Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 5+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

...

Επιμέλεια-επιλογή: Μαρία Παπουτσή

Επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο τις παρακάτω ταινίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ – ΑCTION24 23:00

(Una giornata particolare)
Δραματική ταινία ιταλοκαναδικής παραγωγής του 1977
Σκηνοθεσία: Ετόρε Σκόλα
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, Τζον Βέρνον, Φρανσουά Μπερ, Πατρίτσια Μπάσο, Τιζιάνο Ντε Πέρσιο, Μαουρίτσιο Ντι Παολαντόνιο, Αντόνιο Γκαριμπάλντι, Βιτόριο Γκουεριέρι, Αλεσάντρα Μουσολίνι
Διάρκεια: 110′

Τέλη της δεκαετίας του 1930, κατά την ημέρα της πρώτης συνάντησης του Μουσολίνι με τον Χίτλερ. Η Αντονιέτα μένει μόνη σπίτι, αφού ο φασίστας σύζυγος της πηγαίνει να παρακολουθήσει το ιστορικό γεγονός. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η φιλία της με τον μυστηριώδη γείτονα Γκαμπριέλε. Καθώς η ημέρα γίνεται βράδυ, οι δυο τους έχουν ήδη αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση που αλλάζει την οπτική τους για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή τους.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ – ΕΡΤ3 23:00
(La Grande Bellezza/The Great Beauty)
Δραματική, ιταλική ταινία του 2013
Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν: Σαμπρίνα Φερίλι, Κάρλο Βερντόνε, Κάρλο Μπουτσιρόσο, Ιάια Φόρτε
Διάρκεια: 142’

Επιτυχημένος δημοσιογράφος και συγγραφέας ενός και μόνου μυθιστορήματος, ο Jep Gambardella, ζει την κάθε στιγμή. Κινείται με την ίδια άνεση και χάρη ανάμεσα στο αριστοκρατικό και το ευτελές. Είναι 65 χρονών και αισθάνεται την ανάγκη για ενδοσκόπηση. Γύρω του, απλώνεται η Ρώμη, αγέρωχη, σαγηνευτική και αβάσταχτα ελαφριά.
Ο μοναδικός Πάολο Σορεντίνο (This Must Be the Place, Il Divo) αιχμαλωτίζει, με τον περίτεχνο φακό του, τον ηδονικό αλλά και παρακμιακό τρόπο ζωής των πλούσιων και διάσημων Ρωμαίων σε μια ταινία φόρο τιμής στο έργο του Φελίνι.
«Η Τέλεια Ομορφιά» καταγράφει τις επεισοδιακές μέρες και νύχτες του αριστουργηματικού Toni Servillo (Il Divo) και μας παρασύρει σε έναν κόσμο απαράμιλλης οπτικής αρτιότητας. Με φόντο την ασύλληπτη ομορφιά της Ρώμης, ο ιταλός σκηνοθέτης παρουσιάζει μια βαθυστόχαστη ταινία για την ελαφρότητα, την απώλεια της αθωότητας και τις χαμένες ευκαιρίες.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΕΡΤ1 00:45
(Of Gods and Men/Deux Hommes and Men)
Δράμα
γαλλικής παραγωγής του 2010
Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Μποβουά
Παίζουν: Λαμπέρ Γουίλσον, Μάικλ Λόνσντέιλ, Ολιβιέ Ραμπουρντέν, Φιλίπ Λάουντενμπαχ
Διάρκεια: 122′

Η ταινία ασχολείται με μια ομάδα Κιστερκιανών μοναχών, οι οποίοι αποφασίζουν να υπερασπιστύν τα πιστεύω τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με δογματικούς…μια ταινία για την αδελφότητα, την πίστη, τις θρησκείες, την αγάπη!

Ένα μοναστήρι στα βουνά της βόρειας Αφρικής τη δεκαετία του ʼ90. Οκτώ χριστιανοί καλόγεροι από τη Γαλλία, ζουν σε αρμονία με τους αδελφούς τους μουσουλμάνους. Όταν ένα συνεργείο από ξένους εργάτες σφαγιάζεται από μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών, ο φόβος κυριεύει την περιοχή. Ο στρατός θα προσφέρει προστασία στους μοναχούς, αλλά εκείνοι θα αρνηθούν. Αρχίζουν να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το μοναστήρι ή όχι. Παρά την αυξανόμενη απειλή, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να μείνουν… με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ταινία εμπνεύστηκε από τη ζωή των Κιστερκιανών μοναχών που ζούσανε στην Αλγερία, από το 1993, έως την απαγωγή τους το 1996.

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – STAR 03:00
(Lost in Translation)
Δραματική
κομεντί αμερικανικής και ιαπωνικής συμπαραγωγής του 2003
Σκηνοθέτις: Σοφία Κόπολα
Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζιοβάνι Ριμπίζι
Διάρκεια: 102′



Ο Μπομπ είναι ένας ξεπεσμένος κινηματογραφικός αστέρας των 70’s, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού εγχώριας μάρκας ουίσκι. Στο μπαρ του ξενοδοχείου, στο οποίο διαμένει, συναντά τη Σαρλότ, τη νεαρή σύζυγο ενός επαγγελματία φωτογράφου, που περνάει τις ώρες της μοναχικά, ψάχνοντας διέξοδο στην κρίση ταυτότητας και στο γκρίζο των υπαρξιακών της επιλογών. Ο Μπομπ, βυθισμένος στη ρουτίνα ενός ξεφτισμένου έγγαμου βίου, φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο της Σαρλότ την αδελφή ψυχή. Καθώς οι δύο τους ξεχύνονται στους δρόμους του Τόκιο αντιμετωπίζοντας συχνά ξεκαρδιστικά περιστατικά με τους κατοίκους του, ανακαλύπτουν μέσα τους μία νέα πίστη στις πιθανότητες της ζωής.
Πού οδηγείται όμως αυτή η παράξενη σχέση;

  • Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο».

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

RONIN – ALPHA 00:30
Κατασκοπική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 1998
Σκηνοθέτης: Τζον Φρανκενχάιμερ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαν Ρενό, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Νατάσα Μακ Έλον, Τζόναθαν Πράις, Σον Μπιν, Σκιπ Σάνταθ
Διάρκεια: 122′



Η αινιγματική ιρλανδέζα Ντίρντρι στρατολογεί πέντε πρώην μυστικούς πράκτορες για να επανακτήσει μια μυστηριώδη βαλίτσα, που ο ανταγωνιστής της σκοπεύει να πουλήσει στους Ρώσους.
Μεταξύ των μελών της ομάδας είναι και ο Σαμ, πρώην πράκτορας της CIA.
Η επιχείρηση για την απόκτηση της βαλίτσας στέφεται με επιτυχία όμως, στον κόσμο της κατασκοπείας, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται…

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ – STAR 23:15
(Unknown)
Θρίλερ
, αγγλογερμανικής παραγωγής του 2011
Σκηνοθεσία: Ζαμ Κολέ-Σερά
Πρωταγωνιστές: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζάνιουαρι Τζόουνς, Άινταν Κουίν, Μπρούνο Γκανζ, Φρανκ Λανγκέλα
Διάρκεια: 105′




Ο Δρ. Μάρτιν Χάρις και η σύζυγός του, φτάνουν στο Βερολίνο για ένα συνέδριο κατά τη διάρκεια του οποίου ο επιστήμονας και ο αμφιλεγόμενος, αραβικής καταγωγής χρηματοδότης του, θα ανακοινώσουν μια πρωτοποριακή έρευνα. Ενώ η σύζυγός του ξεκουράζεται στο ξενοδοχείο τους, ο Δρ. Χάρις επιβιβάζεται σε ένα ταξί και επιστρέφει στο αεροδρόμιο για να πάρει τον χαρτοφύλακά του, που ξέχασε. Ένα τροχαίο ατύχημα τον βυθίζει σε κώμα για τέσσερις μέρες. Όταν συνέρχεται δεν έχει πάνω του κανένα στοιχείο, που να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του και παρουσιάζει σοβαρά κενά μνήμης. Η μία δυσάρεστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη καθώς η σύζυγός του δεν τον αναγνωρίζει πια ενώ ένας άλλος άνδρας έχει κλέψει την ταυτότητά του. Οι Αρχές τον αγνοούν και τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Με την απρόσμενη βοήθεια μίας μάλλον απίθανης συμμάχου, ο Μάρτιν θα εμπλακεί σε ένα φονικό μυστήριο, που θα τον κάνει να αμφισβητήσει την πνευματική του υγεία, την ταυτότητά του, αλλά ταυτόχρονα θα συνειδητοποιήσει μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια…

  • Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του γάλλου συγγραφέα Didier Van Cauwelaert με τίτλο «Out of my head».


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας



entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024