Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιπέτεια και δράμα κυριαρχούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΤV

Περιπέτεια και δράμα κυριαρχούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΤV

...

Επιλογή: Μαντώ Σιώμου

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1


21:00 «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 3: Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ» STAR
Σκηνοθεσία:
Κάρλος Σαλντάνια
Διάρκεια: 89΄

Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής του 2009.
Στο τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς ταινιών «Ice Age», η παρέα των ζώων έχει γλιτώσει από το λιώσιμο των πάγων. Πλέον ο Scratte θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο λατρεμένο του βελανίδι και την… αγάπη, αφού ένα γοητευτικό θηλυκό, θα του ψήσει το ψάρι στα χείλη! Ο αξιαγάπητα γκαφατζής βραδύπους Sid, μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια, κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου. Το ζευγάρι των μαμούθ, ο Manny και η Ellie, περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους ενώ ο προϊστορικός τίγρης Diego ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα…

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

22:10 «ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Παντελή Βούλγαρη
Παίζουν: Άννα Βαγενά, Κώστας Ρηγόπουλος, Σταύρος Kαλάρογλου, Aλίκη Zωγράφου, Eιρήνη Eμιρζά
Διάρκεια: 105΄

Δραματική ελληνική ταινία του 1971.
H Αννα, ένα φτωχό κορίτσι από χωριό, εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια σαν εσωτερική υπηρέτρια σε μια μεσοαστική αθηναϊκή οικογένεια. Όταν η οικογένεια διαπιστώσει ότι η Άννα έφτασε σε ηλικία γάμου, διαλέγουν για λογαριασμό της ένα νέο και τον καλούν στο σπίτι μια Kυριακή. Tο ίδιο βράδυ επιτρέπουν στην Άννα να βγει έξω μόνη με τον υποψήφιο γαμπρό. Στη σύντομη αυτή έξοδο, η Άννα θα νιώσει για πρώτη φορά στη ζωή της συναισθήματα που ως τότε τα έπνιγε βαθιά μέσα της. Όταν, όμως, επιστρέψει στο σπίτι, θα ανακαλύψει ότι οι διαθέσεις της οικογένειας έχουν αλλάξει.

Πρόκειται για το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βούλγαρη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες του Νέου Ελληνικού κινηματογράφου.

00:30 «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΜΑ» – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Γκρέτσεν Μολ, Ντάλας Ρόμπερτς, Λόγκαν Λέρμαν, Μπεν Φόστερ, Άλαν Τουνταϊκ, Βινέασα Σο, Πίτερ Φόντα
Διάρκεια: 117΄

Γουέστερν αμερικάνικης παραγωγής 2007.
Ο Νταν Έβανς είναι ένας τίμιος και νομοταγής πολίτης. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο συμμετείχε ως ελεύθερος σκοπευτής, επιστρέφει πίσω με ένα σακατεμένο πόδι, και με τη μικρή αποζημίωση που του δίνεται αποφασίζει να νοικιάσει ένα ράντζο στην Αριζόνα, όπου μετακομίζει μαζί με τη γυναίκα του Άλις και τους δυο γιούς του. Οι ελπίδες όμως για μια νέα αρχή εξανεμίζονται μπροστά στις σκληρές συνθήκες ζωής και την ανεξέλεγκτη διαφθορά της Δύσης. Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης του ράντζου, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του νέου σιδηροδρόμου, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τους Έβανς. Ο Νταν συνεχίζει να παλεύει με τη γη του, ελπίζοντας ότι η τύχη του θα γυρίσει, αλλά με στεναχώρια συνειδητοποιεί πως ο 14χρονος γιος του Γουίλ, του δείχνει ολοένα και λιγότερο σεβασμό. Γοητευμένος από τα μυθιστορήματα που περιγράφουν τις περιπέτειες των ληστών της Άγριας Δύσης, ο Γουίλ αντιμετωπίζει τον πατέρα του με όλο και μεγαλύτερη περιφρόνηση και στο τέλος, ακόμα και η γυναίκα του Άλις φτάνει να αμφιβάλει για τις αποφάσεις του. Όμως η μοίρα του αλλάζει όταν αποφασίζει να κυνηγήσει τον επικηρυγμένο Μπεν Γουέιντ, ένα ζωντανό θρύλο για την εποχή του.



ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1


13:45 «ΤΗΕ ΤRUMAN SHOW» – ANT1
Σκηνοθεσία:
Μάικλ Απτεντ, Κέρτις Χάνσον
Παίζουν:
Τζιμ Κάρεϊ, Εντ Χάρις, Λόρα Λίνεϊ, Νόα Έμεριχ, Νατάσα ΜακΕλόουν
Διάρκεια:
98′

Σινεφίλ αμερικανική ταινία παραγωγής 1998.
Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν φαίνεται και τόσο ευτυχισμένος από την ζωή του. Η επιθυμία του είναι να γνωρίσει τον κόσμο δηλαδή να εγκαταλείψει την φιλήσυχη «στέγη» του. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο… «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα…

Η ταινία ήταν εμπoρική και καλλιτεχνική επιτυχία και έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και βραβεύτηκε με τρεις Χρυσές Σφαίρες.

21:00 «ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» – ΜΕGA
Σκηνοθεσία: Μπάρι Σόνενφελντ
Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Γουίλ Σμιθ, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ ντ’Ονόφριο
Διάρκεια: 98′

Αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1997.
Σε ένα μακρινό μέλλον όπου η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος, μια μυστική κυβερνητική οργάνωση οι «Άνδρες με τα μαύρα» φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού. Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός πρώην μπάτσος και μαθητευόμενός του.

Το σενάριο βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικ «Men in Black».

22:00 «ΟΖ: ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ» – ALPHA
Σκηνοθεσία: Σαμ Ράιμι
Παίζουν:
Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Ρέιτσελ Βάις, Μισέλ Γουίλιαμς
Διάρκεια:
127′

Αμερικανική περιπέτεια φαντασίας παραγωγής 2013.
Η ταινία διαδραματίζεται πριν τα γεγονότα της ταινίας του 1939. Ο Όσκαρ Ντιγκς, ένας μάγος με αμφίβολη ηθική, μεταφέρεται με παράξενο τρόπο από το σκονισμένο Κάνσας στη θαυμαστή Χώρα του Οζ. Ο ίδιος νομίζει ότι κέρδισε το τζάκποτ, πιστεύοντας ότι εκεί θα κερδίσει φήμη και περιουσία μέχρι που θα συναντήσει τις μάγισσες Θεοντόρα, Εβανόρα και Γκλίντα. Οι μάγισσες δεν είναι πεπεισμένες ότι ο Όσκαρ είναι ο μεγάλος μάγος που όλοι περιμένανε. Διστακτικά ο Όσκαρ θα προσπαθήσει να λύσει τα επικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα του Οζ και οι κάτοικοί της. Ο Όσκαρ πρέπει να βρει ποιος είναι καλός και ποιος κακός πριν να είναι πολύ αργά. Χρησιμοποιώντας τις μαγικές του ικανότητες μέσω της ψευδαίσθησης, την εφευρετικότητά του καθώς και λίγη μαγεία, ο Όσκαρ μεταμορφώνεται στο μεγάλο και ισχυρό Μάγο του Οζ, αλλά και σε ένα καλύτερο άνθρωπο.

Το σενάριο έγραψαν οι Μίτσελ Κάπνερ και Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ και είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «The Wonderful Wizard of Oz» του Λ. Φρανκ Μπάουμ.

23:30 «ΣΤΡΕΛΛΑ» – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία:
Πάνος Χ.Κούτρας
Παίζουν:
Γιάννης Κοκιασμένος, Μίνα Ορφανού, Μπέτυ Βακαλίδου, Μίνως Θεοχάρης
Διάρκεια:
111΄

Δραματική ταινία του 2009.
Ο Γιώργος αποφυλακίζεται ύστερα από 14 χρόνια για έναν φόνο που διέπραξε σε ένα μικρό χωριό στην ελληνική επαρχία. Περνάει το πρώτο του βράδυ σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή εκδιδόμενη τρανς. Θα περάσουν τη νύχτα μαζί και πολύ σύντομα θα ερωτευτούν. Το παρελθόν όμως στοιχειώνει τον Γιώργο. Με τη Στρέλλα στο πλευρό του, θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα διέξοδο.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο. Τον ρόλο υποδύθηκε η ηθοποιός Μίνα Ορφανού, η οποία ήταν τρανς και στην πραγματικότητα. Το «Στρέλλα» έλαβε τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Α’ γυναικείου ρόλου για τη Μίνα Ορφανού, από την νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2010.

02:45 «FARGO» – ALPHA
Σκηνοθεσία: Τζόελ Κοέν
Παίζουν: Στιβ Μπουσέμι, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γουίλιαμ Μέισι
Διάρκεια: 98′

Mαύρη αστυνομική κωμωδία του 1996.
Ένας διευθυντής πωλήσεων σε εταιρία αυτοκινήτων αγανακτισμένος από την οικονομική πίεση που υφίσταται αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο πιστεύοντας πως θα δώσει λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεται. Προσλαμβάνει δύο κακοποιούς, αμφιβόλου ικανότητας, με σκοπό να απαγάγουν τη γυναίκα του και να ζητήσουν λύτρα από τον πατέρα της για να την απελευθερώσουν. Τα πράγματα όμως παρεκκλίνουν κατά πολύ του αρχικού σχεδίου και τα πάντα ανατρέπονται δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Η ταινία κέρδισε δύο από τις επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις οποίες προτάθηκε, και κέρδισε το βραβείο BAFTA καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Τζόελ Κοέν, στο Φεστιβάλ των Καννών 1996.

Το 2006 η ταινία θεωρήθηκε «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική» από τη βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου και καταχωρήθηκε στο Αμερικάνικο εθνικό αρχείο ταινιών, καθιστώντας την μία από τις μόλις έξι ταινίες οι οποίες έχουν επιλεγεί και καταχωρηθεί εντός του πρώτου χρόνου κατά το οποίο προτάθηκαν.

entertainment.in.gr

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024