Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφιέρωμα στην Καταστροφή της Σμύρνης από το Αρχείο της ΕΡΤ

Αφιέρωμα στην Καταστροφή της Σμύρνης από το Αρχείο της ΕΡΤ

Με αφορμή την επέτειο από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922, το Αρχείο της ΕΡΤ ετοίμασε σχετικό αφιέρωμα και ανήρτησε στην ιστοσελίδα www.ert.gr στη διεύθυνση http://bit.ly/2bRFl0j, τα εξής: Ταινία παραγωγής του Αρχείου της ΕΡΤ με κινηματογραφικά πλάνα αρχείου από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται σκηνές από την προκυμαία της Σμύρνης και τα […]

Με αφορμή την επέτειο από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922, το Αρχείο της ΕΡΤ ετοίμασε σχετικό αφιέρωμα και ανήρτησε στην ιστοσελίδα www.ert.gr στη διεύθυνση http://bit.ly/2bRFl0j, τα εξής:

  • Ταινία παραγωγής του Αρχείου της ΕΡΤ με κινηματογραφικά πλάνα αρχείου από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται σκηνές από την προκυμαία της Σμύρνης και τα φλεγόμενα σπίτια, τα καραβάνια των ξεριζωμένων αγροτών προσφύγων της Ανατολικής Θράκης, σκηνές από την άφιξη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στον Πειραιά και στην Αθήνα.
  • Ψηφιακή συλλογή με δέκα φωτογραφίες του Αρχείου της ΕΡΤ από την εκστρατεία στη Μικρά Ασία (1919-1922). Στις φωτογραφίες απεικονίζονται σπάνια στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των στρατιωτών στους καταυλισμούς του εσωτερικού του μετώπου (η προετοιμασία των γευμάτων, το υπαίθριο κουρείο, υπαίθρια θεατρική παράσταση για την ψυχαγωγία των οπλιτών κ.ά.). Επίσης, απεικονίζονται στιγμιότυπα από την είσοδο του ελληνικού στρατού στο Δορύλαιο, την πορεία του στρατεύματος στο μέτωπο του Σαγγάριου ποταμού, τη διάβαση της Αλμυράς Ερήμου κ.ά.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024