Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα ταινίες για να απολαύσετε το διήμερο της Πρωτοχρονιάς στην TV

Δέκα ταινίες για να απολαύσετε το διήμερο της Πρωτοχρονιάς στην TV

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/12 – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 19.30 Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια ΕΡΤ3 Σκηνοθεσία: Eva Dahr Παίζουν: Mikkel Bratt Silset, Harald Rosenstrøm, Annie Dahr Nygaard Ρομαντικό δράμα Νορβηγικής παραγωγής 2009, διάρκειας 80 λεπτών Ο Jan Olav ένιωσε να τον χτυπάει κεραυνός όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το ‘Κορίτσι με τα πορτοκάλια’. Έχασε τη γη κάτω από […]

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/12 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

19.30 Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Eva Dahr
Παίζουν: Mikkel Bratt Silset, Harald Rosenstrøm, Annie Dahr Nygaard
Ρομαντικό δράμα Νορβηγικής παραγωγής 2009, διάρκειας 80 λεπτών

Ο Jan Olav ένιωσε να τον χτυπάει κεραυνός όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το ‘Κορίτσι με τα πορτοκάλια’. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Ήταν σίγουρος ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του και τίποτα πια δεν είχε περισσότερη σημασία από αυτό. Ο Georg βρίσκεται στη διάρκεια του Πάσχα στα νορβηγικά βουνά και ενώ έχει ότι έχει επιθυμήσει στον έρωτα, δυσκολεύεται να κατανοήσει τα συναισθήματα του. Υπάρχει μια απόσταση είκοσι ετών ανάμεσα σ αυτές τις δύο ιστορίες. Ο Georg μαθαίνει για την ιστορία αγάπης του νεκρού πατέρα του Jan Olav μέσα από μια επιστολή που παίρνει από τη μητέρα του στα 16α γενέθλια του. Η επιστολή τον βοηθάει να συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να αφήσει την αγάπη να χαθεί μέσα από τα χέρια του.

22.00 Η Νίκη της Σαμοθράκης ΕΡΤ1


Σενάριο – Σκηνοθεσία:
Δήμος Αβδελιώδης
Παίζουν: Θανάσης Δενδρής, Σπύρος Σακκάς, Δήμος Αβδελιώδης Δημήτρης Πρίφτης, Σταύρος Μαλέας, Βίκυ Ιακώβου
Διάρκεια: 70΄

Κωμωδία, παραγωγής 1990.
Μια πρωτότυπη σάτιρα-κωμωδία του Δήμου Αβδελιώδη, που καταγράφει αλληγορικά και σε πολλά επίπεδα, τα «εθνικά» ελαττώματα αλλά και τα προτερήματα των Ελλήνων, μέσα από τις έντονες ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ δύο οικογενειών, γειτονικών επιχειρήσεων, ενός σιδεράδικου και ενός φανοποιείου αυτοκινήτων, έτσι όπως εξελίσσονται και μεταβάλλονται μέσα σε τρεις γενιές, από την έχθρα ως τη συμφιλίωση.

00.15 «Μόντι Πάιθονς, το νόημα της ζωής» ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Τέρι Τζόουνς.
Παίζουν: Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Κλίιζ, Τέρι Γκίλιαμ, Έρικ Άιντλ, Τέρι Τζόουνς, Μάικλ Πάλιν, Κάρολ Κλίβελαντ, Τζούντι Λο, Σάιμον Τζόουνς, Άντριου ΜακΛάχλαν, Μαρκ Χολμς, Πατρίτσια Κουίν, Βικτόρια Πλαμ κ.ά.
Διάρκεια: 102΄

Κωμωδία-σάτιρα, παραγωγής Αγγλίας 1983, μία από τις ωραιότερες όλων των εποχών.

Η ταινία σχολιάζει με «διαβρωτικό» χιούμορ τα ήθη και τα φαινόμενα της σύγχρονης ζωής, το νόημα των σημαντικότερων στιγμών της (γέννηση, εκπαίδευση, σεξ, διατροφή, στρατός και, φυσικά, θάνατο). Από το σκετς της αρχής μέχρι εκείνο του τέλους, οι δημοφιλείς Βρετανοί κωμικοί και σεναριογράφοι δημιουργούν μια ανελέητη σάτιρα της Εκκλησίας, της σεξουαλικής αγωγής, του πολέμου, που ξεχειλίζει από ευρηματικότητα, φαντασία και ευστοχία.

01.30 Κάλλιο αργά παρά αργότερα STAR

Σκηνοθεσία: Νάνσι Μέγιερς
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Νταϊάν Κίτον, Κιάνου Ριβς, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Αμάντα Πιτ

Ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2003
Παρόλο που διανύει το εξηκοστό τρίτο έτος της ηλικίας του, ο Χάρι Λάνγκερ εξακολουθεί να γοητεύεται από γυναίκες αρκετά μικρότερες απ’ αυτόν. Αυτή την εποχή το τελευταίο του «τρόπαιο» είναι η ελκυστική Μαρίν. Συνεπαρμένος από την καινούρια του κατάκτηση και έκδηλα ενθουσιασμένος, ο Χάρι προγραμματίζει να περάσουν μαζί στο εξοχικό της για το Σαββατοκύριακο. Όμως, η κατάσταση σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η ξαφνική άφιξη της Έρικα, μητέρας της Μαρίν, στο εξοχικό ανατρέπει τις ισορροπίες και τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Χάρι, σε μια… έκρηξη του πάθους του, παθαίνει καρδιακή προσβολή!

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1/2017

12.00 Peppermint ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας
Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Γεροντιδάκης-Σεμπεταδέλης, Αννυ Λούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρκέλλα Παππά, Νικολέττα Βλαβιανού, Ζωή Βουδούρη

Ένας μηχανικός αεροσκαφών θυμάται την παιδική του ηλικία όταν μετά από χρόνια πάει στη γιορτή ενός παλιού του συμμαθητή. Θυμάται πως αγάπησε τα αεροπλάνα, την πρώτη του αγάπη με την οποία χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στην εφηβεία. Η γιορτή αυτή και οι αναμνήσεις που ζωντάνεψαν μέσα του ξανά θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση της αγαπημένης του 30 χρόνια μετά, για να ολοκληρώσει τον κύκλο που άνοιξε όταν ήταν και οι δυο τους παιδιά…

20.30 Παίζοντας στα Τυφλά ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Παίζουν: Γούντι Άλεν Τία Λεόνι
Ρομαντική κωμωδία παραγωγής 2002, διάρκειας 112 λεπτών

Ο Val Waxman είναι ένας σκηνοθέτης που κάποτε στη δεκαετία του 1970 και του 1980 ήταν διάσημος, αλλά τώρα έχει περιοριστεί σε σκηνοθεσία τηλεοπτικών διαφημίσεων. Κάποτε, δέχεται μία προσφορά για να κάνει μια μεγάλη ταινία αλλά αναγκάζεται να συνεργαστεί με την πρώην σύζυγό του, η οποία τον άφησε για τον ιδιοκτήτη του στούντιο. Όμως, έρχεται η καταστροφή, όταν το βράδυ πριν από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ο Val χάνει προσωρινά την όραση του, εξ αιτίας μιας ψυχοσωματικής τύφλωσης. Έτσι, αυτός και μερικοί φίλοι του, προσπαθούν να καλύψουν την αναπηρία του, χωρίς τα στελέχη του στούντιο ή οι παραγωγοί να καταλάβουν ότι αυτός σκηνοθετεί την ταινία ενώ δεν βλέπει.

21.00 E.T ο εξωγήινος ALPHA
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Παίζουν: Ντι Γουάλας, Πίτερ Κογιότ, Χένρυ Τόμας
Διάρκεια: 106 λεπτά

Οικογενειακή ταινία επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 1982

Μία από τις σημαντικότερες και πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών, υποψήφια για 9 Όσκαρ®, από τα οποία κέρδισε τα τέσσερα τεχνικά και αυτό της καλύτερης μουσικής. Τη χρονιά που προβλήθηκε, έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων εκτοπίζοντας το Star Wars εκείνης της χρονιάς.

Ενώ μια ομάδα εξωγήινων επισκέπτεται μυστικά τη Γη, μια άλλη ομάδα, ντόπιων κατοίκων, θα εντοπίσει αναπάντεχα την παρουσία τους. Στη βιαστική προσπάθεια των εξωγήινων να διαφύγουν, ένας από αυτούς δεν θα καταφέρει να επιβιβαστεί στο σκάφος. Ο Ε.Τ., που προσπαθεί ολομόναχος να βρει μια κρυψώνα μέσα στον αφιλόξενο πλανήτη, θα γνωρίσει για καλή του τύχη τον 10χρονο Έλιοτ. Μια ιδιαίτερη φιλία αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ τους, ενώ σύντομα ο μικρός εξωγήινος θα γνωρίσει και τα δύο αδέλφια του Έλιοτ, τον Μάικλ και την Γκέρτι. Οι άνθρωποι που είχαν εντοπίσει αρχικά τον Ε.Τ., συνεχίζουν επίμονα να αναζητούν τα ίχνη του. Μαζί με τη βοήθεια των νέων φίλων του, που τον κρύβουν από τους γονείς τους αλλά και από την κυβέρνηση, αναζητά απεγνωσμένα τρόπο να επιστρέψει στους δικούς του. Η υγεία του, όμως, αρχίζει να τον προδίδει και εκείνοι που τον ψάχνουν είναι πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό του…

22.15 Million Dollar Baby ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Χίλαρι Σουάνκ, Μόργκαν Φρίμαν

Ο Φράνκι Νταν είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι Φιτζέραλντ, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Maggie με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν..

23.15 Rock of Ages STAR

Σκηνοθεσία: Άνταμ Σάνκμαν
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζούλιαν Χιού, Ντιέγκο Μπονέτα, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μάλιν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Μουσική κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2012
Στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ‘80 το ροκ θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο» και οι metal ήχοι συνεπαίρνουν τα (νεαρά κυρίως) πλήθη, παρά τις αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων της πόλης. Εκεί, καταφτάνει η Σέρι, μία νεαρή σερβιτόρα από την επαρχία που κυνηγά τα όνειρά της στην πόλη. Στο Sunset Strip γνωρίζει έναν συνομήλικο λαντζέρη, τον Ντρου και ο …Rock ‘n’ Roll έρωτάς τους, μας ταξιδεύει σε ένα αγριεμένο μουσικά Hollywood όπου μεσουρανούν hard-rock ινδάλματα σαν τον Στέισι Ζαξ…

Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου ροκ μιούζικαλ που έχει κάνει πάταγο στο Broadway, και αφηγείται την ιστορία της Σέρι, με φόντο τη μουσική σκηνή της δεκαετίας του 80. Ο ρόλος της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς δεν υπήρχε στο μιούζικαλ και γράφτηκε ειδικά για την ταινία. Στο «Rock Of Ages» ακούγονται all-time-classic hits από κορυφαίες ροκ μπάντες της εποχής (Def Leppard, Reo Speedwagon, Twisted Sister, Foreigner, Journey, Poison κλπ).


00.30 Τα παιδιά των ανθρώπων ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Τζούλιαν Μουρ, Μάικλ Κέιν, Τσιγουέιτελ Ιτζαϊόφορ,

Δραματική περιπέτεια θρίλερ και φαντασίας, συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 2006.

Το 2027 ο κόσμος έχει βυθιστεί στην αναρχία, καθώς η γονιμότητα των ανθρώπων έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα από έναν ιό και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ισορροπία. Ο νεαρότερος άνθρωπος του πλανήτη, πέφτει θύμα δολοφονίας στα δεκαοκτώ του και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προοπτική σταδιακής εξαφάνισης. Με φόντο ένα Λονδίνο που σπαράσσεται από τη βία, την εγκληματικότητα και τον πόλεμο αντιμαχόμενων εθνικιστικών φατριών, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής, που έχει γίνει γραφειοκράτης, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Συγκεκριμένα, θ’ αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταφοράς και προστασίας της τελευταίας εγκύου γυναίκας σ’ ένα καταφύγιο στη θάλασσα, όπου επιστήμονες θα προσπαθήσουν να βρουν τη λύση για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Η ταινία έχει 57 υποψηφιότητες για διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων για 3 Όσκαρ (φωτογραφίας, μοντάζ, διασκευασμένου σεναρίου).
Έχει αποσπάσει 36 βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο φωτογραφίας στο 63ο Φεστιβάλ Βενετίας και βραβείο BAFTA 2007 στην κατηγορία καλύτερης φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024