Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι 8+1 καλύτερες ταινίες για το Πάσχα

Οι 8+1 καλύτερες ταινίες για το Πάσχα

...

Επιμέλεια-επιλογή: Μαρία Παπουτσή

Επιλέξαμε και προτείνουμε για τις ημέρες των αργιών του Πάσχα τις παρακάτω ταινίες:

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ – ACTION24 21:00

(Una Giornata Particolare)
Κοινωνικό δράμα, ιταλικής παραγωγής του 1977
Σκηνοθεσία: Ετόρε Σκόλα
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν
Διάρκεια: 110′


Ρώμη 1938. Συνάντηση Χίτλερ-Μουσολίνι. Όταν όλη η πόλη βρίσκεται στο δρόμο για να προϋπαντήσει τον Χίτλερ, το μεγάλο σύμμαχο, δύο μοναχικοί άνθρωποι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους συναντιούνται τυχαία και ζουν μια στιγμή ελευθερίας.
Η συνάντηση αυτή τους αιφνιδιάζει, τους αναστατώνει, τους απελευθερώνει και τελικά τους καθορίζει. Κρατάει μόνο μία μέρα, μία μέρα πραγματικά ξεχωριστή και για τους δύο.

ΟΙ ΩΡΕΣ – SKAI 23:00
(The Hours)
Δραματική, αμερικανική ταινία του 2002
Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις
Διάρκεια: 111′



Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 η διάσημη συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, ζει σε ένα προάστιο του Λονδίνου. Εκεί με τη βοήθεια του συζύγου της προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ψυχικά της προβλήματα και ξεκινά να γράψει το πρώτο της σημαντικό μυθιστόρημα, την «Κυρία Νταλογουέι».
Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα, η Λόρα, μια τυπική σύζυγος και μητέρα στο Λος Άντζελες, ξεκινά να διαβάζει το μυθιστόρημα και ταυτίζεται τόσο πολύ με το βιβλίο που παίρνει μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει για πάντα τη ζωή της αλλά και την οικογένειά της.
Τέλος, στην Νέα Υόρκη του σήμερα, η Κλαρίσα είναι μια γυναίκα καριέρας, μια σύγχρονη «Κυρία Νταλαγουέι». Είναι ερωτευμένη με τον φίλο της, Ρίτσαρντ, έναν ταλαντούχο ποιητή ο οποίος πεθαίνει από AIDS. Η ίδια έχει αναλάβει να οργανώσει ένα πάρτι προς τιμή του, με την ευκαιρία της βράβευσής του.
Καθεμία από τις ηρωίδες θα συνειδητοποιήσουν μέσα σε μια μέρα της ζωής τους τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται ενώ παράλληλα οι τρεις ιστορίες θα συγκλίνουν απρόσμενα.

Βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ, ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Κάνιγχαμ.

  • Από τις πιο σημαντικές ταινίες του 2002, όπου βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου η Κίντμαν, ενώ ήταν υποψήφια σε άλλες οκτώ κατηγορίες του θεσμού και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας.


ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ – MEGA 23:40
(Legends Of The Fall)
Δραματική,
αμερικανικής παραγωγής του 1994
Σκηνοθεσία: ‘Εντουαρντ Ζούικ
Παίζουν: Μπραντ Πιτ, ‘Αντονι Χόπκινς, ‘Αινταν Κουίν, Τζούλια ‘Ορμοντ, Χένρι Τόμας
Διάρκεια: 126′

Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα.
Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, ‘Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ.
Απ’ αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το «κάλεσμα της άγριας φύσης» και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας.
Κάποια μέρα, ο Σάμιουελ θα φέρει στο πατρικό σπίτι την μνηστή του Σούζαν, την οποία θα ερωτευθούν και τα άλλα αδέλφια.
Απαντώντας στο ιδεαλιστικό κάλεσμα της εποχής τους, οι αδελφοί Λάντλοου θα καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Σάμιουελ θα σκοτωθεί, ο Τρίσταν θα κερδίσει την αγάπη της Σούζαν, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκείνη να παντρευτεί τον ‘Αλφρεντ, που διαπρέπει ως έμπορος και στη συνέχεια ως μέλος της Γερουσίας…

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΕΛ ΣΙΝΤ – ΕΡΤ3 19:45

(El Cid)
Ιστορική,
αμερικανο-ιταλική ταινία του 1961
Σκηνοθεσία: Άντονι Μαν
Παίζουν: Τσάρλτον Ίστον, Σοφία Λόρεν, Ραφ Βαλόνε
Διάρκεια: 182′



Στην Ισπανία του 11ου αιώνα ο Ροντρίγκο του Μπιβάρ πιστεύει ότι χριστιανοί και Μαυριτανοί οφείλουν να ενωθούν εναντίον των Αράβων εισβολέων. Κατηγορείται για προδοσία, χάνει την αγαπημένη του Χιμένη, αλλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του βασιλιά Φερδινάνδου, που τον διορίζει πρωτοπαλίκαρό του.

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ – SKAI 22:00
(The English Patient)
Κοινωνική
, αμερικανο-αγγλική ταινία του 1996
Σκηνοθεσία: Άντονι Μιγκέλα
Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ζιλιέτ Μπινός
Διάρκεια: 162′



Ο «Αγγλος Ασθενής» είναι το τραγικό θύμα ενός αεροπορικού δυστυχήματος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο και μετά την εκκένωσή του μεταφέρεται σε ένα μοναστήρι, όπου τον φροντίζει μια Καναδή νοσοκόμα. Εκεί, σιγά σιγά, αρχίζουν να ξετυλίγονται οι μνήμες του μυστηριώδους παρελθόντος του.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ – ΕΡΤ3 21:00
(Matrimonio All’Italiana)
Κωμική
ταινία παραγωγής Ιταλίας ΤΟΥ 1964
Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα
Παίζουν: Σοφία Λόρεν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι
Διάρκεια: 102′



Ο Ντομένικο είναι ένας επιχειρηματίας με αδυναμία στις γυναίκες, ο οποίος ξεκινάει σχέση με τη Φιλουμένα, όταν αυτή είναι 17 χρονών. Τα χρόνια περνούν και η ερωτική τους σχέση περνάει από πολλές φάσεις και σκαμπανεβάσματα. Μια από τις καλύτερες στιγμές του ζεύγους Λόρεν- Μαστρογιάννι που περιγράφει γλαφυρά και πικάντικα τα ανεξίτηλα σημάδια του έρωτα.

Κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Εντουάρντο ντε Φίλιπο «Φιλουμένα Μαρτουράνο».

NEBRASKA – ΕΡΤ2 21:00
Περιπετειώδες δράμα,
αμερικανικής παραγωγής του 2013
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Παίζουν: Μπρους Ντερν, Στέισι Κιτς, Γουίλ Φόρτε, Τζουν Σκουίμπ, Μέρι Λουίζ Γουίλσον, Μπομπ Όντενκιρκ, Τιμ Ντρίσκολ
Διάρκεια: 121′

Ένας φτωχός ηλικιωμένος άνδρας (Μπρους Ντερν) με αρχή άνοιας, λαμβάνει ένα διαφημιστικό φυλλάδιο απ’ αυτά που υπόσχονται ότι, αν παραγγείλεις τα σωστά προϊόντα και έχεις το σωστό μυστικό νούμερο, μπορείς να κερδίσεις ένα εκατομμύριο δολάρια. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος, όπως λέει ο γιος του (Γουίλ Φόρτε), «πιστεύει ό,τι του λένε» και έτσι αποφασίζει να διασχίσει μια τεράστια απόσταση για να πάει από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα και να διεκδικήσει το ένα εκατομμύριο. Λιγομίλητος, πρώην αλκοολικός και όχι ιδιαίτερα συμπαθής, ο άνθρωπος αυτός θα επιστρέψει στα μέρη όπου μεγάλωσε, θα συναντήσει τους συγγενείς και τους παλιούς φίλους του και θα «ξεναγήσει» το γιο του σ’ ένα τοπίο γεμάτο ηλικιωμένους και απογοητευμένους ανθρώπους, που στην πραγματικότητα έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τη ζωή.

  • Βραβεία / Υποψηφιότητες: Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών 2013,

Υποψήφια για έξι Όσκαρ.
Υποψήφια για πέντε Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης ταινίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), Α΄ Ανδρικού Ρόλου (κωμωδία ή μιούζικαλ) Μπρους Ντερν, Β΄ Γυναικείου Ρόλου (κωμωδία ή μιούζικαλ) Τζουν Σκουίμπ, Καλύτερης σκηνοθεσίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), Καλύτερου σεναρίου (κωμωδία ή μιούζικαλ).
Τρεις υποψηφιότητες για Βραβεία BAFTA: Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Μπρους Ντερν), Καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας (Φαίδων Παπαμιχαήλ).

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΪΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ 2, ΑΝΤ1 – 20:00
Animation, αμερικανικής παραγωγής 2008
Σκηνοθεσία: Έρικ Ντάρνελ – Τομ ΜακΓκαρθ
Διάρκεια: 89′


Από τη Μαδαγασκάρη προσπαθούν να φύγουν οι αγαπημένοι ήρωες ώστε να επιστρέψουν στην «πατρίδα» τους, τη Νέα Υόρκη! Το αεροπλάνο είναι έτοιμο προς απογείωση (όσο έτοιμο μπορεί να είναι ένα αεροπλάνο που έχουν επισκευάσει πιγκουίνοι) και έπειτα από λίγα μίλια πτήσης, προσγειώνεται στη μέση του πουθενά δηλαδή της Αφρικής! Εκεί, καθένας από τους πρωταγωνιστές μας βρίσκει όλο και κάποιο δικό του, αλλά και πάλι, μπορεί η Αφρική να συγκριθεί με το «σπιτικό» τους στη Νέα Υόρκη;

Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ – ΕΡΤ3 22:00
(Un Cuento Chino)
Παράδοξη κωμωδία
, αργεντίνικης παραγωγής του 2011
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν
Παίζουν:
Ρικάρντο Ντάριν, Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ, Μούριελ Σάντα Άνα, Ενρίκ Ροντρίγκεζ, Ιβάν Ρομανέλι
Διάρκεια: 93′


H ζωή του Ρομπέρτο έχει μείνει στάσιμη εδώ και είκοσι χρόνια εξαιτίας ενός σκληρού παιχνιδιού της μοίρας. Από τότε ζει απομονωμένος και πικραμένος, έχοντας ως μοναδικό του σύνδεσμο με τον έξω κόσμο, το μαγαζί του με σιδερικά. Ένα απρόσμενο γεγονός, όμως, θα τον ξυπνήσει και θα τον φέρει πίσω στη ζωή. Ο Ρομπέρτο συναντά τον Τζουν στους δρόμους της πόλης και από τότε ξεκινά μια παράξενη συμβίωση, καθώς ο Ρομπέρτο δεν μιλά κινέζικα και ο Τζουν ούτε λέξη ισπανικά.

  • Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ξένης Ισπανόφωνης Ταινίας
  • Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ιβηροαμερικανικής Ταινίας


    Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας


    entertainment.in.gr

    Sports in

    O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

    Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024