Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Eπιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου. ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ – ΒΟΥΛΗ 12:00 (Intolerance) Δράμα, αμερικανικής παραγωγής του 1916 Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γ. Γκρίφιθ Παίζουν: Λίλιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρμπανκς Διάρκεια: 162’ Επική ταινία που έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα […]

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Eπιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ – ΒΟΥΛΗ 12:00
(Intolerance)
Δράμα, αμερικανικής παραγωγής του 1916
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γ. Γκρίφιθ
Παίζουν: Λίλιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρμπανκς
Διάρκεια: 162’


Επική ταινία που έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου.
Με αφετηρία την ιστορία μίας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδοξία τη χωρίζει από τον άντρα της και το παιδί της, εξετάζονται τα φοβερά αποτελέσματα της μισαλλοδοξίας σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ – ACTION24 23:00
(The Reader)
Αισθηματική, αμερικανικής παραγωγής του 2008
Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι
Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Μπρούνο Γκανζ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντέιβιντ Κρος
Διάρκεια: 124′


Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μπεστ-σέλερ «Διαβάζοντας στη Χάνα» του Μπέρναρντ Σλινκ που φέρει την υπογραφή του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι («Οι ώρες»).
Στην ταινία, η οποία ξεκινά να διαδραματίζεται το 1958, ένας νεαρός ονόματι Μάικλ Μπεργκ γνωρίζει τη Χάνα Σμιτς, μια παράξενη και αυταρχική γυναίκα που έχει τα διπλά και πλέον χρόνια του. Οκτώ έτη αργότερα ο Μπεργκ, φοιτητής της Νομικής πλέον, τη βλέπει να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια δίκη εγκληματιών πολέμου. Μία ημέρα πριν από την αποφυλάκισή της η Σμιτς αυτοκτονεί. Η Κοχ αυτοκτόνησε επίσης ενώ βρισκόταν στη φυλακή, καταδικασμένη σε ισόβια κάθειρξη.
H Κέιτ Γουίνσλετ απέσπασε το ‘Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της. Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για ‘Οσκαρ: σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου και φωτογραφίας.

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΡΩΤΑΣ – ΕΡΤ1 01:00 (Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
(Like some one in love)
Δράμα, γαλλο-ιαπωνικής παραγωγής του 2012
Σκηνοθέτης: Αμπάς Κιαροστάμι
Παίζουν: Ριν Τακανάσι, Ταντάσι Οκούνο, Ρίο Κάσε, Ρέικο Μόσι, Ντέντεν
Διάρκεια: 109′


Η Ακίκο είναι μια νεαρή φοιτήτρια από την επαρχία, που ζει στο Τόκιο κι εξασφαλίζει τα δίδακτρά της, κάνοντας το κολ-γκερλ. Μ’ αυτή την ιδιότητα θα συναντηθεί με τον ευγενικό και μοναχικό ηλικιωμένο καθηγητή Τακάσι, ο οποίος την υποδέχεται σπίτι του, της μαγειρεύει, της βάζει ρομαντική μουσική και της φέρεται σαν ερωτευμένος. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερη σχέση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠI – ALPHA 22:15
(The great Gatsby)
Δράμα, αμερικανικής παραγωγής του 2013
Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Ίσλα Φίσερ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Αμιτάμπ Μπαχτσάν
Διάρκεια: 143′


Ο Μπαζ Λούρμαν επιχειρεί να αναβιώσει μια ολόκληρη εποχή. Την άνοιξη του 1922, στη Νέα Υόρκη των χαλαρών ηθών, της τζαζ, της παντοδυναμίας του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου, διαδραματίζεται το μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι».

EAT PRAY LOVE – MEGA 23:50
Κομεντί, αμερικανικής παραγωγής του 2010
Σκηνοθεσία: Ράιαν Μέρφι
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέιμς Φράνκο, Ρίτσαρντ Τζένκινς
Διάρκεια: 133′


Βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, η ταινία αποδεικνύει πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να γνωρίσεις τον κόσμο. H Λιζ Γκίλμπερτ στα τριάντα της, είχε όλα όσα θα επιθυμούσε μία σύγχρονη γυναίκα: έναν σύζυγο, ένα ωραίο σπίτι, μια πετυχημένη καριέρα! Όμως, όπως και πολλές άλλες, ένιωθε χαμένη, μπερδεμένη, προσπαθώντας να βρει, τι πραγματικά ήθελε στη ζωή της.
Με φρέσκο το διαζύγιό της και τον εαυτό της μπροστά σε ένα μεγάλο «σταυροδρόμι» στη ζωή της, η Λιζ αποφασίζει να ταρακουνήσει τα νερά. Ξεκινάει για ένα ταξίδι στον κόσμο, αναζητώντας τα τρία πράγματα που της λείπουν περισσότερο: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία.
Στην Ιταλία ανακαλύπτει την αληθινή ευχαρίστηση στο φαγητό, τη δύναμη της προσευχής στην Ινδία και, εντελώς αναπάντεχα, την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία της αληθινής αγάπης στο Μπαλί.

OΣΛΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΕΡΤ1 00:45
(Oslo 31st August)
Δράμα, νορβηγικής παραγωγής του 2011
Σκηνοθεσία: Γιόακιμ Τρίερ
Παίζουν: Άντερς Ντάνιελσεν Λι, Χανς Όλαβ Μπρένερ, Ίνγκριντ Όλαβα, Γιοχάνε Κιέλεβικ Λέντανγκ, Εμίλ Λουντ, Μαλίν Κρεπίν, Αντρέας Μπράατεν
Διάρκεια: 91′


Ο Άντερς σύντομα ολοκληρώνει το πρόγραμμα απεξάρτησής του από τα ναρκωτικά, που παρακολουθεί στην επαρχία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, του επιτρέπεται να μεταβεί στην πόλη, ώστε να περάσει από συνέντευξη για δουλειά. Όμως, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή και μένει στην πόλη, τριγυρνώντας εδώ κι εκεί και συναντώντας ανθρώπους που έχει να δει καιρό. Ο 34χρονος Άντερς είναι έξυπνος, όμορφος και από καλή οικογένεια, όμως μέσα του βαθιά είναι δυστυχισμένος από τις τόσες ευκαιρίες που είχε και πέταξε, καθώς και απ’ όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους που τον περιέβαλαν και εκείνος παράτησε. Κι ενώ είναι ακόμη νέος, αισθάνεται ότι η ζωή του, από πολλές απόψεις, είναι τελειωμένη. Στο υπόλοιπο αυτής της ημέρας, καθώς και της μακριάς νύχτας που ακολουθεί, έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος του και με όλα τα λάθη που έχει κάνει. Κι αυτά στέκονται εμπόδιο, ουσιαστικά παλεύουν με την πιθανότητα της αγάπης, τη δυνατότητα μιας νέας ζωής και την ελπίδα να δει ένα διαφορετικό μέλλον το επόμενο πρωί.


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας


entertainment.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024