Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγοροκόριτσο», «C.R.A.Z.Y.» & «Ηλεκτρικός Καβαλάρης» το ΣΚ στην TV

«Αγοροκόριτσο», «C.R.A.Z.Y.» & «Ηλεκτρικός Καβαλάρης» το ΣΚ στην TV

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1 19:30 «Τα (Γ)Λυκάκια» – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Anthoni Bell, Ben Gluck Διάρκεια: 90΄ Κωμική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας-Καναδά 2010. Η Κέιτ και ο Χάμφρεϊ ζουν στο εθνικό πάρκο και είναι μέλη μιας αγέλης λύκων. Εκείνη, ως κόρη του αρχηγού, αποδέχεται έναν γάμο που θα ενώσει τις αγέλες της […]

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1

19:30 «Τα (Γ)Λυκάκια» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Anthoni Bell, Ben Gluck
Διάρκεια: 90΄

Κωμική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας-Καναδά 2010.
Η Κέιτ και ο Χάμφρεϊ ζουν στο εθνικό πάρκο και είναι μέλη μιας αγέλης λύκων. Εκείνη, ως κόρη του αρχηγού, αποδέχεται έναν γάμο που θα ενώσει τις αγέλες της περιοχής και θα εξασφαλίσει την ειρήνη. Το σχέδιο δεν πραγματοποιείται, αφού οι δύο παιδικοί φίλοι συλλαμβάνονται από τον φύλακα του πάρκου και μεταφέρονται στο Άινταχο.
Έχοντας συναίσθηση του καθήκοντος, η Κέιτ είναι αποφασισμένη να επιστρέψει και ο Χάμφρεϊ προσφέρεται να τη βοηθήσει. Δύο φλύαρες χήνες γίνονται συνοδοιπόροι τους και το ταξίδι για την επιστροφή στην πατρίδα έχει μόλις ξεκινήσει!

21.00 «Ο πόλεμος των πρώην» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Κοφρέ
Παίζουν: Βαλερί Μπονετόν, Ντάνι Μπουν, Ντενίς Μενοσέ, Αλμπέρ Ντελπί, Τζόσεν Χέγκελε, Μπόζινταρ Σμίλιανιτς.
Διάρκεια: 88΄

Κωμωδία, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2013.
Ο Αλέν και η Βαλερί έχουν πάρει διαζύγιο και οι σχέσεις τους δεν είναι και τόσο φιλικές. Η κόρη τους παντρεύεται στην Ελλάδα κι εκείνοι έχουν κανονίσει να ταξιδέψουν οπωσδήποτε χωριστά για να παρευρεθούν. Όλα όμως πάνε στραβά, καθώς η πτήση τους ακυρώνεται και τώρα πρέπει για πρώτη φορά -έπειτα από πολλά χρόνια- να συνεννοηθούν και να πάνε στν γάμο οδικώς. Τότε ξεκινά η πιο επικίνδυνη αποστολή στη ζωή τους, καθώς οι περιπέτειες και τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο.

23:30 «Ηλεκτρικός καβαλάρης» ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Πόλακ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιν Φόντα, Βαλερί Περέν, Γουίλι Νέλσον, Τζον Σάξον, Νίκολας Κόστερ, Άλαν Άρμπους.
Διάρκεια: 116΄

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1980
Ο Σόνι Στιλ, ένας καουμπόι, πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου στο ροντέο, τώρα έχει ξεπέσει. Ντυμένος μ’ ένα επιδεικτικό κοστούμι από λαμπάκια που αναβοσβήνουν, περιοδεύει στη χώρα, διαφημίζοντας κορν-φλέικς, περνώντας τις ώρες του σε ξένα κρεβάτια ή μεθυσμένος στο Λας Βέγκας. Μία μέρα βρίσκει το «Ανατέλλον Άστρο», το καθαρόαιμο άλογο που του έχει δώσει η εταιρεία για διαφημιστικούς σκοπούς, μαστουρωμένο με αναβολικά και τον πιάνει τρέλα. Όταν τον συναντά η παρουσιάστρια ειδήσεων Χάλι Μάρτιν, το μόνο που θέλει αρχικά απ’ αυτόν είναι μία μικρή συνέντευξη. Ακόμα κι όταν ιππεύει το «Ανατέλλον Άστρο» και καλπάζοντας εξαφανίζεται στην έρημο, οδηγώντας το στην ελευθερία, μακριά από την τρέλα του Λας Βέγκας, το ενδιαφέρον της είναι άκρως επαγγελματικό. Εάν καταφέρει να τον βρει, θα έχει μία ανθρώπινη ιστορία που θα ανεβάσει την ακροαματικότητα της εκπομπής της. Με τη βοήθεια λοιπόν φίλων του Σόνι, τελικά τον βρίσκει. Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτός απλός, ευθύς, συνηθισμένος στη δράση. Εκείνη ευγενική και μορφωμένη. Τελικά, ο Σόνι συμφωνεί ν’ αντιμετωπίσει την κάμερα και να εξηγήσει γιατί έκλεψε το «Ανατέλλον Άστρο»…

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1


13.20 Η Περίπτωση Λάρι Κράουν – Star

Σκηνοθεσία: Τομ Χανκς
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τομ Χανκς, Ταράτζι Π. Χένσον, Νία Βαρντάλος, Μπράιαν Κράνστον, Ουίλμερ Βαλντεράμα

Η ταινία αναφέρεται με γλυκό και συνάμα αστείο τρόπο στις μικρές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή, στη δύναμη για νέα ξεκινήματα και στις αλλαγές που μας καθορίζουν, ενώ ο Τομ Χανκς κάθεται και στην καρέκλα του σκηνοθέτη και συνυπογράφει το σενάριο με τη Νία Βαρντάλος. Όταν ο Λάρι Κράουν απολύεται ανεξήγητα από τη θέση του ως υπάλληλος καταστήματος, συνειδητοποιεί ότι ήρθε η ώρα για κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πνιγμένος στα χρέη και χωρίς προσανατολισμό, επιστρέφει στα θρανία, πηγαίνοντας ξανά στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα κάνει παρέα με μια ομάδα φοιτητών που οδηγούν βέσπες, ενώ θα νιώσει μια ξεχωριστή έλξη για την καθηγήτριά του.


19.30 Το Μαγικό Σπίτι ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκρισόν
Διάρκεια: 85΄

Περιπέτεια κινούμενων σχεδίων συμπαραγωγής Βελγίου-Αγγλίας-Γαλλίας 2013
Ο Θάντερ, ένας καλομαθημένος σπιτόγατος, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, πεταμένος από τα αφεντικά του, μέρος όπου δεν έχει συνηθίσει και έχοντας να αντιμετωπίσει κινδύνους που μέχρι πρότινος αγνοούσε. Για καλή του τύχη, θα οδηγηθεί στην έπαυλη του Λορέντζο, ενός ηλικιωμένου πρώην φημισμένου ταχυδακτυλουργού-εφευρέτη, ο οποίος πλέον δίνει τις παραστάσεις του στα νοσοκομεία, διασκεδάζοντας τα πονεμένα παιδάκια. Ο μάγος μοιράζεται το σπίτι του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και μαραφέτια, ο Θάντερ όμως, δεν θα γίνει δεκτός με θετικά συναισθήματα από τον ευτραφή λαγό Τζακ και το καχύποπτο ποντίκι Μάγκι, οι οποίοι εκτιμώντας πως ο γατούλης θα πάρει τη θέση τους στα απίθανα κόλπα του παππού, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον διώξουν από το αρχοντικό.

21.00 Αγοροκόριτσο- ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά
Παίζουν: Ζοέ Εράν, Μαλόν Λεβανά, Ζαν Ντισόν, Σοφί Κατανί, Ματιέ Ντεμί, Γιοχάν Βιρό, Νοά Βιρό

Δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2011
Η 31χρονη Γαλλίδα κινηματογραφίστρια Σελίν Σιαμά προσεγγίζει με ευαισθησία, ερευνητική ματιά και νοσταλγική διάθεση την καθημερινότητα ενός κοριτσιού αλλιώτικου από τα άλλα, που διανύει το πιο ξεχωριστό καλοκαίρι της ζωής του. Η άχαρη προεφηβική ηλικία, η άγουρη σεξουαλικότητα και οι δεσμοί φιλίας και αίματος, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται από τη Σιαμά, η οποία αποσπά εντυπωσιακές ερμηνείες από το σύνολο του ανήλικου πρωταγωνιστικού της καστ.

Η 10χρονη Λορ είναι ένα αγοροκόριτσο, που μόλις μετακόμισε με τους γονείς της και την 6χρονη αδελφή της, Ζαν, σ’ ένα ειδυλλιακό προάστιο ανατολικά του Παρισιού. Ως νέα στη περιοχή, δοκιμάζει να πιάσει φιλίες με τη Λίζα, μια συνομήλική της, η οποία είναι το μοναδικό κορίτσι σε μια παρέα γεμάτη αγόρια. Όμως, εκείνη, κρίνοντας από το κάθε άλλο παρά κοριτσίστικο φέρσιμό της, το κοντοκουρεμένο της κεφάλι και το ντύσιμό της που αποτελείται κατά βάση από ένα τζιν κι ένα λευκό t-shirt, την περνάει για αγόρι. Τότε η Λορ, θεωρώντας ότι έτσι θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή, αποφασίζει να συστηθεί στην ίδια και στην παρέα της ως «Μάικλ». Ωστόσο, δεν έχει την παραμικρή υποψία πού θα την οδηγήσει αυτό…

Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Teddy Award της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2011.

21:00 «Το Βιονικό μου χέρι – ΕΡΤ2
ΖΩΝΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σκηνοθεσία: Marc Garmirian

Ωριαίο ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής CAPA PRESSE 2014.
Ο Fabrice Barès έχασε το δεξί του χέρι σε ηλικία 4 ετών και στα 39 θα αποκτήσει ένα “βιονικό” πρόσθετο άκρο χάρη στο crowdfunding- μια συμμετοχική χρηματοδότηση μέσω του ιντερνέτ. Ένα χέρι υψηλής τεχνολογία που θα του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται αντικείμενα μέσω της αφής και να ζει κανονικά μέχρι και να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητα του και αποκαλύπτει την τρέχουσα επανάσταση όπου επιστήμονες της ρομποτικής και της πληροφορικής έχουν τεθεί στην διάθεση της ιατρικής.

22:00 «CRAZY» ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρκ Βαγιέ
Παίζουν: Μισέλ Κοτέ, Μαρκ Αντρέ Γκροντίν, Ντανιέλ Προυλχ, Πιέρ Λουκ Μπριγιάν, Μαξίμ Τρεμπλέι, Έμιλ Βαγιέ, Άλεξ Γκραβέλ, Νατάσα Τόμπσον
Διάρκεια: 122′

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας- Καναδά, 2005.
Δεκαετία ’60, Χριστούγεννα: Η Λοριάν Μπολιέ γεννάει τον Ζάκαρι Μπολιέ, το τέταρτο αγόρι της οικογένειας, στο Κεμπέκ. Ο Ζακ είναι ο αγαπημένος γιος του εξωστρεφή και μουσικόφιλου πατέρα του, Ζερβέ Μπολιέ. Ο Ζακ όμως, από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικός από τον χριστιανικό και συντηρητικό περίγυρό του. Ευτυχώς η δεκαετία του ’70 είναι μια εποχή, όπου οι περισσότεροι έφηβοι κάνουν την επανάστασή τους, ακούγοντας Pink Floyd και Rolling Stones και ο Ζακ ταιριάζει απόλυτα με τους μακρυμάλληδες συνομήλικούς του. Ακούει τον όχι και τόσο αρρενωπό David Bowie, ενώ οι φήμες και οι αμφιβολίες για τον ανδρισμό του έχουν αρχίσει. Είναι η εποχή που ο Ζακ προσπαθεί να αρνηθεί τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και να σταθεί καλό υπόδειγμα στον πατέρα του.

22:00 «Αβάσταχτη Γοητεία» – ALPHA
Σκηνοθεσία: Αδελφοί Κοέν
Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τζέφρι Ρας, Έντουαρτν Χέρμαν, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπίλυ Μπομπ Θόρντον
Διάρκεια: 84΄

Ρομαντική κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2003

Ο Μάιλς Μέισι είναι ένας κορυφαίος δικηγόρος του Μπέβερλι Χιλς με ειδίκευση στην έκδοση διαζυγίων και εξπέρ στο να πετυχαίνει τους καλύτερους συμβιβασμούς. Η Μέριλιν Ρέξροθ είναι μια γοητευτική γυναίκα, με… ειδίκευση να ξελογιάζει άντρες, τους οποίους παντρεύεται, για να τους χωρίσει αμέσως μετά – φυσικά, κατά μερικές χιλιάδες δολάρια πλουσιότερη κάθε φορά. Αναμενόμενο, λοιπόν, οι δρόμοι αυτών των δύο κάποια στιγμή να συναντηθούν, όταν ο τελευταίος της σύζυγος Μέριλιν, ο Ρεξ Ρέξροθ, καταφεύγει στον σπεσιαλίστα δικηγόρο, για να γλιτώσει από τις παράλογες απαιτήσεις της. Αυτό που δεν είναι όμως αναμενόμενο, είναι ο… πυρηνικός πόλεμος που θα ξεσπάσει ανάμεσα στον ακαταμάχητο δικηγόρο που τα έχει όλα και στη γυναίκα – αρπακτικό, που τα θέλει όλα! Ποιος από τους δύο θα είναι ο νικητής;…

22:30 «Lost in the Bewilderness» – DOC ON ΕΡΤ A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Άνθονι
Διάρκεια: 100΄

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Ελλάδας-ΗΠΑ 2014.
Το «Lost in the Bewilderness» είναι μια μοντέρνα εκδοχή αρχαιοελληνικού μύθου – ένα ντοκιμαντέρ για τον ξάδερφο της σκηνοθέτιδας, τον Λουκά, ο οποίος απήχθη σε ηλικία 5 ετών από την Ελλάδα και βρέθηκε λίγο πριν τα 16α γενέθλιά του στις ΗΠΑ. Πρόκειται για εξιστόρηση μιας γονικής απαγωγής με διεθνείς διαστάσεις, γυρισμένη κατά τη διάρκεια είκοσι πέντε χρόνων.
Καταγράφει την πορεία του Λουκά από την ενηλικίωση και ωρίμανσή του και κορυφώνεται με μία έκπληξη στο τέλος. Διαβάστε περισσότερα…

Δείτε αναλυτικά το πρόγρ4αμμα της TV εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024