Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πότε προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο του «Westworld»;

Πότε προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο του «Westworld»;

Τζένη Παπαγεωργίου «Westworld, το μέρος όπου η πραγματικότητα και η φαντασίωση γίνονται μια σκοτεινή Οδύσσεια.» H σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO που ολοκληρώνεται σε 10 επεισόδια, «κλείνει» τα ξημερώματα της Κυριακής, 4/12, στις 4.00 (προβάλλεται στα Novacinema επίσης σε prime time κάθε Δευτέρα στις 22.00), με το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Η πολυσυζητημένη σειρά […]

Τζένη Παπαγεωργίου

«Westworld, το μέρος όπου η πραγματικότητα και η φαντασίωση γίνονται μια σκοτεινή Οδύσσεια.»

H σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO που ολοκληρώνεται σε 10 επεισόδια, «κλείνει» τα ξημερώματα της Κυριακής, 4/12, στις 4.00 (προβάλλεται στα Novacinema επίσης σε prime time κάθε Δευτέρα στις 22.00), με το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου.

Η πολυσυζητημένη σειρά Westworld βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του 1973, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Γιουλ Μπρίνερ, ενώ η νέα εκδοχή της έρχεται από τον σκηνοθέτη Μάικλ Κράιτον.

Η σειρά έχει καταφέρει να γίνει μία από τις πιο πολυσυζητημένες νέες σειρές του HBO, με τη βία, το έντονο φουτουριστικό στοιχείο και μια ισχυρή δόση μυστηρίου και αναπάντητων ως τώρα ερωτηματικών, να αποτελούν τα κύρια στοιχεία της. Το τελευταίο επεισόδιο θα διαρκέσει μιάμιση χορταστική ώρα, ενώ σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, βίαιο θα είναι και το τέλος, με πολλούς από τους χαρακτήρες να μην έχουν αίσια κατάληξη. Αντιθέτως πολλά ερωτηματικά απαντώνται, στο κλείσιμο του πρώτου κύκλου. Όχι όμως όλα, μια και ο επόμενος, που αναμένεται κάπου μέσα στο 2018, υπόσχεται νέες συγκινήσεις στους φανατικούς φίλους της σειράς.

Το λαμπερό καστ του Westworld περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα όπως οι: Άντονι Χόπκινς, Εντ Χάρις, Εβαν Ρέιτσελ Γουντ, Τζέφρι Ράιτ, Τζέιμς Μάρσντεν, Θάντι Νιούτον, Τέσα Τόμσον, Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Τζίμι Σίμπσον, Ροντρίγκο Σαντόρο, Σάνον Γούντγορντ, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπέρνταλ, Μπεν Μπαρνς, Σάιμον Κουόρτερμαν, Άντζελα Σαραφιάν, Λουκ Χέμσγουορθ και Κλίφτον Κόλινς.

O δημιουργός της σειράς, Τζόναθαν Νόλαν (Person of Interest) συνεργάζεται με τους Λίζα Τζόι (Burn Notice), Τζέφρεϊ Τζ. Άμπραμς (Armageddon, Cloverfield, Star Wars: The Force Awakens, Star Trek, Star Trek Into Darkness, Mission: Impossible III, κλπ.) και Μπράιαν Μπερκ (Alias, Lost, Fringe, και Person of Interest).

Θυμίζουμε σε γενικές γραμμές την υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον επισκέπτες συρρέουν στο θεματικό πάρκο αναψυχής και συναναστρέφονται ανθρωπόμορφα, ακίνδυνα ρομπότ. Σε ένα παιχνίδι φαντασιώσεων και ρόλων, τα ανδροειδή είναι προγραμματισμένα να εκπληρώνουν οποιαδήποτε επιθυμία των ανθρώπων, από σεξουαλικές επαφές έως μάχες μέχρι θανάτου.

Η υπόθεση ξεκινά, όταν δύο φίλοι πηγαίνουν στο πάρκο τη στιγμή που ένας περίεργος ιός επιτίθεται στο σύστημα και κάνει τα ρομπότ να δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα να αποκτούν βίαιη συμπεριφορά. Η κατάσταση ξεφεύγει τελείως από τον έλεγχο, όταν ο Γκάνσλάιτερ, ένας τεχνητός καουμπόι που είναι προγραμματισμένος να μονομαχεί με όπλα και να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των επισκεπτών, αρχίζει να σκοτώνει, χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει.

Στο πάρκο υπάρχουν τρεις θεματικές ενότητες, το Roman World, που διαδραματίζεται στην Πομπηία, το Medieval World, με σκηνικό την Ευρώπη των ιπποτών, και, φυσικά, το Westworld, που έχει θέμα την Άγρια Δύση.

Στο τελευταίο επεισόδιο: Στο φινάλε του κύκλου, ο Φορντ αποκαλύπτει το όραμά του για μία νέα, τολμηρή αφήγηση. Με τη βοήθεια του Μπερνάρντ και του Ανδρα με τα Μαύρα, η Ντολόρες αποδέχεται τη φύση της ενώ η Μέιβ θέτει το σχέδιό της για απελευθέρωση σε εφαρμογή.

Να πούμε ακόμη ότι αρκετά από τα τραγούδια της σειράς αποτελούν προσωπική επιλογή του Νόλαν. Ακούγονται χαρακτηριστικά ορχηστρικές βερσιόν του «Paint it Black» των Rolling Stones και του «Black Hole Sun» των Soundgarden.

Παρακολουθήστε παρακάτω το preview του τελευταίου επεισοδίου.

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024