Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δευτέρα 24/10: Μη χάσετε σήμερα στην TV

Δευτέρα 24/10: Μη χάσετε σήμερα στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Δύο ταινίες που αξίζει να δείτε αν μείνετε σήμερα στο σπίτι: 21:50 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ – ΕΡΤ2 Ιστορικό δράμα, παραγωγής Ρωσίας 2012 Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα Παίζουν: Βλάντιμιρ Σβίρσκι, Βλάντισλαβ Αμπάσιν, Σεργκέι Κολέσοφ Η ταινία του λευκορώσου Σεργκέι Λόζνιτσα, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διακεκριμένου συμπατριώτη του Βασίλι Μπίκοφ, έχει αποσπάσει […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Δύο ταινίες που αξίζει να δείτε αν μείνετε σήμερα στο σπίτι:

21:50 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ – ΕΡΤ2

Ιστορικό δράμα, παραγωγής Ρωσίας 2012
Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα
Παίζουν: Βλάντιμιρ Σβίρσκι, Βλάντισλαβ Αμπάσιν, Σεργκέι Κολέσοφ

Η ταινία του λευκορώσου Σεργκέι Λόζνιτσα, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διακεκριμένου συμπατριώτη του Βασίλι Μπίκοφ, έχει αποσπάσει το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Καννών 2012.
Δυτικά σύνορα της ΕΣΣΔ, 1942. Η περιοχή είναι υπό γερμανική κατοχή και οι ντόπιοι αντιστασιακοί μάχονται βίαια κατά των Γερμανών. Ένα τρένο εκτροχιάζεται κοντά στο χωριό, όπου κατοικεί ο Σισένια, ένας εργαζόμενος στο σιδηρόδρομο, με την οικογένειά του. Αν και αθώος, συλλαμβάνεται μαζί με άλλους σαμποτέρ, αλλά την τελευταία στιγμή ένας Γερμανός αξιωματούχος αποφασίζει να τον αφήσει ελεύθερο. Οι φήμες ότι ο Σισένια έγινε προδότης κυκλοφορούν γρήγορα και δύο αντάρτες φτάνουν από το δάσος για να πάρουν εκδίκηση. Καθώς οι αντάρτες οδηγούν το θύμα τους στο δάσος, πέφτουν σε ενέδρα και ο Σισένια μένει μόνος με τον τραυματισμένο εχθρό του. Βαθιά στο δάσος, εκεί όπου δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί, εκεί όπου η γραμμή μεταξύ προδοσίας και ηρωισμού είναι πολύ λεπτή, αναγκάζεται να πάρει μια ηθική απόφαση σε ανήθικες καταστάσεις.

21.00 Ο ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ – STAR

Ξένη ταινία. Περιπέτεια αμερικάνικης παραγωγής 2006
Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ ,Κρίστοφερ Πλάμερ, Γουίλεμ Νταφόε, Τσιγουέτελ Έτζιοφορ

Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ, ένας ληστής τραπεζών και ένας υψηλά ιστάμενος χρηματιστής μπαίνουν σε παρακινδυνευμένες διαπραγματεύσεις, όταν η ληστεία του κακοποιού βγαίνει εκτός ελέγχου, καταλήγοντας σε ομηρία.

Πρεμιέρα σειράς

Μια νέα σειρά κάνει σήμερα πρεμιέρα στον Alpha. Αμέσως μετά το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» ξεκινά στις 21.50 η νέα κωμική σειρά «Αστέρας Ραχούλας» με τους Δάνη Κατρανίδη, Υρώ Μανέ, Αντώνη Καρυστινό, Παναγιώτα Βλαντή, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Σταύρο Σβήγκο, Νίκη Βακάλη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Γιώργο Γάλλο, Ηλία Μουλά, Ελένη Ουζουνίδου, Φωτεινή Ντεμίρη, Σπύρο Τσεκούρα, Γιώργο Σουξέ, Δανάη Λουκάκη, Παναγιώτη Νάτση, Ηρώ Πεκτέση, Αμαλία Αρσένη, Μαρία Πετεβή, Μιχάλη Αβρατόγλου, Πένυ Αγοραστού, Χριστόφορο Μπαρμπαγιάννη, Λεωνίδα Μαράκη, Βαγγέλη Ρωμνιό, Πέτρο Ιωάννου, κ.ά.

Το πρωτότυπο σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Γιώργος Κρητικός και Μάκης Πιτταράς. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Κρητικού. Διαβάστε πώς ξεκινά το πρώτο επεισόδιο ΕΔΩ.

Δύο ακόμη προτάσεις…άλλου χαρακτήρα…

00:30 «Η μηχανή του χρόνου» (επανάληψη) ΕΡΤ1

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος και η δημοσιογραφική ομάδα μιας από τις πιο αξιόλογες εκπομπές-ρεπορτάζ, της «Μηχανής του Χρόνου», ασχολείται με το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου του 1940.

«Ο άγνωστος πόλεμος του ’40. Το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής» ήταν ο τίτλος της εκπομπής του Σαββάτου, που επαναλαμβάνεται και σήμερα. Διαβάστε περισσότερα…

23.30 «Αρχαίων Δράμα» ΕΡΤ2

Σε επανάληψη μεταδίδεται η πολύ ενδιαφέρουσα νέα εκπομπή της ΕΡΤ2 για το αρχαίο δράμα, σε κάθε επεισόδιο της οποίας, παρουσιάζεται ένα διαφορετικό έργο μέσα από τη ματιά και την ερμηνευτική προσέγγιση ενός σύγχρονου σκηνοθέτη ή συντελεστή του θεάτρου. Σήμερα θα δούμε το Γιάννη Κακλέα που σκηνοθετεί τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη, μαζί με μια ομάδα νέων ηθοποιών να συνομιλούν σε έναν χώρο πρόβας.

Με αφορμή την παράσταση του σκηνοθέτη στο Εθνικό Θέατρο το 2014, αλλά και εξαιτίας της συχνής ενασχόλησής του με τον ποιητή, ο Γιάννης Κακλέας αποκαλύπτει το βαθιά ποιητικό πρόσωπο του Αριστοφάνη, κόντρα στις πεποιθήσεις της «επιθεωρησιακής» του ταυτότητας.

Καλή τηλεθέαση!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της TV ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024