Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρία Μπάμφορντ είναι μια «Lady Dynamite» με διπολική διαταραχή

Η Μαρία Μπάμφορντ είναι μια «Lady Dynamite» με διπολική διαταραχή

Μαντώ Σιώμου

Η Μαρία Μπάμφορντ, υποδύεται τον εαυτό της, στην νέα κωμική σειρά του Νetflix, με τίτλο Lady Dynamite.

Η Μαρία Μπάμφορντ, είναι μια stand-up κωμικός, με μία σημαντική και μακροχρόνια επαγγελματική πορεία (25 χρόνων) στην Αμερική. Το 2005 περιόδευε μαζί με τους Πάτον Οσβαλτ και Ζακ Γαλιφιανάκη ως Τhe Comedians of Comedy, όπου εμφανίστηκε και στο συνοδευτικό ντοκιμαντέρ. Έχει δώσει παράσταση στο Tonight Show, στο Late Night με τον Κόναν Ο’ Μπράιεν, και στο Late Late Show με τον Τζέιμς Κόρντεν.

Ήταν η πρώτη κωμικός που είχε δύο αφιερώματα στο κανάλι Comedy Central, ενώ κατά καιρούς έχει χαρίσει την φωνή της σε δεκάδες καρτούν, (Adventure Time, Ο θρύλος της Κόρρα), με πιο πρόσφατο το τηλεοπτικό «Κουνγκ φου Πάντα».

Φέτος ξεχωρίζει, αφού αποκτάει την δική της σειρά, με τίτλο Lady Dynamite, που αφηγείται την παράξενη και σουρεαλιστική ζωή της Μαρία, καθώς το νευρικό της σύστημα αποδιοργανώνεται και καταρρέει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η καριέρα της. Η 45χρονη κωμικός, υποδυόμενη σε μεγάλο βαθμό, τον εαυτό της, μπαίνει σε συνεχείς περιπέτειες που εύκολα αποφέρουν άφθονες ξεκαρδιστικές στιγμές.

Στην πραγματικότητα, η Μπάμφορντ πάλευε με άγχος, αυτοκτονικές σκέψεις και κατάθλιψη. Κατά την πρώτη, από τις τρεις διαμονές της σε ψυχιατρική κλινική το 2011, είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή. Η ίδια μιλάει πολύ για την ψυχική της ασθένεια και τις κωμικοτραγικές εμπειρίες της, χωρίς ίχνος αυτολύπησης, αφού κατάφερε, όπως συχνά δηλώνει, να βγει αλώβητη και ακόμη πιο δυνατή.

Τέτοια διαφάνεια είναι σπάνια και αποτελεί παρηγοριά για ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η σειρά της, θεωρείται τόσο συναρπαστική, καθώς βασίζεται, εν μέρη, στην ζωή της, και στον προσωπικό της αγώνα για την διατήρηση της ψυχικής της υγείας.

Στο πλευρό της Μαρία, συναντάμε τις επίσης κωμικές κυρίες, Άνα Γκαστέγιε, Μπρίτζετ Εβερετ και Λένον Πάρχαμ. Η Γκαστέγιε υποδύεται την κομψή ατζέντισα της Μπάμφορτν, Κάρεν Γκρίσαμ, και οι Έβερετ και Πάρχαμ παίζουν τις φίλες της, τη Ντάγκμαρ και τη Λαρίσα αντίστοιχα.

Επιπλέον, στην σειρά αναμένεται να συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι κωμικοί όπως ο Πάτον Όσβαλντ και ο Φρεντ Μελάμεντ, ενώ μέσω tweet, η Μαρία αποκαλύπτει ότι στο πρώτο επεισόδιο εμφανίζεται ο Τζον Μαλέινι.

Η Lady Dynamite είναι συμπαραγωγή των Μιτς Χέργουιτζ (Arrested Development) και Παμ Μπράντι, και θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Μαΐου στο Netflix.

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024