Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαββατοκύριακο με ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ στην ΤV

Σαββατοκύριακο με ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ στην ΤV

...

Επιλογή: Μαντώ Σιώμου

Προτάσεις για όλα τα γούστα κι’ αυτό το Σαββατοκύριακο στην ελληνική τηλεόραση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1


13:45 «ΓΟΝΕΙΣ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ» – ΑΝΤ1
Σκηνοθεσία:
Χάρι Γουάινερ
Παίζουν:
Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Πόλακ, Τζένιφερ Τίλι.
Διάρκεια:
104΄

Αμερικανική κωμωδία του 1996.
Οι Μπάιντοφ είναι με μια τυπική μεσοαστική οικογένεια που φαινομενικά ζει ευτυχισμένη στα προάστια. Οι γονείς, όμως, κρύβουν από τα δυο παιδιά τους ότι μετά από δεκαοκτώ χρόνια έγγαμου βίου, θέλουν να χωρίσουν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Όταν ενημερώνουν τον έφηβο Γκρόβερ και την μικρότερη αδελφή του, Στέσι, για το διαζύγιο, τα παιδιά αποφασίζουν ότι δεν θα τους αφήσουν να χωρίσουν. Δημιουργούν στο υπόγειο του σπιτιού τους ένα ειδυλλιακό σκηνικό, έτσι ώστε οι γονείς του να ζήσουν ρομαντικές στιγμές και να αναθερμάνουν τη σχέση τους. Όταν το σχέδιο αυτό αποτυγχάνει, τα παιδιά κλειδώνουν τους γονείς τους στο σπίτι μέχρι να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά…

21:15 «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Μα Λιβέν
Παίζουν: Γιακίν Τζιν, Ζε Γκονγκ, Σουφάνγκ Ζανγκ
Διάρκεια: 88΄

Κινέζικη δραματική ταινία του 2005.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα και μία νεαρή φοιτήτρια μοιράζονται μία αυλή στο Πεκίνο και βρίσκονται συνέχεια στα μαχαίρια. Καθώς ο χρόνος περνάει, οι δύο ηρωίδες ενδιαφέρονται η μία για την άλλη και «χτίζουν» μία τρυφερή σχέση.

22:00 «ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ» – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ζαν Μορό, Δώρα Χρυσικού, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Βασίλης Μπουγιουκλάκης, Δημήτρης Πουλικάκος, Ηλίας Λογοθέτης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.ά.
Διάρκεια: 142΄

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1991.
Ένας πολιτικός, μετά από μια συνεδρίαση στη βουλή όπου εκφωνεί μάλλον μια ποιητική ανακοίνωση παρά έναν πολιτικό λόγο, εγκαταλείπει το κοινοβούλιο και το σπίτι του, κι εξαφανίζεται χωρίς ν’ αφήσει κανένα ίχνος. Ένας δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ στην παραμεθόριο για τους εγκλωβισμένους στα σύνορα μετανάστες και πρόσφυγες διαφόρων φυλών, συναντά έναν άντρα που η εξωτερική του εμφάνιση ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του αγνοούμενου πολιτικού. Παρά τις έρευνές του και μια συνάντηση που καταφέρνει να οργανώσει ανάμεσα στον άγνωστο και τη γαλλίδα γυναίκα του πολιτικού, η ταυτότητα του αγνώστου παραμένει ανεξακρίβωτη. Η γυναίκα δεν τον αναγνωρίζει, κι εκείνος δε φαίνεται διατεθειμένος ούτε για μια στιγμή να μας δώσει ένα σημάδι ότι δεν πρόκειται για τον πολιτικό που αγνοείται. Σ’ αυτόν τον κατακερματισμένο κόσμο όπου έχει καταφύγει, στην απομόνωση ενός κόσμου με δικό του θεό και νόμο, συμπιεσμένο ανάμεσα σε εμπόδια, σύνορα και όρια, όλα μετεωρίζονται σε μιαν αβέβαιη πραγματικότητα…

H ταινία μεταδίδεται στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου που απεβίωσε στις 24/1/2012.

23:15 «ΌΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΣΑΡΑ» – STAR
Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ
Παίζουν: Τζέισον Σέγκελ, Κρίστεν Μπελ, Μίλα Κούνις, Ράσελ Μπραντ
Διάρκεια: 102′

Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2008.
​Ο Πίτερ, ένας ανερχόμενος μουσικός, νιώθει να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του όταν τον εγκαταλείπει η επί 6 χρόνια σύντροφός του, η star Σάρα Μάρσαλ. Προκειμένου να ξεπεράσει το χωρισμό και την απόρριψη, αποφασίζει να πάει διακοπές στη Χαβάη, αλλά η τύχη δεν τον ευνοεί. Στο νησί, εντελώς συμπτωματικά, είναι και η πρώην του με το νέο της σύντροφο


ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1


13:30 «ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ» – STAR
Σκηνοθεσία: Ρομπ Λέτερμαν
Παίζουν:
Τζακ Μπλακ, Έμιλι Μπλαντ, Τζέισον Σίγκελ, Αμάντα Πιτ
Διάρκεια:
81′

Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2010.
Ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, δουλεύει στο ταχυδρομείο για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα θα του ανατεθεί κατά λάθος να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το ταξίδι, που κάνει, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή και έτσι ο Γκιούλιβερ ανακαλύπτει ένα νησί, όπου κατοικούν μικροσκοπικά πλασματάκια, οι Λιλιπούτειοι. Ενώ στην αρχή πιάνεται αιχμάλωτος από τα μικρά εργατικά ανθρωπάκια, τελικά αναγνωρίζεται ως ήρωάς τους…

Ο Ρομπ Λέτερμαν σκηνοθετεί μια πρωτότυπη και διασκεδαστική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Τζόναθαν Σουίφτ.

22:00 «TWISTER» – Αlpha
Σκηνοθεσία: Γιαν Ντε Μποντ
Παίζουν: Έλεν Χαντ, Μπιλ Πάξτον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κάρι Έλβες, Τζάμι Γκερτζ
Διάρκεια: 113′

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1996.
Ο Γουίλιαμ Χάρντινγκ, μετά το χωρισμό του από την Τζο, αποφασίζει να εγκαταλείψει τις ειδικές επιστημονικές έρευνες πάνω στα ακραία καιρικά φαινόμενα και να στρέψει το ενδιαφέρον του στη μετεωρολογία. Επιπλέον, η νέα σχέση του με τη Μελίσα τον έχει συνεπάρει τόσο, που θέλει να ξαναπαντρευτεί. Προϋπόθεση φυσικά είναι να υπογράψει το διαζύγιο η Τζο. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν, καθώς η Τζο δεν είναι εύκολα διαθέσιμη, αφού έχει αφιερώσει όλο το χρόνο της στο κυνήγι καταστροφικών ανεμοστρόβιλων. Όταν μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους αρχίζει να σαρώνει τις μεσοδυτικές πολιτείες, οι δυο τους αναγκάζονται να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν το σαρωτικό του πέρασμα, να σώσουν ζωές που κινδυνεύουν, αλλά και να αποδείξουν ότι τα επιστημονικά τους ευρήματα, δεν πρέπει να κινδυνέψουν από την αντίπαλη επιστημονική ομάδα, που έχει μπει στα… χωράφια τους.

Με συμπαραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές και αληθοφανείς ταινίες καταστροφής. Ήταν υποψήφια, μεταξύ άλλων, για δύο τεχνικά Όσκαρ, (ειδικών εφέ και ήχου), ενώ το πέρασμά της από τις κινηματογραφικές αίθουσες «σάρωσε» κυριολεκτικά τα ταμεία.

23:00 «AGORΑ– Από τη Δημοκρατία στις Αγορές» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Γιώργου Αυγερόπουλου
Διάρκεια:
116′

Ελληνικό ντοκιμαντέρ του 2014.
Το AGORΑ είναι μια ταινία-αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Παρακολουθεί σε βάθος τεσσάρων χρόνων τον αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία: η ραγδαία φτωχοποίηση των πολιτών, η άνοδος του φασισμού και η ανάδυση των κινημάτων αλληλεγγύης μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο της μακροχρόνιας παρατήρησης και τεκμηρίωσης του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Μέσα σε δύο κινηματογραφικές ώρες υψηλής έντασης και συγκίνησης, με δυνατές, και σε μεγάλο βαθμό σοκαριστικές εικόνες, ο σκηνοθέτης καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα της στάδια, αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου, ενώ ταυτόχρονα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η ταινία έχει τιμηθεί με πέντε διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων το βαρύτιμο Gold Hugo του 52ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σικάγο, και το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Δημοσιογραφίας Otto Brenner (Γερμανία 2015), ενώ έχει προβληθεί είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά σε χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής, στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία.

01:00 «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία:
Κέιτ Σόρτλαντ.
Παίζουν:
Σάσκια Ρόζενταλ, Κάι-Πέτερ Μαλίνα, Νέλε Τρεμπς, Ούρσινα Λάρντι, Χανς-Γιόχεν Βάγκνερ, Μίκα Σαϊντέλ, Αντρέ Φριντ, Έβα-Μαρία Χάγκεν.
Διάρκεια:
102΄

Δράμα, συμπαραγωγής Γερμανίας-Αυστραλίας-Αγγλίας 2012.
Στην ηττημένη και ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο Γερμανία του 1945, με τον Χίτλερ να έχει αυτοκτονήσει και τους γονείς της να έχουν συλληφθεί από τους συμμάχους, η δεκατετράχρονη Λόρε αναλαμβάνει την ευθύνη των μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Μην έχοντας άλλη διέξοδο επιβίωσης, η Λόρε αναγκάζεται να κατευθυνθεί -μαζί με τα τέσσερα μικρότερα αδέλφια της- προς το Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της, διασχίζοντας όλη τη γερμανική ύπαιθρο και βιώνοντας αμέτρητες κακουχίες.

Στη χαώδη γερμανική ύπαιθρο, στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι, η Λόρε συναντά το μυστηριώδη Τόμας, ένα νεαρό Εβραίο, ο οποίος έχει μόλις αποφυλακιστεί από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αν και ανεπιθύμητος, ο Τόμας τους ακολουθεί και η Λόρε βρίσκει την εύθραυστη πραγματικότητά της να καταρρέει από συναισθήματα μίσους και επιθυμίας. Για να επιβιώσει θα πρέπει να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο, που έχει διδαχτεί να μισεί, την ώρα που οι συνέπειες των πράξεων και των πεποιθήσεων των γονιών της γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Εξαιρετικό δράμα απαράμιλλης αισθητικής από την Κέιτ Σόρτλαντ, με εκπληκτικές ερμηνείες από τους νεαρούς πρωταγωνιστές, βραβευμένο σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικότερο το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (2012).

01.45 «ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ» – STAR
Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Ακίκο Τακεσίτα
Διάρκεια: 99′

Δραματική ταινία αμερικανικής και ιαπωνικής συμπαραγωγής 2003.
Ο Μπομπ είναι ένας ξεπεσμένος κινηματογραφικός αστέρας των 70’s, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού εγχώριας μάρκας ουίσκι. Στο μπαρ του ξενοδοχείου, στο οποίο διαμένει, συναντά τη Σαρλότ, τη νεαρή σύζυγο ενός επαγγελματία φωτογράφου, που περνάει τις ώρες της μοναχικά, ψάχνοντας διέξοδο στην κρίση ταυτότητας και στο γκρίζο των υπαρξιακών της επιλογών. Ο Μπομπ, βυθισμένος στη ρουτίνα ενός ξεφτισμένου έγγαμου βίου, φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο της Σαρλότ την αδελφή ψυχή. Καθώς οι δυο τους ξεχύνονται στους δρόμους του Τόκιο αντιμετωπίζοντας συχνά ξεκαρδιστικά περιστατικά με τους κατοίκους του, ανακαλύπτουν μέσα τους μία νέα πίστη στις πιθανότητες της ζωής.Που οδηγείται όμως αυτή η παράξενη σχέση;

Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο».

entertainment.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024