκο για μια σειρά ηχογραφήσεων και μια μεγάλη συναυλία. Το «Buena Vista Social Club» του τάνγκο σκιαγραφεί με τρυφερή νοσταλγία την Αργεντινή του ’40 και του ’50 και αναδεικνύει με πάθος τον «μελωδικό» τρόπο ζωής της.




22:00 «WEST IS WEST» – ΕΡΤ3

Σκηνοθεσία: Andy De Emmony
Παίζουν: Aqib Khan, Om Puri, Linda Bassett, Robert Pugh, Thomas Russell, Lesley Nicol


Κωμωδία Αγγλικής παραγωγής 2010, διάρκειας 103 λεπτών.
Salford, Βόρεια Αγγλία, 1975. Η πλέον πολύ ολιγομελής, αλλά ακόμα κλειστοφοβική και δυσλειτουργική, οικογένεια Khan συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωση. Ο Sajid, ο νεότερος και μικρόσωμος της οικογένειας βρίσκεται βαθιά σε κρίση εφηβίας, κάτω από βαριά πίεση τόσο από την τυραννική επιμονή του πατέρα του στην πακιστανική παράδοση, και από το άγριο bulling στο προαύλιο του σχολείου. Έτσι, σε μια τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια να «τον απελευθερώσει», ο πατέρας του αποφασίζει να τον στείλει μακριά στην κα Khan Νο 1 στο Punjab, στην σύζυγο και τις κόρες είχε εγκαταλείψει 35 χρόνια πριν.. Λίγο αργότερα, η Ella Khan (κυρία Khan Νο2) με μια μικρή συνοδεία από το Salford, ακολουθεί για να λύσει το χάος ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

22.50 Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ – STAR

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν:
Ράσελ Κρόου, Χοακίν Φίνιξ, Κόνι Νίλσεν, Όλιβερ Ριντ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέιβιντ Χέμινγκς

Ιστορική ταινία εποχής , παραγωγής 2000.
Η επιβλητική ιστορική υπερπαραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ που σημείωσε τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία και κέρδισε τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ηχοληψίας, κοστουμιών και οπτικών εφέ. Πρωταγωνιστής ο Ράσελ Κρόου σ’ έναν δυναμικό ρόλο, που του χάρισε το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου.

Σε μια προσπάθειά του να παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στο λαό, ο Μάρκος Αυρήλιος επιλέγει ως διάδοχό του τον Μάξιμο, στρατηγό του ρωμαϊκού στρατού και επιστήθιο φίλο του, αντί του γιου του, του άπληστου και αριβίστα Κόμοδου. Παρόλα αυτά, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Μάρκου Αυρήλιου, ο Κόμοδος διατάζει την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα παραμονής του στο θρόνο. Ο Μάξιμος γλιτώνει από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι του στην Ισπανία, μαθαίνει πως η σύζυγος και το παιδί του έχουν ήδη βρει φρικτό θάνατο. Συντετριμμένος και χωρίς δύναμη για ζωή, καταλήγει να πουληθεί ως σκλάβος και να γίνει μονομάχος στις αρένες κάτω από τη σκληρή εκπαίδευση του Πρόξιμου. Όταν τελικά η ομάδα του «προσκαλείται» στο Κολοσσαίο ενώπιον του Κόμοδου, ο Μάξιμος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η ευκαιρία που ζητά για να εκδικηθεί τη δολοφονία των δικών του…


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2


21.50 Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπελέν Ρουέδα, Λόλα Ντουένιας, Αλμπέρτο Χιμένεθ.

Πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Ισπανίας – Γαλλίας – Ιταλίας 2004.

Η αληθινή ιστορία του Ισπανού συγγραφέα Ραμόν Σαμπέδρο, ο οποίος διεκδίκησε νομικά το δικαίωμα στην ευθανασία, σε μία πολυβραβευμένη ταινία όπου ξεχωρίζει η ερμηνεία του Χαβιέ Μπαρδέμ.Η ταινία απέσπασε μεταξύ άλλων Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2005, καθώς και Αργυρό Λέοντα και Βραβείο Ερμηνείας στον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ’ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του για το δικαίωμα στην ευθανασία και η Ρόζα, μια χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις.

24.00 ΚΕΙΜΕΝΑ: documenta 14 – «Ματωμένα φασόλια» – ΕΡΤ2

Πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών της documenta 14, που θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2, έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 24:00. Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών, την οποία παρουσιάζει η ΕΡΤ και οργανώνει η documenta 14. Μέσω της μετάδοσής της από τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φανταστεί και να συγκροτήσει ένα διαφορετικό κοινό.

Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι διαθέσιμες στο webtv.ert.gr για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

«Ματωμένα φασόλια»
Σκηνοθεσία-σενάριο: Narimane Mari (καλλιτέχνις της documenta 14).

Δράμα, συμπαραγωγής Αλγερίας-Γαλλίας 2013.
Τα «Ματωμένα φασόλια» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αλγερινής σκηνοθέτιδος Narimane Mari, της οποίας η δουλειά παρουσιάζεται στο πλαίσιο της documenta 14. Κέρδισε βραβείο στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CPH:DOX στην Κοπεγχάγη το 2013.
Τα «Ματωμένα φασόλια» είναι μια ονειρική απεικόνιση μιας κοινωνίας που μαστίζεται από βίαιες συγκρούσεις εδώ και δεκαετίες. Αντί να ακολουθήσει την ιστορική αφήγηση, αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη ταινία παρουσιάζει μια παιχνιδιάρικη και σουρεαλιστική αναπαράσταση του Πολέμου Ανεξαρτησίας της Αλγερίας, η οποία προκύπτει από τις δραστηριότητες μιας ομάδας παιδιών.

02.00 ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΛΥΚΑ – STAR – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Άντριου Ντομινικ
Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Ρέϊ Λιότα, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μπεν Μέντελσον, Σαμ Σέπαρντ.

«Έχεις σκοτώσει ποτέ κανέναν; Κλαίνε, ικετεύουν, παρακαλούν, φωνάζουν τη μάνα τους…είναι ενοχλητικό…Μ’ αρέσει να τους σκοτώνω απαλά, από απόσταση…δεν μ’ αρέσουν τα συναισθήματα…»

Με αυτήν την παραδοχή και δήλωση βαθιάς…ευαισθησίας, ο Τζάκι Κόγκαν –Μπραντ Πιτ– επαγγελματίας μπράβος, φροντίζει ορισμένοι κανόνες της Μαφίας να παραμένουν σεβαστοί… απλά σκοτώνει οποιονδήποτε τους παραβιάζει! Όταν κάποιοι ληστεύουν ένα μεγάλο χαρτοπαιχτικό παιχνίδι, που διεξαγόταν υπό την προστασία της Μαφίας, ο Κόγκαν θα αναλάβει να τους εντοπίσει και να επαναφέρει την τάξη στην τοπική κοινωνία.

Το «Killing them Softly» σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη του αριστουργήματος «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέημς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ», Άντριου Ντόμινικ με τον Μπραντ Πιτ. Κυνικός από τη μία και την ίδια ώρα ευάλωτος, ο Μπραντ Πιτ ως Τζάκι Κογκαν, δείχνει πρόθυμος για άλλη μια φορά να θυσιάσει την εικόνα του «ωραίου» – δύσκολο κατά τη γνώμη μας να το πετύχει – και ντυμένος στα μαύρα με μπουφανάκι δεκαετίας ’70, θυμίζει κάτι από Fight Club σε αυτόν εδώ τον ρόλο.


entertainment.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024