Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 7+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 7+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιανουαρίου τις παρακάτω ταινίες: ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ – MEGA 21:00 (Steel Magnolias) Κοινωνική, αμερικανικής παραγωγής 1989 Σκηνοθεσία: Χέρμπερτ Ρος Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντάριλ Χάνα, Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Τομ Σκέριτ, Σαμ Σέπαρντ Διάρκεια: 113′ ‘Εξι πολύ […]

Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιανουαρίου τις παρακάτω ταινίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ – MEGA 21:00
(Steel Magnolias)
Κοινωνική,
αμερικανικής παραγωγής 1989
Σκηνοθεσία: Χέρμπερτ Ρος
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντάριλ Χάνα, Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Τομ Σκέριτ, Σαμ Σέπαρντ
Διάρκεια: 113′


‘Εξι πολύ ξεχωριστές γυναίκες, τις οποίες ενώνει η φιλία και η πίστη μέσα στους κύκλους της ζωής, του γάμου, της γέννησης και του θανάτου, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συγκινητικής ταινίας.
Αν και διαφορετικές μεταξύ τους, δεν κρύβουν τίποτα η μια από την άλλη. Η ξεροκέφαλη και όμορφη Σέλμπι, η θεληματική μητέρα της, Εμ Λιν, η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου καλλονής, Τρούβι, η εριστική και μίζερη Γουάιζερ, η κομψή χήρα δημάρχου, Κλαίρη και η μυστηριώδης Ανέλ, το νεοφερμένο κορίτσι στην πόλη, είναι οι έξι ξεχωριστές αυτές γυναίκες.
Μοιράζονται τους φόβους τους, αλλά και τις μεγάλες φιλοδοξίες τους με πικρόχολο ύφος, κάνοντας την αυτοκριτική τους σε κάθε τους συνάντηση.
Οι κυρίες αυτές έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη φιλία, που γεφυρώνει τη διαφορά ηλικίας και κοινωνικής τους θέσης. Κάθε μια, με το δικό της τρόπο, είναι πεισματάρα, θαρραλέα και μπορεί να υποστηρίξει τις φίλες της στην χαρά και στη λύπη….

OLD BOY – ΣΚΑΪ 23:15
Θρίλερ
, αμερικανικής παραγωγής 2013
Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέιμς Ράνσον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον
Διάρκεια: 104′



Η λυτρωτική μανία για εκδίκηση, ο τραγικός ρεαλισμός, αλλά και η δύναμη της αγάπης συνυπάρχουν σ’ αυτή την ταινία, η οποία διαθέτει στον υπερθετικό βαθμό ό,τι αντιπροσωπεύει σήμερα o σύγχρονος κινηματογράφος.
Σκηνοθετημένη από τον βιρτουόζο Κορεάτη Παρκ Τσαν-Γουκ.
Ο εξαιρετικός Σπάικ Λι (Inside Man, 25th Hour) αναλαμβάνει να μεταφέρει μια αρχετυπική ιστορία εκδίκησης από την Κορέα στην Αμερική.
Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς κάποια αιτιολογία. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

  • Μέγα Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2004. Στα πολλά συν προσθέστε και το εκπληκτικό soundtrack.

ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ – ΑΝΤ1 23:30
(True Grit)
Γουέστερν, αμερικανικής παραγωγής 2010
Σκηνοθέτες: Τζόελ και Ίθαν Κοέν
Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν, Χέιλι Στάινφελντ
Διάρκεια: 110′


Τα ιδιοφυή αδέλφια αποδομούν όπως εκείνα και μόνο εκείνα ξέρουν την πρωτότυπη ιστορία αυτοδικίας -τοποθετημένη στα 1870, αμέσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο- με στόχο να φωτίσουν την ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας, Μάτι Ρος, μιας δεκατετράχρονης που θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το φόνο του πατέρα της κι αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της.

Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να βρει το δειλό Τομ Τσέινι που λέγεται πως σκότωσε τον πατέρα της και ζητά τη βοήθεια ενός φιλικού προς το αλκοόλ, μονόφθαλμου, ομοσπονδιακού αστυνομικού, του Ρούστερ Κόγκμπερν, ο οποίος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δέχεται τελικά να τη βοηθήσει, και να τον καταδιώξει. Τον Τσέινι όμως καταδιώκει και ένας άλλος αστυνομικός, ο Λα Μπιφ, που θέλει κι αυτός από την πλευρά του να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στις αρχές του Τέξας, ώστε να δικαστεί εκεί κι εκείνος να πάρει την αμοιβή της επικήρυξής του… Οι τρεις τους τώρα, καθένας για τους δικούς του λόγους, αναζητούν τον Τσέινι δίχως να ξέρει κανείς τους πού θα τους βγάλει αυτή η περιπέτεια…

  • ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, Α’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, κοστουμιών, μίξης ήχου και μοντάζ ηχητικών εφέ.
    Άνοιξε το 61ο Φεστιβάλ Βερολίνου στις 10 Φεβρουαρίου 2011.

EAT PRAY LOVE – MEGA 23:30
Δραματική, ρομαντική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2010
Σκηνοθεσία: Ράιαν Μέρφι
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέιμς Φράνκο, Ρίτσαρντ Τζένκινς
Διάρκεια: 133′


Βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ η ταινία αποδεικνύει πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να γνωρίσεις τον κόσμο.
H Λιζ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) στα τριάντα της, είχε όλα όσα θα επιθυμούσε μία σύγχρονη γυναίκα: ένα σύζυγο, ένα ωραίο σπίτι, μια πετυχημένη καριέρα! Όμως, όπως και πολλές άλλες, ένιωθε χαμένη, μπερδεμένη, προσπαθώντας να βρει, τι πραγματικά ήθελε στη ζωή της.
Με φρέσκο το διαζύγιό της και τον εαυτό της μπροστά σε ένα μεγάλο «σταυροδρόμι» στη ζωή της, η Λιζ αποφασίζει να ταρακουνήσει τα νερά. Ξεκινάει για ένα ταξίδι στον κόσμο, αναζητώντας τα τρία πράγματα που της λείπουν περισσότερο: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία.
Στην Ιταλία ανακαλύπτει την αληθινή ευχαρίστηση στο φαγητό, τη δύναμη της προσευχής στην Ινδία και, εντελώς αναπάντεχα, την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία της αληθινής αγάπης στο Μπαλί.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

9 – ACTION 24 15:00
Animation, αμερικανικής παραγωγής 2009
Σκηνοθεσία: Σέιν Άκερ
Με τις φωνές των: Ελάιζα Γουντ, Τζον Σ. Ράιλι, Τζένιφερ Κόνελι, Μάρτιν Λάντο, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κρίσπιν Γκλόβερ
Διάρκεια: 79′



Η μικρή κουρελιασμένη πάνινη κούκλα 9 ζωντανεύει, αλλά βρίσκεται σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί. Ο 9 ανακαλύπτει κατά τύχη μια μικρή κοινωνία όμοιών του, που λειτουργεί σαν κρυψώνα από τρομακτικές μηχανές. Πείθει τους υπόλοιπους πως η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι να σταματήσουν να κρύβονται και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τον λόγο για τον οποίο οι μηχανές θέλουν να τους καταστρέψουν. Ο 9 είναι ένας απίθανος ήρωας, που ανακαλύπτει πως μια ομάδα από μικροσκοπικούς πολεμιστές μπορεί να είναι η τελευταία ελπίδα για την ανθρωπότητα.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ – ΕΡΤ3 22:00
(Hangmen Also Die)
Φιλμ νουάρ,
αμερικανικής παραγωγής 1943
Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ
Παίζουν: Μπράιαν Ντόνλεβι, Γουόλτερ Μπρέναν, Χανς Χάινριχ Φον Ταρντόφσκι



Η ιστορία βασίζεται στην πραγματική δολοφονία του Ναζί Ράινχαρντ Χάιντριχ, σύμβολο της αγριότητας του Γ’ Ράιχ, από Τσέχους αντάρτες και εξιστορεί τις έρευνες για την ανεύρεση του δολοφόνου.
Το πιο πολιτικό έργο της φιλμογραφίας του Λανγκ μαρτυρεί τις αριστερές του θέσεις και αποτελεί για τον ίδιο το δημιουργό την πιο ικανοποιητική του εργασία στο Χόλιγουντ, μαζί με τη μεταγενέστερη «Μεγάλη Κάψα».

  • Η ταινία το 1944 προτάθηκε για το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου και Καλύτερης Μουσικής. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες ενάντια στο φασισμό.

Α. Ι.ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ – ΑΝΤ1 23:30
(Artificial Intelligence)
Επιστημονής φαντασίας,
αμερικανικής παραγωγής 2001
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Παίζουν: Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ, Τζουντ Λο, Φράνσις Ο’Κόνορ, Γουίλιαμ Χαρτ, Μπρένταν Γκλίζον
Διάρκεια: 146′



Στα τέλη του 21ου αιώνα, υπάρχει μια νέα κατηγορία ρομπότ που είναι προοηγμένα ανθρωποειδή ικανά να μιμηθούν σκέψεις και συναισθήματα. Ο Ντέιβιντ, ένα πρωτότυπο μοντέλο που δημιουργήθηκε από τη Cybertronics, σχεδιάστηκε να μοιάζει με ένα πραγματικό αγόρι και να αγαπάει τους ιδιοκτήτες του. Η εταιρία δοκιμάζει το δημιούργημά της στους υπαλλήλους της , τον Χένρι Σουίντον και τη σύζυγό του Μόνικα. Ο γιος τους, Μάρτιν, βρίσκεται σε θεραπεία για την σπάνια ασθένεια που έχει. Παρά το γεγονός ότι η Μόνικα στην αρχή φοβάται τον Ντέιβιντ, αρχίζει σιγά σιγά να τον αγαπά. Η ασθένεια του Μάρτιν θεραπεύεται και επιστρέφει σπίτι. Μια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αγοριών αρχίζει να αναπτύσσεται…

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ – MEGA 00:50
(Eden a l ‘Ouest)
Δραματική, ελληνική ταινία παραγωγής 2009
Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Όυλριχ Τουκόυρ, Τζουλιάν Κόλερ, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Διάρκεια: 110′



Ο Ηλίας είναι ο μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Δε δηλώνει πατρίδα, γλώσσα, εθνικότητα. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, θα περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Θα διασχίσει στεριές και θάλασσες και θα καταφέρει να επιβιώσει επειδή έχει μια μεγάλη επιθυμία: να φτιάξει μια καινούρια ζωή. Η επική περιπλάνηση του Ηλία ολοκληρώνεται με τρόπο «μαγικό» στο Παρίσι.

  • Η πρώτη ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Έλληνα δημιουργού. To σενάριο συνυπογράφουν ο Κώστας Γαβράς και o Ζαν Κλοντ Γκρούμπεργκ.

Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας



entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024