Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριήμερο Χριστουγέννων στην TV: ταινίες, ταινίες, ταινίες...

Τριήμερο Χριστουγέννων στην TV: ταινίες, ταινίες, ταινίες…

Με κρύο τσουχτερό και οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες, το σπίτι, η παρέα και η οικογένεια είναι οι σταθερές που εγγυώνται καλή διάθεση στις γιορτινές ημέρες. Η τηλεόραση από την άλλη, προσφέρει πλήθος επιλογών το τριήμερο των Χριστουγέννων για...

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου

Με κρύο τσουχτερό και οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες, το σπίτι, η παρέα και η οικογένεια είναι οι σταθερές που εγγυώνται καλή διάθεση στις γιορτινές ημέρες. Η τηλεόραση από την άλλη, προσφέρει πλήθος επιλογών το τριήμερο των Χριστουγέννων για να σας κρατήσουν συντροφιά, με ή χωρίς παρέα στο σπίτι! Δείτε τις προτάσεις μας και πάρτε γεύση από τα τρέιλερ των ταινιών που ακολουθούν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/12

10:20 Τα Φτερουγίσματα MEGA
Σκηνοθεσία: Κάρολ Μπάλαρντ
Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Άνα Πάκουιν, Ντάνα Ντελέινι, Τέρι Κίνι

Κοινωνικό δράμα αμερικανικής παραγωγής του 1996

Μετά το θάνατο της μητέρας της στη Νέα Ζηλανδία, η 13χρονη Έιμι έρχεται στο Οντάριο του Καναδά για να ζήσει με τον πατέρα της Τόμας, έναν «τρελό» εφευρέτη, που έχει πάθος με την αεροπλοΐα. Η αρχική κακή διάθεση της Έιμι εξαφανίζεται όταν παίρνει υπό την προστασία της 13 ορφανές χήνες, οι οποίες αναγνωρίζουν μόνον αυτή σαν «μητέρα». Το πρόβλημα όμως είναι ότι πρέπει να τις μάθει να πετούν και στη συνέχεια να τις οδηγήσει στον τόπο της αποδημίας τους. Τότε, ο Τόμας έχει τη φοβερή ιδέα να κατασκευάσει δύο μονοθέσια αεροπλάνα και με αυτά να οδηγήσουν τις αγριόχηνες σ’ έναν βιότοπο της Βόρειας Καρολίνα. Θα μπορούσε άραγε άλλος πατέρας να βρίσκεται τόσο κοντά στα όνειρα και τις προσδοκίες της κόρης του;

12.30 – Χριστούγεννα… με το ζόρι – MEGA
Σκηνοθεσία: Τζο Ροθ
Παίζουν: Τιμ Άλεν, Τζέιμι Λι Κέρτις, Νταν Άκρόιντ
Διάρκεια: 94 λεπτά

Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής του 2005
Ο Λούθερ και η Νόρα Κρανκ, μπουχτισμένοι από το «πανηγύρι» των Χριστουγέννων, αποφασίζουν να περάσουν τις γιορτές στην Καραϊβική. Λογαριάζουν όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Την τελευταία στιγμή, η κόρη τους αποφασίζει να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί τους, στο σπίτι, μαζί με τον νέο της αρραβωνιαστικό. Οι Κρανκ πρέπει τώρα να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα… στο παρά πέντε! Και έχουν μόνο 12 ώρες στη διάθεσή τους…

21:00 Το αεροπλανάκι που μου χάρισε ο Μπαμπάς μου – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν
Παίζουν: Ιζαμπέλ Καρέ, Βινσέντ Λιντόν, Ρομεό Μποτζαρίς.

Δράμα φαντασίας, παραγωγής Γαλλίας 2005.

Ο Τσάρλι ζει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι με τη μητέρα του Κατρίν και τον πατέρα του Πατρίκ, ο οποίος είναι αξιωματικός της Γαλλικής Αεροπορίας. Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του Πατρίκ, τον κρατούν μακριά από την οικογένειά του. Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ο Τσάρλι ονειρεύεται ένα ποδήλατο, ως το ιδανικό δώρο των γιορτών. Προς απογοήτευσή του ο πατέρας θα του φέρει ένα μεγάλο μοντέλο αεροπλάνου. Ο πατέρας όμως, είναι σημαδεμένος από τη μοίρα και με το θάνατό του, το αεροπλάνο θα αρχίσει να ζωντανεύει με μαγικό τρόπο μπροστά στα μάτια του Τσάρλι.
Η ταινία αποτελεί διασκευή του κόμικ των Ντενί Λαπιέρ και Μαγκντά, με τίτλο «Τσάρλι».

23:40 Τα καλύτερα έρχονται ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Μαριόν Βερνού
Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Τσεσνέ, Ζαν Φρανσουά Στεβενίν, Φανί Κοτενσιόν, Μαρί Ριβιέρ, Φεντόρ Ατκίν.

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2013

Η Καρολίν (Φανί Αρντάν), συνταξιοδοτήθηκε και έχει μία καινούργια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, το σύζυγο και πάνω απ’ όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μία κάρτα μέλους σ’ ένα club συνταξιούχων. Εκεί θα έρθει σε επαφή με το νεαρό καθηγητή Πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Καρολίν θα ερωτευτεί το νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρό της.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες Βραβείων Σεζάρ το 2014 στις κατηγορίες: Καλύτερης Ηθοποιού για τη Φανί Αρντάν και Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Πατρίκ Τσεσνέ.



22.15 Είναι όλοι τους καλά ΣΚΑΪ

Σκηνοθέτης: Kirk Jones
Πρωταγωνιστούν: Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Melissa Leo, Robert De Niro, Sam Rockwell

Δραματική ταινία παραγωγής 2009
Ο Frank Goode δουλεύει όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει επαφή με τα παιδιά του. Έτσι, κάποια Χριστούγεννα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι επανασύνδεσης με τους δυο γιους και τις δύο κόρες του. Στην πορεία, θα ανακαλύψει πολύ περισσότερα για τη ζωή των παιδιών του, για τις σχέσεις του μαζί τους, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.

22:50 Καλύτερα δεν γίνεται MEGA
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπρουκς
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ, Κούμπα Γκούντιγκ

Δραματική κομεντί αμερικανικής παραγωγής του 1997
Ένας ανυπόφορος άνθρωπος, ο οποίος αγνοεί την έννοια της ανθρώπινης επαφής, αναγκάζεται να συζήσει για λίγες μέρες με τον σκύλο του ομοφυλόφιλου γείτονά του και συγκινείται από το δράμα της αγαπημένης του σερβιτόρας, ίσως του μοναδικού ανθρώπου που συμπαθεί. Η σχέση του με τους δύο αυτούς ανθρώπους -οι μόνοι που μπορούν να τον ανεχτούν- θα τον κάνει να αντιληφθεί την πραγματική σημασία της ζωής και να τον μετατρέψει από ένα απάνθρωπο τέρας σ’ έναν αξιολάτρευτο άνθρωπο.

01.50 Απίθανες Ιστορίες MEGA
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Παίζουν: Γιουάν Μακ Γκρέγκορ, Άλμπερτ Φίνεϊ, Μπίλι Κράνταπ, Τζέσικα Λανγκ, Ντάνι Ντε Βίτο

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 2003
Ο ’Εντουαρντ Μπλουμ, στη δύση της ζωής του, εξιστορεί τις καλές και τις κακές στιγμές με φανταστικά παραμύθια. Ο γιος του, ο Γουίλιαμ, θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει την αλήθεια από τους μύθους για να λύσει το μυστήριο που απομονώνει τον πατέρα του από αυτόν.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες και για ’Οσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής.




ΚΥΡΙΑΚΗ 25/12

19:05 Η ευχή των Χριστουγέννων – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Τίμοθι Μποντ.
Πρωταγωνιστούν: Ελίζα Ντόνοβαν, Τσέριλ Λαντ, Σεμπάστιαν Σπενς, Γουίνσον Ρέκερτ, Έριν Κάρπλουκ.

Κωμωδία, συμπαραγωγής Καναδά-ΗΠΑ 2004.
Είναι Χριστούγεννα και η Ιβ, αν και επιτυχημένη επιχειρηματίας, είναι μελαγχολική και μόνη, αφού έχει θυσιάσει την προσωπική της ζωή για την καριέρα. Αναρωτιέται πώς θα ήταν η ζωή της, αν πριν από 8 χρόνια ακριβώς, δεν είχε παρατήσει τον αρραβωνιαστικό της και την αξιολάτρευτη οικογένειά της, για να κυνηγήσει την επιτυχία στη Νέα Υόρκη. Επειδή όμως είναι… Χριστούγεννα και όλα είναι δυνατά, ξαφνικά εμφανίζεται ο φύλακας άγγελος της Ιβ και της δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία μαγική ευχή, nα πάει πίσω στο χρόνο, για να ξαναζήσει εκείνες τις τελευταίες γιορτές και να αποφασίσει αν αυτή τη φορά θα τα άλλαζε όλα…

21:00 Παραδόσεις αγάπης (The Lunchbox) ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ριτές Μπάτρα.
Παίζουν: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναουαζουντίν Σιντικουί, Σρούτι Μπάπνα, Νακούλ Βαΐντ.

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής Ινδίας-Γαλλίας-Γερμανίας-ΗΠΑ-Καναδά 2013.
Το βασικό θέμα της ταινίας έχει να κάνει με τη μοναξιά στις μεγαλουπόλεις και τη δυσκολία επικοινωνίας, παρόλο που υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι γύρω μας.
Ο πρωταγωνιστής που τον υποδύεται ο Ιρφάν Καν, πενθεί από τότε που πέθανε η σύζυγός του. Μια γυναίκα, την οποία ερμηνεύει η Νιμράτ Καούρ, προσπαθεί να ξυπνήσει το ενδιαφέρον του άνδρα της για εκείνη αλλά και για το γάμο τους, του μαγειρεύει και του στέλνει το φαγητό μ’ ένα είδος ντελίβερι, που ονομάζεται Νταμπαβάλα και είναι διάσημο στη Βομβάη αλλά το φαγητό παραδίδεται σε λάθος άνδρα. Και έτσι γνωρίζονται μεταξύ τους. Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι μία στα 6 εκατομμύρια. Με αφορμή αυτό το τυχαίο γεγονός, οι δυο τους αρχίζουν να επικοινωνούν με καθημερινά μηνύματα μέσω του Lunchbox.

Μέγα Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Ασιατικού Κινηματογράφου 2013. Χρυσή Κάμερα, στο Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών 2013. Μέγα Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής, Φεστιβάλ Καννών 2013. Βραβείο BAFTA 2015 στην κατηγορία καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία.

22:30 Το τσίρκο ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν.
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Αλ Ερνεστ Γκαρσία, Μέρνα Κένεντι, Χάρι Κρόκερ, Τζορτζ Ντέιβις.

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1928.
Ο Σαρλό βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα τσίρκο, διότι τον καταδιώκει η αστυνομία επειδή νομίζει ότι είναι πορτοφολάς. Την ώρα του προγράμματος κατρακυλάει στην πίστα. Η εμφάνισή του κάνει το κοινό να γελά και ο διευθυντής του τσίρκου τον προσλαμβάνει αμέσως σαν κλόουν. Ερωτεύεται την ιπποκόμο, αλλά ο αντίζηλός του καταφέρνει να τον διώξει…
Βραβείο: Τιμητικό Όσκαρ το 1929 από το Board of Governors της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

21.30 Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής
Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ

Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου Ιωάννη Βαρβάκη από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων, μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και την επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο, πολιτικά παιχνίδια, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού Έλληνα.

23.30 Αυτή η νύχτα μένει ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Αθηνά Μαξίμου

Ο Ανδρέας είναι ένας νέος που διατηρεί ψιλικατζίδικο σε κάποια συνοικία της Αθήνας και μαζί με τη Στέλλα, που φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη πραγματικότητα της μεγάλης ανεργίας και των πανταχόθεν κλειστών δρόμων. Μπροστά στο γενικό αδιέξοδο, η Στέλλα εγκαταλείπει την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει την τύχη της σαν τραγουδίστρια στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Ο Ανδρέας, μαζί μ’ έναν φίλο του συγγραφέα –ο οποίος ψάχνει στα επαρχιακά σκυλάδικα εικόνες και καταστάσεις για το επόμενο βιβλίο του–, αναζητούν τη Στέλλα και κάποτε τη βρίσκουν. Όμως απροσδόκητα και χωρίς προφανή λόγο, κάποιοι αλβανοί λαθρομετανάστες απαγάγουν τη Στέλλα και τη μεταφέρουν σε ένα ορεινό χιονισμένο τοπίο. Μετά από αλλεπάλληλες συγκρούσεις, ο Ανδρέας κατορθώνει να την απελευθερώσει και να τη σφίξει στην αγκαλιά του για πάντα

01.30 Ο Άγγλος ασθενής ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Άντονι Μιγκέλα
Παίζουν: Ρέιφς, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Ζιλιέτ Μπινός

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας μυστηριώδης ξένος βαρύτατα τραυματισμένος καταλήγει υπό την προστασία και τη φροντίδα των βρετανικών συμμαχικών δυνάμεων. Κανείς δεν ξέρει το μυστηριώδες παρελθόν του. Όταν όμως η ταυτότητά του αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτεται, δημιουργείται το τέλειο σκηνικό για να ξεδιπλωθεί μια απίστευτη ιστορία γεμάτη πάθος, ίντριγκες και περιπέτεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12

22:00 Έρωτας είναι… ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Σούζανε Μπίερ.
Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Τρίνε Ντίρχολμ, Μόλι Μπλιξτ Έγκελιντ, Σεμπάστιαν Γιένσεν Πάπρικα Στιν, Κιμ Μπόντνια.

Ρομαντική κομεντί, συμπαραγωγής Δανίας-Σουηδίας-Ιταλίας-Γαλλίας-Γερμανίας 2012.
Μια Δανέζα κομμώτρια, η οποία έχει μόλις τελειώσει μια σειρά χημειοθεραπειών, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά και φεύγει μόνη για το γάμο της κόρης της στην Ιταλία. Εκεί, γνωρίζει τον γοητευτικό πατέρα του μέλλοντα γαμπρού της, καθώς και μία απρόσμενη ευκαιρία για μία νέα ζωή. Ρομαντική κομεντί από τη βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ Σουζάνε Μπίερ («Ίσως, Αύριο!»). Η καλοκαιρινή χερσόνησος του Αμάλφι είναι μαγευτική και η Τρίνε Ντίρχολμ («η καλύτερη ηθοποιός που υπάρχει» κατά τον Άλεκ Μπάλντουιν) μια πραγματική αποκάλυψη.

Η ταινία έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερης ευρωπαϊκής κωμικής ταινίας για το 2012.

12:30 Ο μπακαλόγατος (Της κακομοίρας) – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης.
Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος Ντίνα Τριάντη, Μαρίκα Νέζερ, Νίκος Ρίζος, Κώστας Δούκας, Νίκος Φέρμας, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς, Γιώργος Ολύμπιος.

Κωμωδία, παραγωγής 1963.
Ο μπακαλόγατος του παντοπώλη Παντελή, ο Ζήκος, ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει. Το αφεντικό του θέλει να παντρευτεί μία πολύ νεότερή του κοπέλα, τη Λίτσα, ενώ ο Ζήκος θέλει τη φίλη της τη Φιφίκα. Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους. Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής και ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

19:05 Καλωσήρθατε στο Νότο ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Λούκα Μινιέρο.
Πρωταγωνιστούν: Κλαούντιο Μπίζιο, Αλεσάντρο Σιάνι, Άντζελα Φινοκιάρο.

Κωμωδία, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γερμανίας 2010.

Ο Αλμπέρτο, ένας παντρεμένος αστός, μετατίθεται από την ταχυδρομική υπηρεσία που δουλεύει στο Μιλάνο, στο Νότο και συγκεκριμένα στη Νάπολι. Εκεί είναι που θα συγκρουστούν οι δύο διαφορετικοί τρόποι ζωής, ο ιταλικός Βορράς με τον ιταλικό Νότο, προκαλώντας άφθονο γέλιο!

23:15 Inception STAR
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζ’οζεφ Γκόρντον-Λέβιτ

Ο Ντομ Κομπ (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) είναι ένας επιδέξιος ληστής και ο άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του.

Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την απαρχή. O Κομπ και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ’ ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα.

Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνησή. Έναν εχθρό, που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.

Διαβάστε σχετικά: Στο Μυαλό του Κρίστοφερ Νόλαν
Το αλφαβητάρι του Inception

00.30 Tο Κεντρί ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Ρόι Χιλ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Σο, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Αϊλίν Μπρέναν, Χάρολντ Γκουλντ, Ρέι Γουόλστον, Ρόμπερτ Ερλ Τζόουνς.

Πολυβραβευμένη γκαγκστερική περιπέτεια, παραγωγής ΗΠΑ 1973.
Σικάγο, 1930. Ο Τζόνι Χούκερ, είναι ένας μικροαπατεώνας που μόλις έχει κλέψει έναν γνωστό αρχιμαφιόζο. Όταν όμως ο αρχιμαφιόζος σκοτώνει το μέντορα και συνεργάτη του, ο Τζόνι ζητάει βοήθεια από τον Χένρι Γκόντορφ, έναν πανέξυπνο κομπιναδόρο, με σκοπό να πάρει εκδίκηση για το φόνο του μέντορά του. Έτσι, καταστρώνουν ένα πολύπλοκο σχέδιο για να εξαπατήσουν τον αρχιμαφιόζο και να αποκομίσουν ένα μεγάλο ποσό. Για να το καταφέρουν αυτό συγκεντρώνουν τους πιο ταλαντούχους απατεώνες της πόλης για να τους βοηθήσουν. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του σχεδίου τους, το ρίσκο είναι μεγάλο, ενώ συνεχώς εμφανίζονται «παίκτες», οι οποίοι θέλουν να πάρουν και αυτοί ένα μερίδιο από τα κέρδη.

Η ταινία έχει τιμηθεί με 7 Όσκαρ. Συγκεκριμένα: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ενδυματολογίας, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης σκηνογραφίας, καλύτερης πρωτότυπης συλλογής τραγουδιών ταινίας. Έχει αποσπάσει συνολικά 16 βραβεία και έξι υποψηφιότητες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024