Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στίβεν Κινγκ και Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο λάτρεψαν το «Stranger Things»

Στίβεν Κινγκ και Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο λάτρεψαν το «Stranger Things»

...

Μαντώ Σιώμου

Όσοι παρακολουθήσουν την σειρά του Netflix, Stranger Things, γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι το υπερφυσικό δράμα έχει πολλές επιρροές και συχνά αναφορές στις διάσημες ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και στο γνωστό συγγραφέα Στίβεν Κιγνκ, ο οποίος φαίνεται να εγκρίνει την σύγκριση, σύμφωνα με δημοσίευσή του στο ίντερνετ.

Ο πολυγραφότατος Κινγκ, μοίρασε τις σκέψεις του για την σειρά μέσω Twitter, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον, μερικά πράγματα από την σειρά, τα αισθάνθηκε οικεία, με την καλή έννοια.


Σε προηγούμενη συνέντευξή του, στην Wall Street Journal, ο συν-δημιουργός της σειράς Ματ Ντάφερ μίλησε για την «συγγένεια» τους, διευκρινίζοντας ότι τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ, αποτέλεσαν μεγάλη πηγή έμπνευσης.

«Αυτές οι ταινίες και αυτά τα βιβλία ήταν μεγάλο μέρος της παιδική μας ηλικίας. Όλες αυτές οι ιστορίες ήταν φοβερές και συνδέονταν γιατί εξερευνούσαν εκείνο το σημείο, όπου το συνηθισμένο συναντά το εξωπραγματικό. Αυτό θέλαμε να δείξουμε στην σειρά, επειδή μεγαλώσαμε σαν εκείνα τα φυσιολογικά παιδιά που ζούσαν στα προάστια της Βόρειας Καρολίνας, παίζοντας Dungeons & Dragons με τους φίλους τους.»

Ο Ντάφερ, εξηγεί πως όταν διαβάζουν τα βιβλία του Κινγκ, ή βλέπουν αντίστοιχες ταινίες της δεκαετίας του 80′, αισθάνονται σαν εκείνα τα παιδιά από την ταινία «Γκούνις» (1985), που αναζητούν μεγάλες περιπέτειες. Άλλωστε, ο στόχος τους, ήταν να συλλάβουν αυτό το συναίσθημα, σε μια μεγάλης διαρκείας ταινία, δηλαδή, την 8 ωρών σειρά.

Επίσης, και ο μάστερ του τρόμου, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, εξέφρασε την γνώμη του για την σειρά μέσω Twitter, λέγοντας πως μπορεί να περιέχει στοιχεία από τον Κινγκ, τον Σπίλμπεργκ, και τον ίδιο (όπως τα αδέρφια Ντάφερ του τόνισαν), αλλά είναι πολύ καλή:

Προφανώς, το Stranger Things, θα συνεχίσει να διοχετεύει έμπνευση από τον Στίβεν Κινγκ και άλλους, για την δεύτερη σεζόν, αν και το Νetflix δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση της σειράς, θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει αυτό το νοσταλγικό ταξίδι.

Η σειρά επικεντρώνεται στην μυστηριώδη εξαφάνιση ενός νεαρού αγοριού, σε μια φιλήσυχη πόλη της Ιντιάνα, όταν εμφανίζεται ένα κορίτσι με υπερφυσικές ικανότητες. Η μητέρα του (Γουινόνα Ράιντερ) αναζητά τα ίχνη του, ενώ συμβαίνουν διάφορα παράξενα και επικίνδυνα γεγονότα.

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024