Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη 25/10: Μη χάσετε σήμερα στην TV

Τρίτη 25/10: Μη χάσετε σήμερα στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ. ΤΑΙΝΙΕΣ 21.50: «ΧΑΡΑ» – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Γιαννακάκης Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Συμεωνίδης, Λήδα Πρωτοψάλτη, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Φλέσσας, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Βούλγαρης. Διάρκεια: 80΄ Στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας – Νέος […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ.

ΤΑΙΝΙΕΣ


21.50: «ΧΑΡΑ» – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Γιαννακάκης
Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Συμεωνίδης, Λήδα Πρωτοψάλτη, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Φλέσσας, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Βούλγαρης.
Διάρκεια: 80΄

Στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας – Νέος ελληνικός κινηματογράφος», μεταδίδεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το κοινωνικό – ψυχολογικό δράμα, παραγωγής 2012, «Χαρά».
Η Χαρά, μια γυναίκα 45-47 ετών, αρπάζει ένα μωρό από ένα μαιευτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η αστυνομία κινητοποιείται για να την εντοπίσει, αλλά εκείνη δεν προσπαθεί να ξεφύγει, ούτε δίνει σημασία στις ειδήσεις που κατακλύζουν τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Περνάει δύο ημέρες με το μωρό. Φαίνεται να το λατρεύει σα να ήταν δικό της και δείχνει αληθινά ευτυχισμένη. Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους, ένας κακοποιός την υποψιάζεται, της στήνει ενέδρα για να της πάρει το μωρό και να το πουλήσει, τον σκοτώνει, συλλαμβάνεται και αρνείται να πει έστω και την παραμικρή κουβέντα, μέχρι που βρίσκεται απομονωμένη στο κελί της. Εκεί αισθάνεται ελεύθερη και μπορεί να «απευθύνεται» στο μωρό, να σχολιάζει με καυστικό χιούμορ τα όσα λέγονται στη δίκη και να τραγουδάει.

Διακρίσεις: Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου,
διάκριση καλλιτεχνικής αρτιότητας στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου, Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας και άλλες στα φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι, Σαγκάης, Νέας Υόρκης, Αδελαΐδας, Νόβισαντ και Νέου Δελχί.



03.15: «Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΟΥ» – ΣΚΑΪ

Σκηνοθεσία-σενάριο: Λιν Σέλτον
Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μαρκ Ντιπλάς, Ρόζμαρι ντε Βιτ
Διάρκεια: 90′

Ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής, 2011, με επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ κινηματογράφου Toronto, Sundance, Goteborg, Seattle, Fan Francisco, Tribeca.

Εδώ και ένα χρόνο, ο Jack (Mark Duplass) παλεύει με το πένθος και την απώλεια του αδερφού του. Η φίλη του, Iris (Emily Blunt), του παραχωρεί το εξοχικό της προκειμένου να απομονωθεί και να βρει την κάθαρση. Όμως, όταν φτάνει εκεί, ο Jack πέφτει πάνω στην αδερφή της, Hannah, (Rosemarie DeWitt) που προσπαθεί να ξεπεράσει έναν επίπονο χωρισμό. Μια βραδιά ποτισμένη με τεκίλα ακολουθεί. Η απρόσμενη άφιξη της Iris το επόμενο πρωί θα προκαλέσει μια σειρά αντιδράσεων και αποκαλύψεων που θα περιπλέξει τη ζωή τους για πάντα.

Οι Emily Blunt, Rosemarie DeWitt και Mark Duplass μιλούν για την «Αδερφή της Αδερφής Σου»



ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ

21.50: «Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΣ» – ALPHA

«Η λέξη που δε λες» είναι η νέα δραματική – οικογενειακή σειρά του Alpha που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη (Το Νησί, 2010). Η σειρά βασίζεται στο σίριαλ «The A Word» της Keshet ενώ η διασκευή του σεναρίου είναι της Κατερίνας Γιαννάκου.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23.45: «CAVO D’ ORO – μικροΦΙΛΜ» – ΕΡΤ2

Ταινία μικρού μήκους
Σκηνοθεσία-σενάριο:
Σιαμάκ Ετεμάντη
Παίζουν: Κυριάκος Χατζηϊωάννου, Έλενα Μεγγρέλη
Διάρκεια: 28′

Ένας άνδρας, μία γυναίκα, η θάλασσα και μία εγκαταλελειμμένη βάρκα. Στο Κάβο Ντόρο. Δύο άγνωστοι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία σε μια ερημική παραλία, όπου η εσωτερική και διαπροσωπική τους αγριότητα έρχεται σε αντίστιξη με τη φυσική αγριότητα του τοπίου: ο άνδρας γεμάτος φόβο και μοναξιά και η γυναίκα με τους δικούς της δαίμονες. Από τη μια, η ομορφιά του τοπίου και η ομορφιά των σωμάτων, από την άλλη η βιαιότητα του τοπίου και των ανθρώπινων πράξεων. Τραβηγμένα και τα δύο στα άκρα, οδηγούν τους χαρακτήρες σε μια αποκαλυπτική σύγκρουση.

Το «Cavo d’ Oro», γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο άγριο φυσικό τοπίο της Νότιας Εύβοιας, είναι μια ιστορία για τον έρωτα, το φόβο και τη μοναξιά.




20.05: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΡΗ» – ΕΡΤ3

EΠΕΙΣΟΔΙΟ 13ο: O GERARD JUGNOT ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΑΓΙΑ – Β΄ ΜΕΡΟΣ

Σειρά ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής που ολοκληρώνεται σε 15 επεισόδια. Σε κάθε επεισόδιο ένα διάσημο πρόσωπο ταξιδεύει για να ανακαλύψει μακρινά, απομονωμένα άτομα. Στο σημερινό επεισόδιο ο Gerard Jugnot μαθαίνει τον τελικό προορισμό του εν ώρα πτήσης: στο περουβιανό οροπέδιο για να συναντήσει τους Τσιπάγια. Θα μοιραστεί για 2 εβδομάδες την καθημερινότητά του μαζί τους και θα μάθει γιατί, αν και ζουν στα 4000 μέτρα υψόμετρο, αποκαλούνται «άνθρωποι του νερού».

21.00: ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ, «Ιταλία: κατά μήκος της ακτής Amalfi» – ΕΡΤ3

Στο 6ο επεισόδιο της γερμανικής σειράς ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε 10 ωριαία επεισόδια και παρουσιάζει την πεζοπορία ως νέα νεανική, οικολογική, υγιεινή τάση, ακολουθούμε τον Bradley Mayhew που γράφει ταξιδιωτικούς οδηγούς για την πεζοπορία για το Lonely Planet και επισκέπτεται μερικά από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά μονοπάτια πεζοπορίας στην Ευρώπη. Αυτή τον βρίθσκουμε στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Ιταλία, κατά μήκος της ακτής Amalfi. Είστε έτοιμοι για ένα «ταξιδι» χωρίς αποσκευές, με τα μάτια σας μόνο;

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024