Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ έρχονται στην μικρή οθόνη για το BBC One

«Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ έρχονται στην μικρή οθόνη για το BBC One

...

Μαντώ Σιώμου

«Οι Άθλιοι», το διάσημο μυθιστόρημα του γάλλου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ, θα κάνει και το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, χάρις στις Weinstein Co. και ΒΒC.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ότι θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη μιας μίνι σειράς, έξι επεισοδίων, για το δημοφιλέστερο μυθιστόρημα του 19ου αιώνα.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή μεταξύ BBC Studios και Lookout Point, για το BBC One, σε συνεργασία με την Weinstein Television. Ο Άντριου Ντέιβις, ο οποίος έχει γράψει την τηλεοπτική μεταφορά του War and Peace (Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι) για το δίκτυο, θα γράψει το σενάριο, που θα βασίζεται στο έργο του Ουγκώ, που απεικονίζει τους αγώνες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην κατάδικου, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον παρελθόν του, ενώ τον διώκει για δεκαετίες ο επιθεωρητής Ιαβέρης.

«Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη μουσική εκδοχή, η οποία προσφέρει μια αποσπασματική περιγραφή της ιστορίας της. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που θα έχω την ευκαιρία να δικαιώσω επιτέλους τον Βίκτωρ Ουγκώ, μεταφέροντας το αριστούργημά του, σε μια εκδοχή έξι ωρών για το BBC, με την ίδια ομάδα που έκανε το War & Peace», δήλωσε ο Άντριου Ντέιβις.

Ο Ντέιβις, η Μπέθαν Τζόουνς, η Φέιθ Πενχέιλ, ο Σάιμον Βον και ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, θα είναι οι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Mάλιστα, o Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, είπε ότι «οι Άθλιοι», είναι από τα αγαπημένα του μιούζικαλ, όμως η μίνι σειρά θα είναι εντελώς διαφορετική: «Ένα δυνατό και σπουδαίο δράμα που θα συνάδει με τον κόσμο σήμερα».

«Πιστεύω ότι, η συνεργασία των BBC και Weinstein Television, είναι ένα νέο παράδειγμα στην αφήγηση κλασικών ιστοριών, είναι μοντέρνα αλλά δείχνουν σεβασμό. Και με εξαίρεση τον Τζέιμς Μποντ, κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τον Άντριου Ντέιβις», προσθέτει.

Ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

entertainment.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024