Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος κύκλος εκπομπών για τη «Μηχανή του Χρόνου»

Νέος κύκλος εκπομπών για τη «Μηχανή του Χρόνου»

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος και η δημοσιογραφική ομάδα μιας από τις πιο αξιόλογες εκπομπές-ρεπορτάζ, της «Μηχανής του Χρόνου», ασχολείται με το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου του 1940. «Ο άγνωστος πόλεμος του ’40. Το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής» είναι ο τίτλος της εκπομπής του Σαββάτου, στην […]

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος και η δημοσιογραφική ομάδα μιας από τις πιο αξιόλογες εκπομπές-ρεπορτάζ, της «Μηχανής του Χρόνου», ασχολείται με το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου του 1940.

«Ο άγνωστος πόλεμος του ’40. Το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο της ιταλικής εισβολής» είναι ο τίτλος της εκπομπής του Σαββάτου, στην ΕΡΤ1.

H εκπομπή ερευνά τον «άγνωστο πόλεμο» και φωτίζει τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα πριν από την κήρυξη του πολέμου. Η ιστορική έρευνα επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος προσπαθούσε να τηρήσει στάση ουδετερότητας, καθώς και στη στρατιωτική προετοιμασία της χώρας, που γινόταν ήδη από το 1936, τέσσερα χρόνια πριν από τον πόλεμο.

Παράλληλα, αναλύεται η πορεία των δυνάμεων του Άξονα και των συμμάχων, τα μυστικά πρωτόκολλα και τα φαινομενικά σύμφωνα φιλίας που συνάπτονταν μεταξύ τους, με μοναδικό σκοπό να καθυστερήσουν την έναρξη του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, τα θεμέλια του οποίου όμως είχαν ήδη μπει μετά τη λήξη του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου, με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.

Στην εκπομπή μιλούν οι ιστορικοί Νίκος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Σωτήρης Ριζάς, Αντώνης Κλάψης, ο ιταλός ιστορικός Τζόρτζιο Ρίτζο, ο δημοσιογράφος Τίτος Αθανασιάδης, ο αντιστράτηγος Σταύρος Δερματάς και ο αντισυνταγματάρχης Αργύρης Καταρραχιάς.


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στις 17:00

entertainment.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024