Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλή υποψηφιότητα της Σάρα Πόλσον για Emmy: «Τώρα ξέρω πως νιώθει η  Άλισον Τζάνεϊ»

Διπλή υποψηφιότητα της Σάρα Πόλσον για Emmy: «Τώρα ξέρω πως νιώθει η Άλισον Τζάνεϊ»

...

Μαντώ Σιώμου

Μια ευχάριστη έκπληξη στα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Emmy, είναι η διπλή υποψηφιότητα της Σάρα Πόλσον. Η βετεράνος του American Horror Story, απέσπασε δύο υποψηφιότητες, μια για το ρόλο της στο American Horror Story: Hotel και μια για την ερμηνεία της στη σειρά The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.

Το θρυλικό δράμα του FX, People v. O.J. Simpson, απέσπασε συνολικά 22 υποψηφιότητες για το 2016, μια ανάσα πριν από το Game of Thrones του ΗΒΟ, το οποίο κέρδισε 23 υποψηφιότητες.

Η ηθοποιός, δεν έχει κερδίσει ποτέ ξανά Emmy, ενώ έχει προταθεί τέσσερις φορές έως τώρα, τρεις φορές για το Horror Storyτων Ράιαν Μέρφι και Μπραντ Φάλτσακ, και μια φορά για τo Game Change, του HBO.

Χρόνο με τον χρόνο, οι κριτικοί έχουν αναρωτηθεί πως ακόμα δεν έχει στην κατοχή της ένα χρυσό αγαλματίδιο, ειδικά μετά τον ρόλο της ως δίδυμες σιαμαίες, Μπετ και Ντοτ, για το American Horror Story: Freak Show, αλλά και με την φοβερή της ερμηνεία ως Μάρσια Κλαρκ στο People v. O.J. Simpson. Πολλοί θεωρούν πως το 2016 θα είναι η χρονιά της, και πως θα κερδίσει βραβείο Emmy, καθώς της αξίζει.

«Τώρα ξέρω πως η Άλισον Τζάνεϊ αισθάνεται», λέει η Σάρα Πόλσον στο Variety, λίγο αργότερα μετά την ανακοίνωση της λίστας με τις υποψηφιότητες. Η Πόλσον, εκφράζει τον θαυμασμό της απέναντι στην γνωστή ηθοποιό και καλή της φίλη, Τζάνεϊ, η οποία έχει κερδίσει συνολικά επτά βραβεία Emmy για την τηλεοπτική της δουλειά, και χαίρεται που βρίσκεται τώρα στην θέση της.

Με τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, η Πόλσον παραδέχεται ότι δεν αισθάνεται κάποια πίεση, θα ήθελε φυσικά να κερδίσει αλλά προτιμά να εστιάζει σε ότι έχει «κερδίσει» μέχρι τώρα: τις εμπειρίες της και από τις δύο σειρές.

«Η μόνη πίεση που αισθάνομαι, είναι να μην απογοητεύσω κανέναν», δηλώνει. Εκτιμάει ότι οι άνθρωποι παθιάζονται, με το γεγονός να κερδίσει, αλλά προσωπικά δεν θέλει να του δώσει πολύ σημασία. Πιστεύει ότι, αν αφήσει να την επηρεάσει η υποψηφιότητα της, θα στερηθεί όσα έχει πάρει από τις εμπειρίες μέχρι τώρα. «Μην με παρεξηγήσετε, αλλά προτεραιότητα μου είναι η εμπειρία», τονίζει.

Η διπλή υποψηφιότητά της για βραβείο Emmy της Πόλσον, είναι μια αντανάκλαση της διπλής ζωής που έζησε, ενώ έκανε ταυτόχρονα τα γυρίσματα για το AHS και το People v. O.J. Simpson.

«Ήταν μια πολύ περίεργη και πολύ θολή στιγμή, όταν το σκέφτομαι. Πήγαινα στην δουλειά ως Μάρσια, και την επόμενη στο «Horror Story» ως Σάλι, μετά ξανά στο «Crime Story», και το πρωί ήμουν πάλι η Σάλι», εξήγησε.

Η ηθοποιός, υποδυόταν δύο τελείως κόντρα ρόλους, και αυτό ήταν το περίεργο για εκείνη, από την μια να παίζει την φημισμένη δικηγόρο και από την άλλη το τρελό πρεζόνι. Πίστευε ότι, θα δυσκολευόταν πάρα πολύ για μοιραστεί τον χρόνο της, αλλά και τον εαυτό της, όμως τελικά κατάφερε να μην το πολυσκέφτεται.

«Ήμουν τόσο απορροφημένη με τον ρόλο της Μάρσια, ενώ ως Σάλι, λειτουργούσα πιο πολύ ενστικτωδώς», είπε στο Variety.

Και προσθέτει: «Η Μάρσια ήταν μεγάλο μάθημα για μένα, μου άνοιξε ένα παράθυρο εμπιστοσύνης. Η δουλειά που έκανα ήταν απελευθερωτική, και κατάφερα να αποβάλλω τον ψυχαναγκαστικό τρόπο σκέψης μου. Απλώς προσπάθησα να εμπιστευτώ τον εαυτό μου».

Η Πόλσον εξηγεί πως μέσα από το χαρακτήρα της σειράς The People v. O.J. Simpson, έμαθε να ανοίγεται περισσότερο και να εμπιστεύεται πιο πολύ τον εαυτό της, αν και ακόμη δεν έχει καταφέρει, όπως λέει, να δει τις σειρές.

Όταν ερωτήθηκε αν θα τις παρακολουθήσει ποτέ, απάντησε πως θα τις δει όταν όλα τελείωσουν-όταν δεν θα είναι η χρονιά του Crime Story.

«Υπάρχει κάτι στην Μάρσια που ήταν τόσο κοντά στην καρδιά μου, που δεν θέλω να το αμαυρώσω, με το να γίνω επικριτική», λέει η Πόλσον, καθώς διευκρινίζει, είναι πολύ σκληρή με τον εαυτό της.

«Είχα μια πολύ όμορφη στιγμή, απολαμβάνοντας τα ευχάριστα πράγματα που λένε για μένα και θα ήθελα να ήταν πραγματικότητα. Είναι μια μικρή πράξη αυτοφροντίδας που κάνω για τον εαυτό μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024